37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Pelaajahaastattelussa Brett Dietz ja Scott Power

27.07.2004 klo 14:42

Trojansin amerikkalaisvahvistukset QB Brett Dietz ja LB Scott Power kertovat omista taustoistaan sekä tavoitteistaan pelaajina. Pojat paljastavat myös, mikä on ollut Suomessa yllättävintä ja mitä he kaipaavat eniten kotimaastaan.

Interviews in English

Brett Dietz

Scott Power

Syntymäaikasi? Olen syntynyt 8. Lokakuuta 1981.

Kotikaupunkisi? Asun Viva Hillsissä Kentuckyssa noin kymmenen minuutin ajomatkan päässä Ohion osavaltiossa olevasta Cincinnatista.

Kuinka kauan olet pelannut amerikkalaista jalkapalloa? Olen pelannut 11-vuotiaasta asti. Aloitin, kun olin kuudennella luokalla koulussa.

Millä muilla pelipaikoilla kuin nykyisellä (QB) olet pelannut? Olen pelannut pelinrakentajana ihan alusta alkaen, mutta 12-13 -vuotiaana pelasin myös puolustuksen takakentällä. Lisäksi toimin high schoolissa ja collegessa punttaajana.

Mikä on tähän mennessä paras saavutuksesi amerikkalaisessa jalkapallossa? Collegejoukkueeni johdattaminen kahteen perättäiseen konferenssin mestaruuteen. Viimeisenä vuotenani olin koko maan ykkösenä hyökkäyksen yhteenlasketuissa jaardeissa tuloksella 380,5 jaardia per ottelu. Hallussani on myös yliopistosarja NCAA:n ennätys: eniten onnistuneita heittoja ja heittoyrityksiä playoff-ottelussa (46 onnistunutta heittoa 78 yrityksestä).

Mitkä ovat tavoitteesi pelaajana? Tärkein tavoitteeni on nyt mestaruuden voittaminen. Henkilökohtaisesti haluan oppia vielä laajemmin ymmärtämään pelinrakentajan pelipaikkaa. Esimerkiksi kutsumaan pelejä, jotka parhaiten sopivat kulloiseenkin puolustusmuodostelmaan sekä tarvittaessa vaihtamaan pelejä vielä linjassa. Lisäksi haluan auttaa joukkuetovereitani ymmärtämään paremmin peliä sekä nauttimaan siitä yhtä paljon kuin itse siitä nautin.

Mitkä ovat tavoitteesi yksityiselämässä? Tällä hetkellä minulla on useitakin vaihtoehtoja. Kun palaan USA:han yritän päästä pelaamaan johonkin liigaan. Kun urheilu-urani on ohi, hakeudun todennäköisesti urheilutoimittajaksi radioon. Mutta tietysti kaikenlaista voi tapahtua, joten suhtaudun avoimesti kaikkeen mitä vastaan tulee.

Miten päädyit pelaamaan amerikkalaista jalkapalloa ulkomailla? Tämä oli loistava tilaisuus päästä kokemaan Suomi ja tehdä sitä, mistä eniten pidän eli pelata jalkapalloa. Tällaista pääsee kokemaan vain kerran elämässä, joten en voinut kieltäytyä siitä.

Mitä tiesit Suomesta ennen tänne tuloasi? Tiesin, että se kuuluu Skandinaviaan. Kun tein pelaajasopimuksen, tutkin vähän internetiä ja sain selville, että sauna on iso juttu Suomessa. Muilta osin luotin siihen, mitä valmentaja Haula oli kertonut minulle puhelimessa. Hän sanoi, että Suomi on mahtava paikka ja tulisin nauttimaan olostani täällä.

Miten arvioisit suomalaisen jenkkifutiksen tason? Taso on korkeampi kuin luulin sen olevan. Minä ja Scott pelasimme USA:ssa yliopistosarja NCAA:n kolmosdivisioonassa ja Vaahteraliigan kärkijoukkueet voisivat hyvin pärjätä useimmissa kolmosdivisioonan lohkoissa eli konferensseissa. Tällainen vertailu ei varsinaisesti ole kovin pätevä, koska collegejoukkueet harjoittelevat joka päivä ja joukkueeseen kuuluu yli 90 pelaajaa. Vastaavalla harjoitusmäärällä ja valmennuksella muutamat täkäläiset joukkueet voisivat minun mielestäni menestyä Yhdysvalloissa.

