37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Wolverines jäi Trojansin jalkoihin

24.07.2004 klo 23:34

Helsinki Wolverines ei onnistunut katkaisemaan tappiokierrettään Trojansin kustannuksella vaan turkulaisjoukkue niisti helpot sarjapisteet suurinumeroisella 70-6 voitolla. Trojans eteni tasapainoisesti kaikilla rintamilla. Juha Virolainen ja Tuomas Niemelä saalistivat kumpikin kolme touchdownia, Virolainen kiinniotoilla ja Niemelä juoksemalla.

TroWol1

Trojans aloitti pelin vaivalloisen näköisesti ja ensimmäinen hyökkäysvuoro päättyi syötönkatkoon, kun Brett Dietzin heitto kimmahti laitahyökkääjän käsistä vapaasti tavoiteltavaksi ja Wolverinesin Tony Hook oli käsineen ensimmäisenä paikalla. Helsinkiläiset eivät kuitenkaan keksineet mitä olisivat pallolla tehneet ja Trojans pääsi pian uudestaan hyökkäämään. Antti Palmroosin napattua Dietzin pitkän heiton päästin nopeasti Wolverinesin 11 jaardin linjalle ja vain hetkeä myöhemmin Tuomas Niemelä juoksi pallon ensimmäisen kerran vastustajan maalialueelle. Ilkka Marja-aho potkaisi lisäpisteen varmasti sisään ja tilanne oli kotijoukkueelle 7-0.

Wolverines ei edelleenkään saa peliään kulkemaan ja seuraavan avainsuorituksen tekee Jukka Satola, joka katkaisi Tony Hookin syötön ja kuljetti pallon omalta 25 jaardin linjalta puoleen kenttään. Dietzin terävä harppuunaheitto löysi kohta perään Juha Virolaisen, joka oli ennättänyt Wolverinesin maalialueelle. Lisäpisteen jälkeen 14-0. Sama mies juhlii seuraavalla Trojansin hyökkäysvuorolla taas touchdownia. Ensin Pekka Piminäinen tuo turkulaiset iskuetäisyydelle noin 30 jaardin kiinniotollaan ja perään Juha Virolainen koppaa 15 jaardisen heiton kuuden pisteen arvoisesti. Kun lisäpistekin onnistui oltiin jo tilanteessa 21-0 Wolverinesin vielä saamatta edes kertaakaan uusia yrityksiä.

Lisää löylyä

Trojansin ilotulitus jatkui edelleen. Ensin Tim Rannikko sieppasi Dietsin keskelle suuntautuneen lyhyen heiton ja juoksi kolmisenkymmentä jaardia ja perään Tuomas Niemelä hoiti loput jaardit ja tuuletti illan toista maaliaan. Lisäpisteyrityksessä aloitussyöttö ei miellyttänyt Jukka Satolaa, joka toimi Ilkka Marja-aholle pallon pitäjänä, ja hän päättikin pinkaista itse maalialueelle. Temppu onnistui ja kahden lisäpisteen turvin tilanteeksi muuttui jo 29-0.

Wolverinesin hyökkäyksen esiintymiset kentällä olivat ranskalaisen visiitin luokkaa. Kolmen yrityksen jälkeen pallosta luovuttiin suosiolla ja joka kerta pallon saatuaan Trojans toimitti sen myös maalialueelle. Seuraavana selkääntaputteluvuorossa oli Juha Virolainen, joka viimeisteli jo kolmannen maalinsa nappaamalla noin 10 jaardin heiton maalialueella. Lisäpistepotku haarukkaan ja tilanne toisen neljänneksen päättyessä jo 36-0.

Pistetehtailu jatkuu

Kolmannella neljänneksellä peli jatkui täysin samanlaisena. Wolverines tosin vaihtoi pelinrakentajaksi Antti Hurmeen, mutta se ei juuri tilannetta muuttanut. Tasaisin väliajoin joku Trojansin pelaaja steppaili helsinkiläispäädyssä pallo pään yläpuolelle kohotettuna maalin merkiksi. Ensin siinä puuhassa nähtiin Jari Veijola, jonka juoksulla Trojans siirtyi taas uudelle kymmenluvulle. Seuraavassa käänteessä Tuomas Niemelä säkitti punttia yrittäneen Wolverinesin potkaisijan palloineen päivineen ja hyvästä kenttäasemasta hyökkäämään päässyt Trojans ei jätä tilaisuutta käyttämättä. Pekka Piminäinen nappaa Dietzin heiton maalialueella ja numerot vilkkuvat taas tulostaululla. Sanomattakin on selvää, että lisäpistepotkut onnistuivat eli tilanne oli 50-0.

TroWol1

Kolmen maalin miehet.

Tuomas Niemelästä tuli ottelun toinen hattutemppuilija, kun hän sai kunnian juosta seuraavan turkulaishyökkäyksen päätteeksi Wolverinesin päätyyn. Tällä kertaa lisäpistepotku blokataan, mutta Jukka Satola on valppaana ja yrittää pelastaa tilanteen nopealla heitolla Klaus Aliselle, tämä ei kuitenkaan saa palloa haltuunsa ja tilanteeksi jää 56-0.

Wolverines osoittaa heräämisen merkkejä

Wolverines näytti hetken jo saavan hieman pelin juonesta kiinni ja onnistui kuljettamaan mm. Ari Suontakasen parilla kiinniotolla pallon jo Trojansin parinkymmenen jaardin tuntumaan, mutta sitten homma lävähti käsiin Klaus Alisen siepattua pelivälineen kesken kaiken haltuunsa ja roudattua sen taas puolen kentän tuntumaan. Seuraavassa pelissä Brett Dietz löytää Antti Palmroosin, joka vie pallon saman tien Wolverinesin viiden jaardin rajalle ja kohta perään Scott Power pääsee juhlimaan maalia lyhyen juoksupelin päätteeksi. Lisäpisteen jälkeen 63-0.

Wolverinesin edellisellä hyökkäysvuorolla esittämät hyvät otteet jatkuivat ja nyt se kapitalisoitui myös pisteiden muodossa. Ari Suontakanen nappasi Hurmeen heiton, rimpuili irti turkulaispuolustajien otteista ja juoksi pallon tutustumaan myös Trojansin maalialueeseen. Lisäpistepelistä tuli pannukakku joten tilanne taululla 63-6.

Viimeisellä neljänneksellä Trojansin keskushyökkääjät Jari Veijola, Tuomas Niemelä ja Tim Rannikko kävivät vuoron perään nielemässä jaardeja ja kuluttamassa pelikellosta minuutteja, kunnes Juha Veijolan osalle tuli hoidella kentän päässä vielä kerran pallo Wolverinesin maalialueelle. Illan viimeisestä pisteestä vastasi Ilkka Marja-aho, jonka jalasta pallo sinkoutui vielä kerran maalin pystypuiden väliin. Lopputulos 70-6.

Ottelun parhaina palkittiin odotetusti erinomaisesti pelannut Juha Virolainen sekä Wolverinesin ainoat pisteet tehnyt Ari Suontakanen.

Teksti: Kari Toivonen Kuvat: Kari Toivonen ja Patrick Morton

Katso ottelun kuvat

Tilastot

Kari Toivonen