37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Viimeinen voitto kovan työn takana

22.08.2004 klo 12:26

Runkosarjan viimeisen ottelun Jyväskylän Jaguaareja vastaan piti ennakkoasetelmien perusteella olla Trojansille läpihuutojuttu. Todellisuus oli kaikkea muuta. Jaguaarit tulivat kentälle kovalla asenteella ja pitivät runkosarjan voittajia piinassa viimeiselle neljännekselle asti. Lopussa turkulaisten kovempi rutiini käänsi ottelun Trojansille 14-23.

JagTro 1

Trojans oli kompastua Jaguaareihin. Kuvassa ottelun parhaana palkittu Klaus Alinen(89) ja turkulaisten comebackin käynnistänyt Otto Junttila (85)

Vaahteraliigan viimeisellä kierroksella ei sarjasijoitusten kannalta ollut juurikaan merkitystä, joten panoksena oli vain kunnia. Ottelu alkoi turkulaisittain mainiosti. Pelinrakentaja Brett Dietz heitti kaksi napakkaa heittoa, toisen Klaus Aliselle ja toisen Jari Veijolalle ja hetkessä Trojans oli Jaguaarien yhden jaardin linjalla. Jari Veijola suhahtaa seuraavassa pelissä maalialueelle ja kun Ilkka Marja-ahon lisäpistepotku osuu haarukkaan on peli heti 0-7 tilanteessa.

Viime pelissä kentältä ajetun sentteri Kim Grönlundin puuttuminen pelikiellon takia Trojansin hyökkäyslinjasta alkoi kuitenkin näkyä turkulaisten pelissä. Pikakomennuksen sentteriksi saanut Niklas Joki teki hyvää työtä, mutta mukaan mahtui muutama vaarallinen pallon karkaaminen epäonnistuneesta aloitussyötöstä, jotka aiheuttivat etenemisen kangertelua ja yhden pallonmenetyksenkin. Ensimmäisellä neljänneksellä kumpikaan joukkue ei saanut peliään kuosiin eikä tilanne tulostaululla muuttunut.

Toisen neljänneksen alussa Trojans joutui punttaamaan mutta Jaguaarien palauttaja ei saanut palloa pysymään hyppysissään vaan paikalla kärppänä ollut Trojansin pelaaja nappasi uudelleen ilmaan ponnahtaneen pallon haltuunsa. Normaalin logiikan mukaan pallo kuuluisi nyt turkulaisille, koskihan potkaisseen joukkueen pelaaja palloon, jolloin se normaalisti on molempien vapaasti pelattavissa, mutta tuomaristo sovelsi tilanteeseen sääntötulkintaa, joka aiheutti vilkasta keskustelua Trojansin päävalmentaja Tomi Haulan ja tuomarien kesken. Vilkas keskustelu on kaunisteltu ilmaisu asiasta. Tuomarien mukaan pallo kuului Jaguaareille, koska vastaanottajan käsistä irronnut pallo ei koskenut maata ennen päätymistään vastustajan haltuun.

Jaguaarit ottaa ohjat käsiinsä

Jaguaarit sai tilanteesta uutta virtaa ja Jabari Johnsonin komeilla juoksuilla Jyväskylä eteni rivakasti kentällä. Kun hyökkäys pysähtyi ja edessä oli punttaus, potkaisemassa ollut Akumatti Leskinen uunottikin turkulaispuolustusta ja juoksi uudet yritykset. Esko Myllymäen kiinniotolla Jaguaarit tuli vielä lähemmäs Trojansin maalialuetta ja kun pelinrakentaja Mikko Lyyra löysi aivan vapaana kirmanneen Akumatti Leskisen kentän oikeasta reunasta oli Jaguaarien avausmaali tosiasia. Lisäpisteen potkaisi varmasti B.J. Jensen ja äkkiä peli olikin tasan 7-7.