Millä osa-alueilla mielestäsi suomalaiset pelaajat tarvitsevat eniten kehittymistä? Tätäkin on aika hankala arvioida, koska useimmat collegejoukkueissa pelaavat ovat pelanneet useita vuosia. Heille on myös opetettu lajin perusteet heti alusta lähtien. Sanoisin, että suomalaiset pelaajat tarvitsevat vain enemmän kokemusta ja henkilökohtainen valmennus voisi sekin auttaa. Parasta olisi jos lajin oikeat perustekniikat voitaisiin opettaa jo nuorena ja rakentaa sitten tälle pohjalle.

Mikä on yllättänyt sinut eniten Suomessa? Olen yllättynyt siitä, kuinka monet ihmiset täällä osaavat englantia. Melkein kaikki puhuvat ainakin sen verran, että tulevat sillä toimeen ja ymmärtävät mitä sanon silloinkin, kun puhun aika nopeasti. Se on todellakin ollut positiivinen asia.

Mitä kaipaat eniten USA:sta? Halpoja hintoja sekä perhettäni ja ystäviäni.

Oletko oppinut yhtään suomen kieltä? Olen kuullut, että suomi on erittäin vaikea kieli oppia, mutta olen kyllä onnistunut poimimaan muutamia sanoja sieltä täältä. Ihan perusjuttuja.

Terveisesi Trojansin nettisivujen lukijoille? Olen tyytyväinen olooni Turussa ja pelaamiseen Trojansissa. Suomi on ollut todella mukava kokemus tähän mennessä ja odotan innolla, että voisimme Trojansin kanssa tuoda mestaruuden uudelleen Turkuun. Suuret kiitokset kaikille, jotka olette auttaneet minua ja Scottia Suomessa.


Scott Power

Scott Power

Syntymäaikasi? Olen syntynyt 15. Joulukuuta 1981.

Kotikaupunkisi? Lapsuuteni vietin Indianassa Fowlerin pikkukaupungissa West Lafayetten ulkopuolella. Collegea kävin ensin Wisconsinissa ja palasin sitten takaisin eteläiseen Indianaan pienempään kouluun. Nykyään asun Indianapolisissa.

Kuinka kauan olet pelannut amerikkalaista jalkapalloa? Olen pelannut 11-vuotiaasta asti.

Millä muilla pelipaikoilla kuin nykyisellä (LB) olet pelannut? High schoolissa pelasin keskushyökkääjänä (RB, FB). Collegessa siirryin puolustukseen ja pelasin kaikilla tukimiehen pelipaikkoilla sekä joissain tilanteissa myös puolustuksen endinä.

Mikä on tähän mennessä paras saavutuksesi amerikkalaisessa jalkapallossa? Tähän voisin vastata monellakin eri tavalla. High schoolissa ja collegessa olin mukana voittamassa isoja ja tärkeitä otteluja, mutta mielestäni kuitenkin paras saavutus oli, kun pääsin collegeurani loppupuolella Hanover Collegeen. Pelaajaurani lähti nousuun ja aloin keskittyä asioihin, jotka ovat minulle tärkeitä. Kun lopetin Hanoverissa, olin All-American ehdokas, olin saalistanut yhteensä 340 taklausta, olin kahdesti konferenssin all star-joukkueen ykköskokoonpanossa ja joukkueemme pelasi molempina kausinani NCAA:n playoffseissa.

Mitkä ovat tavoitteesi pelaajana? Pyrin tekemään kaikkeni joukkueen voiton eteen ja samalla nauttimaan pelaamisesta. Amerikkalainen jalkapallo on hieno peli, jota keho sallii kuitenkin pelata vain lyhyen ajan elämästä. Tavoitteenani on päästä pelaamaan USAssa tai mahdollisesti jälleen Euroopassa. Ennen Turkuun tuloani osallistuin 13 NFL -joukkueen ns. Pro Day:hin eli vaikka valmistuin pienestä collegesta ammattilaisjoukkueet tarkkailevat kehitystäni. Toivottavasti löydämme agenttini kanssa minulle pelipaikan joko uudesta Arena-liigasta tai NFL:stä, kun palaan kotimaahan.

