37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans finaaliin, Butchers pronssiotteluun

29.08.2004 klo 22:00

Butchers tuli sunnuntain välieräotteluun erittäin hyvin valmistautuneena. Puoliajalle mentiin tasatilanteessa 8-8, mutta Juha Virolaisen kaksi näyttävää maalia ottelun toisella puoliskolla ratkaisivat kamppailun turkulaisten eduksi. Lopputulos 22-15 tietää Trojansille matkaa Vaahteramalja XXV:een Roostersia vastaan. Butchers taistelee pronssimitalista Seinäjoki Crocodilesin kanssa.

Vaikka viikonlopun urheilutarjonta oli suorastaan ylitsevuotava, oli Urheilupuiston yläkentälle löytänyt tiensä varsin runsaslukuinen joukko amerikkalaisen jalkapallon ystäviä. He saivatkin nauttia loppuun asti jännittävästä välieräkamppailusta, josta ei puuttunut yllättäviä käänteitä ja dramatiikkaa. Trojansin osalta draama alkoi jo ennen ottelua, kun paluuta kentille tehnyt Juha Suoniemi väänsi nilkkansa sen verran pahasti, että come back siirtyi tuonnemmaksi.

Ottelun tärkeys heijastui kummankin joukkueen otteista ja pelin alku olikin perin hermostunutta pelailua. Trojans pääsi tosin heti alkuun hyviin iskuasemiin, mutta eteneminen pysähtyi terästäytyneeseen porvoolaispuolustukseen ja turkulaiset joutuivat yrittämään potkumaalia. Disko Marja-ahon potku ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja kun Butcherskaan ei saanut sen paremmin juoksu- kuin heittopeliäkään järjestykseen, ei tulostaululla ollut ensimmäisen kahdentoista minuutin aikana minkäänlaista elämää.

Trojans aloittaa pisteiden teon

Ensimmäisen neljänneksen vaihtuessa toiseksi alkoi sitten viimein tapahtua. Pelinrakentaja Brett Dietz piti Trojansin hyökkäyksen elossa juoksemalla tiukoissa paikoissa itse jaardit täyteen ja Porvoon päädyn lähestyessä Jari Veijola puski itsensä jo lähes maaliviivaan kiinni. Teemu Paukkulan muurinmurtajamaisella juoksulla pallo saatiin viimein maalialueelle ja tulostaulullekin saatiin jotain käyttöä. Lisäpistepeli päätettiin pelata ja kun Dietz ei löydä vapaata kiinniottajaa, hän juoksee itse pallon maaliin. Porvoolaisten väkevästä protestoinnista huolimatta tilanteeksi muutettiin 8-0.

semi1

"Gimme five!" voisi Henri Forsberg huikata Brett Dietzille. Käsien läpsyttely ei kuitenkaan kuulu Brettin suunnitelmiin. Hänellä on kiire maalintekoon.

Maalin jälkeen Porvoo alkoi saada heittopeliään kulkemaan ja Butchers lähestyi jo uhkaavasti turkulaispäätyä, kun porvoolaishyökkääjä menetti kosketuksen palloon ja Trojansin Tuomas Niemelä tarjosi orvolle pelivälineelle oitis lämpimän sylin. Trojansin hyökkäysvuorolla valmista ei kuitenkaan synny ja kun Butchers sai taas pallon, alkoi pelinrakentaja Jarkko Niemisen käsi laulaa turkulaisittain melankolista rallia. Ryan Troge nappasi pariinkin otteeseen Niemisen näppärän heiton ja Trojansin saatua vielä tuomareilta lipunkin, oltiin äkkiä jo turkulaisten kolmen jaardin tasalla. Jarkko Nieminen vyöryi Butchers-hyökkäyksen muodostaman kiilan keskellä viivan yli ja kavensi tilanteeksi 8-6. Lisäpisteitä yritettiin pelaamalla. Niemisen upea heitto maalialueen oikeaan nurkkaan lensi Ville Kurvisen yläraajojen ulottuville ja hän heittäytyi kuin Dino Zoff kaapaten pallon haltuunsa kahden pisteen arvoisesti. Tilanne 8-8 jäi myös puoliaikatulokseksi.

Tasaista vääntämistä

Kolmannen neljänneksen alussa Antti Palmroos esitti hyviä otteita koppaamalla muutaman Dietzin pitkän heiton, joilla Trojans pääsi jo Porvoon 30 jaardin tuntumaan. Kun Butchers otti vielä ison rangaistuksen alkoi turkulaisittain näyttää hyvältä. Porvoon Marko Luoma heitti kuitenkin lunta tupaan lyömällä Dietzin heiton ilmasta nurmen pintaan ratkaisevalla hetkellä ja turkulaisten eteneminen jämähti tyystin. Potkumaaliyritys oli jälleen edessä ja vaikka suunta oli tarkalleen oikea, ei Diskon kengässä ollut tarpeeksi ruutia ampumaan palloa riittävän korkealle lentoradalle.

semi6

Trojansin puolustuksen teräsmies oli Mikko Virolainen (#33), joka lennätti vastustajia turpeeseen peräti yhdeksän soolotaklauksen voimin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Trojans oli jälleen samassa tilanteessa eli pakotettu yrittämään potkumaalia. Aikalisän kuluessa valmentajien mieli kuitenkin muuttui ja Trojans päättikin pelata neljännen yrityksensä. Butchers ei hätkähtänyt vaan veti turkulaisilta maton alta säkittämällä pelinrakentaja Dietzin perunapeltoa muistuttaneen nurmen pintaan. Heti seuraavassa pelissä Trojansin Kalle Koivisto maksaa potut pottuina ja tarjoaa saman käsittelyn Porvoon pelinrakentaja Niemiselle. Butchersin hyökkäys alkoi yskiä ja edessä oli punttaus.