JagTro 2

Jabari Johnson nieli jaardeja kuin turboahdettu Briggs&Stratton

Trojansin hyökkäys tuntui lamaantuneen täydellisesti. Kolme yritystä ei tuota tulosta ja kun neljännen yrityksen uhkapelikin tyrehtyi epäonnistuneeseen avaussyöttöön, pääsivät Jaguaarit taas pallon valtiaiksi. Jabari Johnson esitteli motoriikkaansa ja pujotteli kentän läpi turkulaisten maalialueelle asti vieden jyväskyläläiset ensi kerran ottelussa johtoon. Onnistuneen lisäpisteen jälkeen tilanne kotijoukkueelle 14-7.

Trojans sai neljänneksen lopussa tuotua pallon jo Jaguaarien 5 jaardin linjan sisäpuolelle, mutta ei onnistunut murtamaan Jyväskylän puolustusmuuria. Potkumaaliyrityskin jäi yritykseksi, kun Disko Marja-ahon potku viiletti oikealta ohi. Puoliajalle mentiin Jaguaarien johtoasemassa.

Power ja Junttila Trojansin nousun arkkitehteinä

Kolmannelle neljänneksellä Trojansin peli jatkuu takkuisena, kunnes Scott Power onnistuu katkaisemaan Mikko Lyyran heiton ja tuo turkulaiset Jaguaarien 32 jaardin linjalle. Seuraavassa pelissä Dietz ampuu pallon Otto Junttilan käsien ulottuville ja Otto kaventaa tilanteeksi 14-13. Tyylilleen uskollisena Trojans ei tyydy tasoittamaan peliä potkulla vaan yrittää kahta lisäpistettä pelaamalla. Jari Veijola toimittaakin pelivälineen varmasti uudelleen Jaguaarien maalialueelle ja vie Trojansin johtoon yhdellä pisteellä. Tulostaululla nyt luvut 14-15.

JagTro 3

Trojansin päävalmentaja Tomi Haulan ja puolustuksen koordinaattori Janne Salosen aivojen raksutuksen saattoi kuulla lehtereille asti. Jotain keinoja oli keksittävä Jaguaarien rynnistyksen katkaisemiseksi.

Viimeisellä neljänneksellä Trojans sai Jabari Johnsonin paremmin kuriin ja häämatkaltaan palannut Juha Virolainenkin syttyi pelaamaan. Kahdella hienolla kiinniotolla hän toi Trojansin Jaguaarien kenttäpuoliskolle ja seuraavassa pelissä Dietz tavoitteli Virolaista jo naapurin maalialueen tuntumasta. Jyväskylän Jani Mäkinen ehti kuitenkin palloon ensimmäisenä, mutta huonoksi onnekseen pallo ei pysynyt hänen otteessaan vaan kimmahti uudelleen ilmaan. Varjona vierellä juossut Virolainen kiitti lahjasta, sieppasi pallon kouraansa ja harppasi maalialueelle suorittamaan perinteisen maalituuletuksensa, syvän kumarruksen katsomon suuntaan. Lisäpisteitä yritettiin taas pelaamalla ja Jari Veijola toisti aikaisemman onnistuneen suorituksensa vieden Trojansin nyt yhdeksän pisteen karkumatkalle. Tilanne 14-23.

Jaguaarit yritti masinoida takaa-ajoa, mutta Trojans piti pintansa. Ottelu päättyi vierasvoittoon 14-23. Parhaina palkittiin Trojansin Klaus Alinen ja Jaguaarien Jabari Johnson. Erityismaininnan ansaitsee myös käsipuolena paikalla ollut Trojansin Jukka Satola, joka toimitti kentän laidalla vesipojan ja sumutorven virkaa. Trojans voitti runkosarjan puhtaalla pelillä ja kohtaa seuraavaksi välieräottelussa Porvoo Butcherin Urheilupuiston yläkentällä ensi sunnuntaina kello 16.00.

Teksti ja kuvat: Kari Toivonen

Ottelun kuvat

Ottelun tilastot