Mitkä ovat tavoitteesi yksityiselämässä? Olen saamassa päätökseen liikkeenjohdollisen tutkintoni collegessa. Minulla on vielä kaksi lukukautta aikaa sen suorittamiseen mutta en ole vielä täysin varma tulenko koskaan tarvitsemaan sitä. Mikäli ammattilaisurani ei lähde käyntiin, harkitsen ehkä valmentamista kotipuolessa. Voin käyttää hyväkseni kaikkea sitä tietoutta, jota olen hankkinut pelatessani ja välittää sitä edelleen nuorille, jotka haluavat oppia. Valmentaminen tarjoaa myös mahdollisuuden olla mukana kilpaurheilussa senkin jälkeen, kun keho ei enää kestä pelaamista.

Miten päädyit pelaamaan amerikkalaista jalkapalloa ulkomailla? Kun tuli aika päättää mitä alan tehdä, ainoat yhteydenotot olivat tulleet eurooppalaisilta joukkueilta. En halunnut jäädä odottelemaan USAhan, jos vaikka muita tarjouksia ei tulisikaan. Ajattelin, että tämä voisi olla valtava elämys sekä mahdollisuus nähdä sellaisia maailmankolkkia, joista en tiennyt juuri mitään. Lisäksi pysyisin myös hyvässä fyysisessä kunnossa.

Mitä tiesit Suomesta ennen tänne tuloasi? Itse asiassa en juuri mitään. Olin katsellut talviolympialaisia ja tiesin, että Suomi on hyvä jääkiekossa ja että täällä on kylmä. Olisi varmaan pitänyt vähän paremmin seurata koulussa maantiedon ja maailmanhistorian opetusta.

Miten arvioisit suomalaisen jenkkifutiksen tason? Tason arvioiminen on hyvin vaikeaa, sillä harvalla pelaajalla Suomessa on mahdollisuus saada ammattimaista ja pelipaikkakohtaista valmennusta, jota pelaajat Yhdysvalloissa saavat. Tämän vuoksi pelaajat eivät aina saa riittävästi palautetta siitä, mitä he tekevät oikein ja mitä väärin. Monilla suomalaisilla pelaajilla on kuitenkin kokonsa ja fyysisten ominaisuuksiensa puolesta edellytykset olla hyviä pelaajia ja valmentajatkin käyttävät samoja pelisysteemejä kuin USA:ssa. Pelaajien ja valmentajien lukumäärät vain ovat paljon pienemmät kuin mihin USA:ssa ollaan totuttu.

Millä osa-alueilla mielestäsi suomalaiset pelaajat tarvitsevat eniten kehittymistä? Sanoisin, että suomalainen jenkkifutis kehittyy parhaiten, kun keskitytään heti oikeiden perustekniikoiden opettamiseen nuorille pelaajille. Oikein tehtyjen asioiden kehittäminen on paljon helpompaa kuin alkaa korjata väärin opeteltuja tekniikoita myöhemmällä iällä.

Mikä on yllättänyt sinut eniten Suomessa? Yllättävintä on ollut huomata, kuinka paljon yhtäläisyyksiä maittemme välillä on. Ruoka ei ole juurikaan erilaista ja vaatteet, musiikki, elokuvat sekä tv-ohjelmat ovat nekin samanlaisia. Toisaalta olen myös yllättynyt siitä, kuinka kalliita jotkut asiat ovat täällä, esimerkiksi bensiini. McDonaldsillakin on Suomessa kalliimpaa kuin USA:ssa.

Mitä kaipaat eniten USA:sta? Tällä hetkellä kaipaan mielivuodenaikaani kesää, sillä nautin ulkona olemisesta ja lämmöstä. Varsinkin, kun perheeni ja tyttöystäväni ovat kertoneet kuinka kuumaa ja aurinkoista kotipuolessa juuri nyt on. Muuten kaipaan vain kaverien, tyttöystäväni ja perheeni kanssa olemista.

Oletko oppinut yhtään suomen kieltä? Ei mitään mahdollisuutta! Te puhutte niin nopeasti, etten yhtään tajua missä mennään... sekin taitaa muuten olla asia, jota kaipaan, se että tajuan, mitä ympärilläni puhutaan.

Terveisesi Trojansin nettisivujen lukijoille? Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat tehneet olemisemme täällä helpommaksi ja mukavammaksi. Sopeutuminen on ollut erittäin vaivatonta ja olemme viihtyneet erinomaisesti. Toivottavasti voimme tuoda mestaruuden taas Turkuun, nyt jo toisen kerran peräkkäin.