37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Butchers laittoi Trojansin tiukille

19.07.2004 klo 11:32

Porvoossa pelatussa ottelussa Butchers oli vähällä talloa sarjajohtaja Trojansin jalkoihinsa. Viimeisellä neljänneksellä porvoolaiset johtivat kahdeksalla pisteellä. Runsaan ja rääväsuisen kotiyleisön harmiksi Trojans nousi sillasta rinnalle ja ohi 20-17 voittoon. Jukka Satolan potkumaali syntyi, kun peliaikaa oli jäljellä alle puoli minuuttia.

ButTro1

Trojans aloitti pelin samaan tyyliin kuin edellisen Roosters-ottelunkin, tekemällä maalin heti ensimmäisellä hyökkäysvuorolla. Brett Dietzin heitot Klaus Aliselle ja Jukka Satolalle loivat pohjan Teemu Paukkulan väkevälle juoksulle, joka vei turkulaiset heti tulostaululle. Onnistuneen lisäpistepotkun jälkeen lukemat 0-7.

Maalin jälkeen Butchers ei saa hyökkäystään kulkemaan, mutta onnistuu kuitenkin löytämään lääkkeet Trojansin pysäyttämiseksi. Apua tähän tulee tuomaristolta, jotka tuntuivat löytävän liki jokaisesta Trojansin pelistä jotain liputtamisen arvoista. Pisteitä ei kumpikaan joukkue silti pystynyt tekemään.

Toisen neljänneksen loppupuolella Butchers onnistui viimein tasoittamaan pelin, kun erinomaisesti pelannut keskushyökkääjä Tommi Padatsu löysi aukon Trojansin puolustuksesta ja kirmasi päätyyn saakka. Sami Mikkosen onnistunut lisäpiste muutti tilanteeksi 7-7, joka oli myös puoliaikatulos.

Kolmas neljännes alkoi tasaisissa merkeissä. Trojans pysäytti Butchersin hyökkäyksen ja oli hyvässä vauhdissa menossa kohti Porvoon päätyä, kun Brett Dietzin heitto ei löytänytkään oikeaa kohdettaan vaan Butchersin Henri Forsberg nappasi namun ilmasta ja pallon suunta vaihtui totaalisesti. Porvoon päädyn sijasta pallo läheni kiihtyvällä vauhdilla Turun maalialuetta, jonne se lopulta päätyikin. Lisäpistepotkun jälkeen Porvoo siirtyi 14-7 johtoon.

Trojans nousee ahdingosta

Trojansin puolustus herää ensimmäisenä ja hankkii joukkueelle kaksi kaventavaa pistettä taklaamalla Butchersin pallonkantajan omalle maalialueelleen. Ratkaisevan säkityksen teki Mika Paasi. Tilanne 14-9. Pisteiden jälkeen kentälle päässyt Trojansin hyökkäys näytti saavan pelinsä kulkemaan, kunnes jälleen kerran iso rangaistus toi joukkuetta rutkasti taaksepäin eikä uusia yrityksiä enää saatu kasaan. Butchers sen sijaan kasvatti johtoaan potkumaalilla, kun Trojans sitä ennen esti aikeet isomman pistesaaliin keräämiseksi. Neljännen neljänneksen alussa tilanne jo uhkaavasti 17-9.

Turkulaiset päättivät kertaheitolla lopettaa turhan mussuttamisen ja keskittyivät tiukasti pelaamiseen. Brett Dietz ampui ilmoille mannertenvälisen ohjuksen, jonka Jukka Satola sieppasi kainaloonsa, niputti öljytyillä lanteillaan vastaan tulleet porvoolaiset ja kavensi tilanteeksi 17-15. Lisäpiste luonnollisesti päätettiin pelata ja nyt valokiilaan astui Klaus Alinen, joka koppasi Dietzin maalialueen oikeaan kulmaan suuntautuneen heiton varmasti haltuunsa ja tasoitti pelin lukemiin 17-17.

Pisteiden jälkeen Butchers ei pääse etenemään vaan joutuu punttaamaan pallon Trojansille, jonka hyökkäys ei sekään onnistu etenemisyrityksissä. Jukka Satolan puntti on kuitenkin aivan fantastinen. Kaukaa puolen kentän takaa Satola sijoittaa pallon Butchersin kymmenen jaardin tuntumaan, josta se vierii kohti maalialuetta pysähtyen lopulta vain 25 sentin päähän maaliviivasta. Butchers ei pysty murtamaan Trojansin puolustusta vaan joutuu punttaamaan pallon syvältä oman maalialueen sisältä. Koko illan porvoolaisyleisön hampaissa ollut Pekka Piminäinen laittoi ivaajille jauhot suuhun palauttamalla puntin aina Porvoon 13 jaardin linjalle. Yritettyään ensin kolmasti täyttä pistepottia ja kulutettuaan samalla pelikelloa, Trojans päätti yrittää potkumaalia. Satola ei erehtynyt ja turkulaiset siirtyivät 20-17 johtoon, kun peliaikaa oli enää 22 sekuntia.

Butchersilla oli kuitenkin vielä pieni mahdollisuus, mutta kun Scott Power taklasi avauspotkun palauttajan syvällä Porvoon kenttäpuoliskolla ja Kalle Koivisto vielä säkitti pelinrakentaja Jarkko Niemisen, oli peli sitä myöden selvä. Ottelun parhaina palkittiin Trojansin Jukka Satola ja Porvoon Marko Luoma. Seuraava Trojansin ottelu pelataan sunnuntaina 18.7. Lappeenrannassa, jossa vastaan asettuu Rajaritarit.

Teksti ja kuvat: Kari Toivonen

Katso ottelun kuvat

Tlastot