37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Jännittävämpää ei voi olla - Trojansin ja Crocodilesin erona jälleen yksi piste

07.08.2004 klo 23:20

Lauantain Trojans-Crocodiles ottelu tarjosi sitä mitä etukäteen luvattiinkin, äärimmäisen jännittävää ja kovatasoista urheiluviihdettä. Johtopaikka vaihtui tiuhaan ja ottelu ratkesi vasta viime hetkillä. Viimeisen pistesuorituksen teki Trojans, jonka uhkapeli lisäpisteyrityksessä onnistui, kun Scott Power sieppasi Brett Dietzin maalialuetta kohti linkoaman pallon kahden pisteen arvoisesti vieden turkulaiset pisteellä ohi Crocodilesin. Lopputulos 41-40.

TroCro rapo1

Teemu Paukkulan juoksu kulki mallikkaasti.

Ottelun alussa vaikutti siltä, että turkulaiset eivät olleet täysin hereillä, sillä jo Crocodilesin aloituspotkun palautus enteili pahaa. Marko Rissanen kipitti kevyin askelin aina puoleen kenttään asti, josta pelinrakentaja Nathan Thompson aloitti hyökkäysmiehistöineen oman urakkansa. Vain muutamaa sekuntia myöhemmin turkulaisten maalialueella nähtiin ei-toivottu henkilö – Janne Tikkanen tuulettamassa touchdownia. Tomi Natri potkaisi lisäpisteen sisään ja tilanne oli 0-7.

Trojans ei saanut omaa hyökkäystään kuosiin, mutta puolustus heräsi ensimmäisenä ja hankki pallon nopeasti takaisin Trojansille. Tällä kertaa syntyi tulostakin Klaus Alisen kiinniotoilla ja Teemu Paukkulan juoksuilla Trojans eteni ripeästi Seinäjoen maalia kohti. Rangaistus toi turkulaisia reilusti takapakkia, mutta se ei pelinrakentaja Brett Dietziä haitannut. Hän sinkautti ilmoille pitkän heiton, joka maalialueen oikean kulman tavoitettuaan tavoitti myös Klaus Alisen varmat kädet – 6-7. Lisäpisteitä yritettiin pelaamalla, eikä se jäänyt yrityksen asteelle. Teemu Paukkula juoksi vastustamattomasti kaksi pistettä lisää turkulaisten sarakkeeseen ja Trojans johtoon 8-7.

TroCro rapo4

Brett Dietzin heitot päätyivät toistuvasti Klaus Alisen tartuntaelimiin.

Crocodilesin vuoro torkahtaa

Seuraanneessa Seinäjoen hyökkäysvuorossa Crocodiles rähmää pallon ja Trojans pääsee yrittämään uudestaan pisteiden tekoa. Pekka Piminäinen nappasi upean kopin Dietzin pitkästä heitosta, mutta peli hylättiin virheen takia. Jari Veijolan pitkä juoksu paikkasi tilanteen ja heti perään Dietzin käsi toimitti Klaus Aliselle taas haluttua tavaraa. Alinen vei pelivälineen toisen kerran maaliin ja tällä kertaa lisäpiste otettiin Ilkka Marja-ahon onnistuneella potkulla. Tilanne 15-7.

Nyt oli Crocodilesin vuoro olla unessa eikä peli ottanut sujuakseen. Trojans pääsi uudelleen pallon valtiaaksi ja kun Brett Dietz ei löytänyt vapaata kiinniottajaa, hän juoksi läpi kentän aina Crocodilesin 13 jaardin rajalle. Seinäjoen puolustus terästäytyi ja turkulaiset joutuivat tyytymään yrittämään potkumaalia. Disko Marja-aho tykitti pallon varmasti 23 jaardin päässä nököttäneiden pystypuiden välistä ja tilanteeksi 18-7.

Pisteitä vuorotahtiin

Vaarallisimmillaan Crocodiles oli potkujen palautuksissa ja jälleen kerran pallo hinattiin 40 jaardin paremmalle puolelle. Sivurajalla oli löydetty uusia lääkkeitä, sillä hetkessä pallo liikkui läpi kentän Trojansin maalialueelle. Asialla oli Tuomas Rosblom, joka nappasi Thompsonin tarkan syötön ja juoksi päätyyn asti. Crocot yrittivät kaventaa tilannetta pelaamalla lisäpisteet, mutta epäonnistuivat siinä. Peli nyt 18-13.

TroCro rapo5

Crocodilesin Tuomas Rosblom steppaili Trojansin maalialueella kahdesti.

Trojans yritti katkaista Seinäjoen nousun heti alkuunsa, mutta toisin kävi. Dietz tavoitti kyllä ensin Klaus Alisen mutta tuomarien näkökyvyn mukaan kiinniotto ei ollut kelvollinen ja peli kutsuttiin takaisin. Dietz kokeili heti perään samaa uudelleen, mutta Seinäjoen Tuomas Leinonen oli jo oppinut kuvion ja ehti pallon eteen ensiksi. Crocodliesin hyökkäys ei kauaa aikaile ja vain hetkeä myöhemmin Teemu Löllö rimpuili itsensä samantien maalialueelle asti. Lisäpisteitä yritettiin taas pelaamalla ja taas huonolla menestyksellä. Crocot johtoon 19-18.

Seinäjoen avauspotku tuli lyhyenä ja harvemmin pallon kanssa tuttavuutta tehnyt Niklas Joki kuljetti pelivälinettä mallikkaasti yli 40 jaardin rajan. Paukkulan pitkällä juoksulla sekä Piminäisen ja Alisen kiinniotoilla Trojans eteni aivan maalilinjalle, josta Dietz itse sukelsi puuttuvat tuumat. Lisäpisteitä yritettiin ensin pelaamalla, mutta kun tilanteesta tuli virheen myötä takapakkia, otettiin Diskon potkulla varma yksi piste. Puoliajalle mentiin turkulaisjohdossa 25-19.

