37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans sunnuntaina karhujahtiin

13.08.2004 klo 00:01

Trojans matkustaa sunnuntaina Poriin, jossa vastaan asettuu tällä kaudella monista vastoinkäymisistä kärsinyt Pori Bears. Lukuisien avainpelaajien puuttumisesta huolimatta porilaiset taistelivat viime viikonloppuna huikealla toisen puoliskon nousullaan voiton Helsinki Wolverinesista. Junioreista on noussut uusia ratkaisijoita, mutta riittääkö se sarjajohtaja Trojansia vastaan?

Trojansin ja Bearsin peleissä on enemmän jännitettä mukana kuin mitä sarjatilanne edellyttäisi, onhan turkulaisjoukkueessa useita alkuperältään porilaisia pelaajia ja valmentajakin. Yleisö Porissa tuntee omiensa lisäksi monta vierasjoukkueenkin pelaajaa ja katsomosta tuleekin hanakasti suoraa palautetta.

Tällä kaudella porilaisia on kuormitettu lukuisilla avainpelaajien loukkaantumisilla. Harmillisesti useat näistä ovat olleet niin pahoja, ettei toiveita tervehtymisestä kauden kuluessa ole. Bearsin pelastukseksi ovatkin nousseet nuoremmat karhut, jotka ovat saaneet peliaikaa ja kasvaneet vastuun myötä tärkeisiin rooleihin.

Trojansilla on takanaan tiukkaakin tiukempi kamppailu Seinäjoki Crocodilesia vastaan., joka ratkesi vasta viimeisellä minuutilla. Helteisessä säässä pelattu ottelu oli äärimmäisen rasittava ja muutama ikävä loukkaantuminenkin nähtiin. Pahin loukkaantuminen ei kuitenkaan sattunut Crocodiles-pelissä, vaan ihan toisen lajin parissa. Yleismies Jukka Satolan solisluun katkeaminen jalkapallopelissä tiesi Jukan kauden päättymistä ennen aikojaan.

Paitsi että Satolan puuttuminen kokoonpanosta haittaa heittopelejä laitahyökkääjäkaartin supistumisen myötä, ongelmia saattaa ilmetä myös potkupeleissä. Tälläkin kaudella Satolan huikeat punttaukset ovat pelastaneet Trojansin pälkähästä ja luoneet mahdollisuuden päästä jopa parempiin kenttäasemiin. Monet pelit ovat olleet niin tiukkoja, että potkumaalit ja onnistuneet lisäpistepotkut ovat olleet avainasemassa.

Onneksi apua löytyi nopeasti, sillä Mika Sevon teki ties kuinkamonennen comebackinsä ja liittyi Trojansin vahvuuteen hoitamaan sekä laitahyökkääjän, että puntterin vakanssia. Crocodiles –ottelussa Sevon osoitti, että pallo saa edelleenkin kunnon kyytiä Mikan jalasta. Junioreista edustusjoukkueeseen noussut Ilkka “Disko” Marja-aho taas on esittänyt kauden aikana hyviä otteita aloituspotkujen ja kenttämaalien potkaisuissa ja toimii niillä osa-alueilla hyvänä Satolan paikkaajana.

Odotettavissa on siis kiihkeä Länsirannikon herruuskamppailu. Toivottavasti porilaiset löytävät sankoin joukoin sunnuntaina tiensä kentän laidalle kannustamaan omiaan ja luomaan ottelulle erinomaista tunnelmaa. Peli alkaa Herralahden kentällä sunnuntaina kello 16.00.

Kari Toivonen