37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Kiinnostaisiko jenkkifutis?

Stadion

Amerikkalainen jalkapallo on monipuolinen urheilulaji, jossa yhdistyvät monipuoliset taktiset kuviot ja kovat fyysiset kontaktit. Yhtäältä se on todellista ruohokenttien shakkia, toisaalta taas vauhdikasta rymistelyä. Voidaan perustellusti sanoa, että jenkkifutis tarjoaa sekä fyysisiä että älyllisiä haasteita.

Amerikkalainen jalkapallo on myös mitä suurimmassa määrin joukkuepeli, jossa jokaisen yksilön panos omalla osa-alueellaan muodostaa kokonaisuuden. Koska eri pelipaikat vaativat pelaajilta erilaisia ominaisuuksia, laji sopii yhtä lailla pienelle ja vikkelälle kuin isolle ja voimakkaallekin kaverille. Jokaiselle löytyy sopiva rooli ja taatusti paljon peliaikaa!

Jos olet kiinnostunut aloittamaan amerikkalaisen jalkapallon harrastamisen, tältä sivulta löydät kaiken tarvittavan tiedon alkuun pääsemiseksi.

Joukkueet

Joukkueesi määräytyy ikäsi perusteella. Alla näet eri juniorijoukkueiden ikärajat sekä niiden joukkueiden valmentajat.

U19-juniorit: Joukkueenjohtaja Mirva Saarijärvi
U17-juniorit: Joukkueenjohtaja Mirva Saarijärvi
U15-juniorit: Joukkueenjohtaja Tero Niemi
U13-juniorit: Joukkueenjohtaja Tero Niemi
U11-juniorit: Joukkueenjohtaja Jan Wahlstein

Harjoitukset

Tarkista juniorijoukkueiden harjoitusajat kunkin joukkueen omilta sivuilta, valmentajalta tai junioripäälliköltä.

Kustannukset

Amerikkalaisen jalkapallon harrastajan kustannukset muodostuvat jäsenmaksusta, kausimaksusta, liiton pelaajalisenssistä, vakuutuksesta sekä varusteista.

Turku Trojansin jäsenmaksu kaikille pelaajille iästä ja sarjatasosta riippumatta on 100 euroa vuodessa.

Tämän lisäksi peritään kausimaksu, joka vaihtelee jonkin verran joukkueittain. Kausimaksulla kustannetaan joukkueen kulut, jotka syntyvät sen osallistumisesta sarjaan. Kuluja ovat mm. sarjamaksut, tuomarit, bussimatkat vieraspeleihin, peliasut, huoltotarvikkeet jne. Kausimaksu on noin 500 euroa ja sen voi maksaa kerralla, kahdessa tai kuudessa erässä.

SAJL:n pelaajalisenssi kaudella 2015 oli U17-vuotiaille 198 euroa, U15-vuotiaille 158 euroa, U13-vuotiaille 138 euroa ja U11-vuotiaille 103 euroa sisältäen vakuutuksen. Kauden 2017 hinnat ilmoitetaan niiden selvittyä.

Pelaajalla tulee olla vakuutus, joka kattaa amerikkalaisen jalkapallon. Pelaajalisenssi sisältää vakuutuksen, mutta jos harrastajalla on jo vakuutus, joka kattaa amerikkalaisen jalkapallon, on lisenssi hieman edullisempi.

Amerikkalaisessa jalkapallossa pelaajien suojana on erilaisia varusteita, joista tärkeimmät ovat kypärä ja hartiasuojat. Lisäksi tarvitaan hammassuoja, kengät, lonkka- reisi- ja polvisuojat. Jenkkifutiksen harrastajan varusteet maksavat 200-400 euroa. Seuralla on käytössään omia suojia, joilla harrastuksen voi aloittaa ennen kuin tarvitsee itse investoida varusteisiin. Varusteet tilataan yleensä keskitetysti seuran kautta.

Näin aloitat

Katso ylempää, mikä joukkue on sinun ikäisellesi tarkoitettu ja ota yhteyttä joukkueen valmentajaan tai junioripäällikköön joko puhelimitse tai sähköpostilla ja kerro olevasi kiinnostunut tulemaan mukaan pelaamaan jenkkifutista. Voit myös tulla katsomaan harjoituksia ja tulla paikan päällä juttelemaan valmentajalle. Paras aika aloittaa on syksy, mutta muulloinkin voi tulla mukaan.

Olenko liian vanha aloittamaan jenkkifutiksen?

Moni laji on sellainen, jota huipulle päästäkseen on oltava aloitettu harrastamaan suunnilleen heti kävelemään oppimisen jälkeen. Jenkkifutis ­ ainakaan Suomessa ­ ei kuulu niihin. Vaikka olisitkin jo ohittanut juniori-iän, voit silti aloittaa pelaamisen. Jos olet urheilullinen ja kiinnostunut monipuolisesta ja mielenkiintoisesta kontaktilajista ota yhteyttä Trojans Akatemian Sami Toivoseen sami.toivonen(at)turkutrojans.com.