Loppuhuipennusta valmistellaan

Kolmas neljännes jatkui samoissa tasaisissa merkeissä. Pisteiden teon aloitti Crocodilesin Mike Di Battista, joka nappasi lyhyen Thompsonin heiton Turun maalialueella. Onnistuneen Natrin lisäpisteen jälkeen Seinäjoen vuoro siirtyä johtoon 26-25.

Trojans iski samantien takaisin. Jari Veijolan huikea pitkä slalomesitys näytti katsomoon aivan maalilta, mutta tuomarin okulaarit löysivät Veijolan jalanjäljen kalkkiviivalta ja pisteitä lähdettiin yrittämään 20 jaardin tuntumasta. Vauhti loppuikin siihen ja kun potkumaaliyrityskin epäonnistui oli taas Seinäjoen vuoro hyökätä. Nathan Thompsonin pitkä heitto oli jo tavoittaa vapaana keskikentällä kirmanneen laitahyökkääjän, mutta Trojansin Seikko Vennelä ponnahti kuin Hämähäkkimies kohti palloa saaden sormillaan muutettua sen laskeutumiskulmaa Seinäjoen miehen ulottumattomiin.

TroCro rapo2

Brett Dietzin käsi oli sataprosenttisessa hyötykäytössä.

Tuomariston käsitykset erosivat seuraavassa pelissä taas ratkaisevasti yleisön silmien kertomasta. Mikko Virolainen löi pallon Seinäjoen pelaajan käsistä kesken juoksun ja kaappasi sen haltuunsa, mutta tuomarin tulkinta oli jotain ihan muuta ja pallo jäi Crocodilesille. Thompson sanoi thanks ja heitti pitkän liki 60 jaardin heiton Tuomas Rosblomille, joka teki toisen maalinsa ja vei Seinäjoen jo 32-25 johtoon, joka kasvoi vielä pisteellä, kun Tomi Natri potkaisi lisäpisteen.

Teemu Paukkula loukkasi harmillisesti kätensä ja viimeisellä neljänneksellä juoksuhommat siirtyivät yksinomaan Jari Veijolan harteille. Tämä ei menoa haitannut semminkin, kun Dietz pisti palloa ilmaan. Pitkä 40 jaardin harppuunaheitto Pekka Piminäiselle kavensi tilanteeksi 33-31. Lisäpistepelissä Jari Veijola juoksutti Seinäjoen puolustusta pitkin maalilinjaa, kunnes hän silpaisi kulmasta viivan yli ja tasoitti pelin 33-33.

Jos tämä ei ole jännää niin mikä sitten

Peli aaltoili tasaisesti puolelta toiselle, kunnes noin neljä minuuttia ennen loppua akseli Thompson- DiBattista teki tuhojaan Trojansin maalialueella vieden Seinäjoen uudelleen johtoon 39-33, lisäpistepotkun jälkeen 40-33. Peliaikaa oli vielä vajaat neljä minuuttia jäljellä, mutta Trojansin hyökkäys oli juuttua jo omalle puoliskolle. Neljännen yrityksen uhkapeli tuotti tulosta, kun Klaus Alisen kiinniotto toi uudet yritykset. Pekka Piminäinen toi Dietzin syötöllä turkulaiset Seinäjoen punaiselle alueelle ja kun koko illan sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä urakoinut Mikko Virolainen vangitsi Dietzin syötön Crocojen maalialueella oli thrilleri huipentumassa ekstaattiseen kliimaksiinsa. Yrittäisikö Trojans tasoittavaa lisäpistepotkua vai voittopisteitä pelaamalla. No Trojans ei olisi Trojans ellei tällaisessa tilanteessa pelattaisi upporikasta ja rutiköyhää – eli voitto tai ei mitään.

TroCro rapo3

Mikko Virolainen kavensi tilanteeksi 39-40.

Lisäpistepelissä Dietz hämäsi linjan läpi menevää juoksua, mutta pitikin pallon itse ja haki maalialueen vasemmasta kulmasta vastaanottajan, jota Crocodiles ei osannut odottaa. Puolustuksen tukimies Scott Power oli hiippaillut kulmaan ja lukitsi pallon jykeviin kouriinsa vieden Turun nyt 41-40 johtoon. Peliaikaa jäljellä tasan minuutti.

Avauspotkun palautus oli jälleen kerran murhaavan tehokas. Crocodiles pääsi aloittamaan taas liki puolesta kentästä. Heittopelit toivat ensin tulosta, mutta sitten 40 jaardin sisäpuolella Trojansin puolustus muuttui läpäisemättömäksi. Klaus Alinen dippasi Thompsonin uhkaavan heiton ensin lepikkoon ja lopullinen ratkaisu oli Kalle Koiviston sinnikäs QB-jahti, joka päättyi Thompsonin säkitykseen neljännellä yrityksellä. Pallo siirtyi turkulaishallintaan, kun pelikellossa oli aikaa enää 23 sekuntia. Se kulutettiin yhdellä polven maahanlaskulla ja ottelu päättyi uskomattomiin 41-40 lukemiin.

Ottelun parhaina palkittiin näyttäviä kiinniottoja tehnyt Pekka Piminäinen sekä palauttajaekspertti Marko Rissanen.

Teksti: Kari Toivonen Kuvat: Patrick Morton ja Kari Toivonen

Katso ottelun kuvat

Tilastot