37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans ja Butcher taistelevat finaalipaikasta

26.08.2004 klo 18:22

Viikonloppuna käynnistyvissä Vaahteraliigan välieräotteluissa kilvoitellaan pääsystä Vaahteraliigan loppuotteluun, joka tänä vuonna kantaa nimeä Vaahteamalja XXV. Lauantaina kohtaavat Roosters ja Crocodiles, sunnuntaina Trojans ja Butchers.

Runkosarjassa kumpikin välieräpari kohtasi toisensa kerran ja molemmat ottelut olivat äärimmäisen tasaisia ja jännittäviä. Roosters ja Crocodiles eivät saaneet toisistaan selvyyttä varsinaisen peliajan puitteissa ja ratkaisu ottelulle haettiin hyökkäyskilpailulla, jossa helsinkiläiset olivat onnekkaampia tai taitavampia, katsantokannasta riippuen. Butchers taas piti Trojansia piinassa aina viimeiselle minuutille asti, jolloin voiton ratkaisi turkulaisille Jukka Satolan jalasta lähtenyt potkumaali.

Runkosarjan viimeinen kierros oli kaikilla välieräjoukkueilla jo valmistautumista tulevan viikonlopun koitoksiin. Trojansin ja Butchersin kenraaliharjoitukset eivät olleet erityisen onnistuneita. Butchers nujersi yli kaksi vuotta voitotta pyristelleen Wolverinesin vain 19-8 ja Trojansilla oli vaikeuksia Jaguaarien kanssa. Osaltaan vaisut otteet selittyvät varmasti otteluiden merkityksettömyydellä sekä useilla poissaoloilla.

Who´s hot and who´s not

Amerikkalaisen jalkapallon playoffkulttuuriin kuuluu oleellisena osana vastustajien perusteellinen scouttaaminen ja vastavuoroisesti pyrkimys olla paljastamatta omia uusia pelejä. Runkosarjan otteluiden videonauhoja on varmasti pyöritelty kiivaasti kaikkien välieräjoukkueiden valmentajien nauhureissa vastustajien heikkouksia etsittäessä.

Trojansin vahvuus on tänäkin kautena ollut heittopeli. Viime vuonna ilmasirkuksen tirehtöörinä oli Clint Patterson ja tällä kaudella kapellimestarina on toiminut ansiokkaasti Brett Dietz. Vaikka Jukka Satolan loukkaantuminen verottikin laitahyökkääjäkaartia, on arsenaali vieläkin kunnioitusta herättävä. Nimet Palmroos, Virolainen ja Alinen esiintyvät lähes joka ottelun maalintekijätilastoissa.

Pimi

Yksi Trojansin heittosirkuksen akrobaateista on porvoolaisille tuttu Pekka Piminäinen

Juoksupelien osalta tilanne on samankaltainen. Ykköstykki Teemu Paukkula on kärsinyt loukkaantumisista läpi kauden ja hänen pelaamisensa on epävarmaa. Keskushyökkääjätilanne on kuitenkin Trojansissa parempi kuin vuosiin ja Tuomas Niemelä sekä Jari Veijola ovat kantaneet vastuuta Paukkulan poissaollessa erinomaisesti. Trojansin runkosarjan 52 touchdownista tämä duo teki 20.

Viime kauden jäljiltä eniten kärsi Trojansin puolustuslinja, josta lopetti useampikin kokenut pelimies. Ilman tappioita pelattu runkosarja kuitenkin osoittaa, että ihan huonosti ei nykyiselläkään miehityksellä ole pelattu. Tukimiesosasto ja puolustuksen takakenttä on turkulaisilla erittäin hyvässä kuosissa, vaikka legendaarinen Janne Salonen onkin rintalihasvamman takia syrjässä tapahtumien keskipisteestä.

Butchers tulee puskista

Porvoo on vahva jenkkifutiskaupunki, jossa yleisö on fanaattista ja kovaäänistä. Kuluva kausi on ollut Butchersille hieman ailahteleva. Erinomaisia suorituksia on seurannut totaalinen romahtaminen ja seuraavassa pelissä on taas äidytty ihmetekoihin. Porvoon peli on parhaimmillaan erinomainen sekoitus juoksu- ja heittopelejä. Eteneminen maan pinnalla tapahtuu pelottavan tehokkaasti kunhan keskushyökkääjä Tommi Padatsu vain on pelikunnossa. Heittohyökkäystä masinoi pelaajavalmentaja Jarkko Nieminen pelinrakentajantontilta käsin. Ykköslaituri on tällä kaudella ollut Ville Kurvinen, joka on tehnyt Butchersin 22 touchdownista 7.

Padatsu

Kun Tommi Padatsu on iskussa, pallo kulkee ja maisemat vaihtuvat.

Butchersin vahvuus ei kuitenkaan ole suurissa tähdissä vaan tasaisuudessa. Uusia ratkaisijoita nousee jatkuvasti. Butchersin amerikkalaispelaajat eivät ole niin suuressa roolissa kuin monessa muussa joukkueessa. Puolustuksen linjassa Booker T. Washington on kuitenkin kova pelimies eikä laitahyökkääjä Ryan Trogeakaan sovi unohtaa. Butchersin menestyminen on silti vahvasti kotimaisissa käsissä. Mikäli porvoolaiset saavat sekä juoksu- että heittopelin kulkemaan, Butchers on väkevä vastustaja.

Turussa herätään kun panokset kovenevat

Vähemmän mairittelevaan tyyliin Turussa herätään vasta sitten kun tosipelit alkavat ja läpi kauden etenkin vierasotteluissa matkassa on ollut aina enemmän tai vähemmän vajaamiehinen kokoonpano. Nyt kun panokset kovenevat, onkin oletettavaa, että yläkentällä nähdään kaikki, jotka pystyvät omin voimin paikalle raahautumaan. Toivottavasti myös yleisö löytää tiensä Urheilupuistoon sunnuntaina, sillä nyt on ainakin pelissä panosta. Viime vuoden mestarilla on paljon puolustettavanaan ja haastaja on nälkäisempi kuin koskaan. Katkeraan loppuun asti pelattava välieräkamppailu Turku Trojans – Porvoon Butchers alkaa yläkentällä sunnuntaina kello 16.00.

Kari Toivonen