Ratkaisun merkkejä ilmassa

Trojans ei päässyt kauaa pallon kanssa leikkimään, sillä se rähmättiin välittömästi ja Butchers pääsi uudelleen hyökkäämään. Kaverille kanssa –vaihe tuntui jatkuvan, sillä heti ensimmäisessä pelissä Nieminen vastavuoroisesti heitti pallon takaisin turkulaisille. J-P Nummi aavisti Niemisen ajatukset ja ujuttautui pallon reitille. Tällä kertaa pallosta luovuttiin vasta maalialueella. Brett Dietz etsi vapaata kiinniottajaa sekuntitolkulla, kunnes Juha Virolainen onnistui karistamaan varjostajansa kannoiltaan ja viittilöi takakentältä Dietzille kuin villiintynyt semafori. Koputtavalle avataan ja anovalle annetaan, Dietzin pitkä heitto omalta 25 jaardin rajalta tavoitti Virolaisen hansikkaat ja maalialueella oli taas aika kumartaa. Lisäpistepeli tyrehtyi jaardin päähän maalista ja tilanne taululla oli 14-8.

semi3

J-P Nummi veti naapurin ilmaan viskomia palloja puoleensa kuin magneetti. Taustalla viittilöivä herrasmies osoittaa mihin suuntaan palloa liikutellaan seuraavaksi.

Butchers käynnisti oman heittosirkuksensa ja Jarkko Niemisen nakkaamat pallot päätyivät Ville Kurvisen, Sami Mikkosen ja Ryan Trogen hyppysiin varman tuntuisesti. Viimeisen neljänneksen ensimmäisessä pelissä vastaanottajalistaan tuli kuitenkin nimi, joka kuului vääränväristä paitaa kantavalle pelaajalle. J-P Nummi nappasi illan toisen syötönkatkonsa omalla 8 jaardin linjalla.

Trojans lähtee karkumatkalle

Nyt oli Brett Dietzin vuoro antaa puheenvuoro heittokädelleen. Nopeilla lyhyillä heitoilla Trojans etenikin pitkin kenttää ja Porvoon maalialue lähestyi rivakasti kunnes eteneminen äkkiä pysähtyi. Takapakkia tuli rajusti rähmäyksen ja säkityksen ansiosta ja edessä oli jälleen yksi neljännen yrityksen uhkapeli. Riski kannatti, sillä Dietz löysi heitollaan tutun kohteen. Pikajuoksukilpailussa Virolainen jätti Porvoon kulmapuolustajan hopealle, nappasi namun ilmasta ja vei Trojansin 20-8 johtoon. Lisäpistepelissä Dietz sinkautti pallon maalialueen vasempaan laitaan kipaisseen Scott Powerin. Tilanne 22-8.

semi2

"Man of the hour" oli Juha Virolainen kahdella maalillaan. Mies on lemmenlomalta palattuaan ollut totaalisesti liekeissä.

Butchers masinoi valtavan takaa-ajon ja Niemisen lyhyillä heitoilla mm. Tommi Padatsu sai pelivälineen täyteen vauhtiin, jonka ansiosta ketjujengi sai kokoilla keppejään kentän laidalla jatkuvalla syötöllä jaardien tullessa täyteen heti ensimmäisillä yrittämillä. Takaa-ajoon kului kuitenkin tuhottomasti aikaa ja kun Ryan Troge viimein tanssi maalialueella Porvoon maalin merkiksi, oli pelikellossa aikaa enää 1.47. Lisäpistepotku onnistui ja tilanteeksi kaventui 22-15.

semi4

Porvoon Ryan Troge tarkistaa, että käsissä on todellakin virallinen pelipallo ja toimittaa sen omalta kannaltaan asianmukaiseen paikkaan - Trojansin maalialueelle.

Porvoo yritti onside-potkua aloituksessaan, mutta Scott Power ehti pallon päälle ensimmäisenä antaen turkulaisille etulyöntiaseman. Loput peliajasta kului käsittämättömään kellosekoiluun, jossa porvoolaiset tuntuivat protestoivan jokaista taululla värähtänyttä sekuntia. Aikalisiään porvoolaiset sen sijaan eivät hoksanneet käyttää ja niin kello kävi koko ajan pelaajien imitoidessa samaan aikaan patsaita. Trojans pelasi tyhjät pois ja juhli hillitysti finaalipaikkaansa. Porvoolla on edessään motivoituminen pronssiotteluun.

semi5

Ottelun parhaina palkittiin Butchersin Ryan Troge sekä kuvassa muikisteleva Trojansin tehokaksikko Juha Virolainen ja J-P Nummi. Palkinnot luovuttivat SAJL:n nokkamiehet Esa Haavisto ja Roope Noronen.

Katso ottelun kuvat

Ottelun tilastot

Teksti:Kari Toivonen

Kuvat: Kari Toivonen ja Patrick Morton