37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Bears ei pysynyt Trojansin kyydissä

15.08.2004 klo 23:39

Sunnuntaina Porissa pelatusta ottelusta ei jäänyt valtavasti kerrottavaa takkatulen ääressä jälkipolville. Kumpikin joukkue esiintyi varsin riisuttuna versiona kentällä mutta Bearsia avainpelaajien puuttuminen kiusasi turkulaisia enemmän. Kentän hahmo oli Jari Veijola, joka viimeisteli viisi maalia ja juoksi vielä päälle kaksi lisäpistepeliä onnistuneesti. Ottelun päättyessä virtuaalisella tulostaululla tylyt lukemat 12-71.

BeaTro1

Jari Veijolan pujottelutaidoilla töitä löytyisi myös slalomkouluttajana

Lähtökohdat ottelulle olivat vähemmän intohimoja herättävät. Trojans oli jo välieräpaikkansa varmistanut ja voitto jommasta kummasta jäljellä olevasta pelistä riittäisi varmistamaan runkosarjan voiton. Bearsilla ei enää ollut mahdollisuuksia playoffseihin ja karsintaottelukaan ei enää uhannut viime viikon Wolverines-voiton ansiosta. Kun tähän panoksettomuuteen lisätään se tosiseikka, että kummallakin joukkueella oli useita pelaajia joko sairaslomalla tai muissa riennoissa ei suuria odotuksia pelin suhteen ollut olemassa.

Heti ensimmäisellä hyökkäysvuorolla Trojans pääsi pisteiden makuun. Antti Palmroos ja Pekka Piminäinen nappasivat kumpikin pelinrakentaja Brett Diezin heitot varmasti ja pohjustivat tilanteen Jari Veijolan komealle juoksulle, jolla Trojans siirtyi 6-0 johtoon. Koska joukkueen mukana ei ollut yhtään varsinaista potkaisijaa lisäpisteitä yritettiin pelaamalla. Palmroos sieppasi Dietzin heiton varmasti ja tilanteeksi 0-8. Bearsin hyökkäysvuoro jäi lyhyeksi Scott Powerin katkaistua Bearsin pelinrakentaja Scott Bardin syötön. Muutamaa peliä myöhemmin Veijola oli jälleen maalialueella. Palmroos sieppasi lisäpisteet ja peli oli jo 0-16.

Bears mukaan peliin

Bears sai pienen toivonpilkahduksen, kun porilaispuolustus katkaisi Dietzin syötön ja pari peliä myöhemmin Wolverines-ottelun sankari Ville Penttilä tuuletti Trojansin päädyssä napattuaan Bardin lyhyen syötön kuuden pisteen arvoisesti. Lisäpistepeli ei onnistunut joten tilanne nyt 6-16.

BeaTro2

Bearsin juoksuyritykset tyrehtyivät Trojansin runsaslukuisen tervetulotoimikunnan syleilyyn

Trojans sai lisää lunta tupaan, kun sentteri Kim Grönlund menetti malttinsa porilaispuolustajan taklauksen suuntauduttua hänen polviinsa ja näytti siltä, että kohta alkaa läski tummumaan. Tuomari ehti kuitenkin väliin ja toivotti Grönlundin samantien tervemenneeksi koko ottelusta. Trojansin hyökkäys ei tästä lannistunut, sillä toisen neljänneksen alussa Mikko Virolainen kipaisi lyhyen syötön päätteeksi pelivälineen syvälle porilaisten puolelle ja pian perään Klaus Alinen otti Dietzin heiton kiinni ja juoksi pallon maaliin. Lisäpistepelissä Pekka Piminäinen toi varmasti kaksi pistettä lisää näkymättömälle tulostaululle. Tilanne 6-24.

Trojans menee menojaan

Bearsin alamäki jyrkkeni, kun Jukka-Pekka Nummi aavisti Scott Bardin heiton päätepisteen ja poimi namun ennen porilaishyökkääjää. Tyhjää kenttää riitti silmänkantamattomiin ja Nummi vei nahkasoikion pohjaan asti. Tällä kertaa lisäpistepeli epäonnistui joten pistetili karttui vain kuudella pisteellä – 6-30. Ja antaa mennä kun on alamäki vaan, heti seuraavalla Bearsin hyökkäysvuorolla puolustuksen takakentälläkin uurastanut Brett Dietz otti syötönkatkon ja Trojans pääsi uudelleen pallon valtiaaksi. Seuraava maalarimestari olikin Antti Palmroos, joka koppasi Dietzin heiton maalialueen vasemmassa kulmassa. Nyt oli Veijolan vuoro ottaa lisäpisteet ja tilanne 6-38.

Ennen puoliaikaa Trojans ehtii tekemään vielä yhden maalin. Veijola imitoi ensin Franz Klammeria pujottelemalla halki kentän ja Piminäinen poimii Dietzin tarjoaman syötön Porin yhden jaardin linjalla. Lopullisen iskun antoi Scott Power, joka juoksi pallon maaliin. Lisäpisteet haki Veijola. Puoliaikatulos 6-46.

Kypsää kauraa

Peli oltaisiin aivan hyvin voitu lopettaa kahden neljänneksen jälkeen, mutta koska tuomarit olivat paikalla valvomassa, myös kaksi viimeistä neljännestä oli pakko pelata. Veijola jatkoi siitä mihin ensimmäisellä puoliskolla jäi, keräsi tililleen kaikkiaan 179 jaardia ja viimeisteli siinä sivussa kolme maalia lisää. Porin Jeremy Warner kaunisteli maalillaan aavistuksen verran numeroita ja Trojansin Klaus Alinen sai tilastoihin toisen maalin. Ainoa toisen puoliskon onnistunut lisäpistesuoritus oli Mikko Virolaisen lisäpistepotku. Virolainen hoiti muutenkin kaikki Trojansin potkupelit mallikkaasti. Pelin loppulukemiksi kirjattiin 12-71 vierasjoukkue Trojansin hyväksi.

BeaTro3

Pekka Piminäinen torjuu Teemu Niemelän pyrkimykset päästä tarkastelemaan lähempää, mitä pallossa lukee

Trojans eteni ottelussa kaikkiaan 517 jaardia, joista 299 heittopeleillä ja 218 juoksemalla. Bearsin vastaavat lukemat olivat 115, joista 110 heittäen ja vain 5 jaardia juosten. Puolustuksen jättilainen oli Trojansilla Klaus Alinen, jonka sarake osoitti 7 soolotaklausta ja yhtä avustusta. Lisäksi Alinen suostutti muutaman kerran näyttävästi pelinrakentaja Scott Bardin tutustumaan humuspitoisen maaperän saloihin ruohonjuuritasolla.

Trojans jatkaa liigan kärjessä ilman tappioita ja varmisti samalla käytännössä runkosarjan voiton ennen viimeistä ottelua, joka pelataan ensi lauantaina Jyväskylässä Jaguaareja vastaan.

Teksti ja kuvat: Kari Toivonen

Katso ottelun kuvat

Tilastot