37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Pelaajahaastattelu: Jukka Satola

05.11.2004 klo 15:48

Haastattelusarja jatkuu Trojansin monitoimimiehen Jukka Satolan tenttaamisella. Kokemusta Satolalla on etenkin laitahyökkääjän, potkaisijan ja kulmapuolustajan tonteilta, mutta mitä muita paikkoja hän on pelannut? Mistä ura alkoi ja mitkä ovat Jukan tavoitteet? Ketkä ovat mieluisimmat pelinrakentajat ja ketkä pahimmat pelaajat vastustajina?

Satola2

Nimi, syntymäaika, syntymäpaikka

Jukka Satola 7.9.1971 Helsingin maalaiskunta (tunnetaan nykyään nimellä Vantaa)

Milloin aloitit amerikkalaisen jalkapallon pelaamisen?

Vuonna 1989. Seura oli TAFT eli Tikkurilan Amerikkalainen Football Team.

Mitä muuta harrastat?

Muita harrastuksia ovat mm. jalkapallo, lentopallo, jääkiekko, uinti, pyöräily jne. Lisäksi hiukan ulkoilua ja lukemista.

Mikä veti lajin pariin?

Olin katsomassa Impivaaran hallissa TAFTin lippupallojoukkueen pelaamista. Joukkueessa pelasi silloin mm. Sami Repo, joka esiintyi maaottelussa Ruotsia vastaan tällä kaudella. Paluumatkalla valmentajat Matti Sorsa ja Ari Laine kertoivat, että TAFT perustaa B-juniorijoukkueen sille kaudelle ja mukaan mahtuisi vielä. Myös silloin olin elämäni kunnossa ja päätin kokeilla taitojani jalkapallon amerikkalaisessa versiossa. Enkä ole katunut päätöstä.

Joukkueet, joissa olet pelannut?

TAFT, Colts, Crocodiles, Trojans.

Millä kaikilla pelipaikoilla olet pelannut?

Junnuissa pelattiin silloin 9:llä ja joukkueemme vahvuus oli 13, joten silloin tahkottiin kaikki pelipaikat paitsi QB. Miehissä aloitin pelaamaan CB:n ja K/PK:n paikkaa. Hyvin nopeasti siirryin kuitenkin SS:n, FS:n ja TE:n pelipaikkojen kautta WR:n paikalle, missä pystyin hyödyntämään parhaiten omia avujani. K/PK pelipaikka on kuitenkin jäänyt roikkumaan siihen rinnalle. QB:n paikkaa pelasin yhdessä ystävyysottelussa Ruotsissa, kun ainoa mukana ollut QB loukkaantui. Linjoja olen pelannut vain joukkueen ollessa äärimmäisessä pulassa.

Mieluisin QB jonka kanssa olet pelannut?

Chris Stormer 2001, Crocodiles
Clint Patterson 2003, Trojans

Pahin vastapelaaja?

Ei oikein pahaa taida olla, mutta TOP 3 olisi varmaan J-P Nummi, Miikka Riionheimo, Mikko Virolainen.

Satola1

Paras saavutuksesi pelaajana?

En osaa sanoa oikein parasta saavutusta, koska kunnia kuuluu joukkuelajeissa aina koko joukkueelle, myös niille jotka saavat vähemmän peliaikaa ja vastuuta.

Varmasti sinulta löytyy jotain erityissaavutuksia pelaajanakin?

Jos tarkoitat jotain spesiaalia, niin ehkä se, että olen ainoa pelaaja Vaahteraliigassa, joka on ollut voittamassa molempia Kehä III:n ulkopuolelle menneitä SM-kultamitaleja.

Kun kerran jotain pitää saavutuksiin saada, niin mainitaan sitten se, että Trojans sai vuonna 2003 käynnistettyä PY-toiminnan, jossa olen puheenjohtajana. Samana vuonna Trojans sai ensimmäisen SM kultamitalin ja PY jakoi päättäjäisissä 11 kpl pokaaleita ja 21 kunniamainintaa.

Mikä on PY?

PY on pelaayhdistys, joka pyrkii tekemään pelaajien hyväksi erinäisiä asioita ja luomaan henkeä esim. juuri palkitsemalla päättäjäisissä ansioituneita pelaajia pokaaleilla.

Missä joukkueessa pelaat tulevalla kaudella?

Toivottavasti maajoukkueessa.

Tavoitteesi pelaajana?

Seuraava tavoitteeni on päästä maajoukkueeseen ja voittaa Euroopanmestaruus.

Oletko koskaan harkinnut pelaamista ulkomailla?

Olen. Silloin kun ulkomailla pelaamisen polte oli kovimmillaan, en osannut hakeutua oikeaan seuraan, josta olisin löytänyt tieni ulkomaille asti. Siksi en ole ulkomaisissa seuroissa pelannut. Nykyään järjestettäviä asioita on liian paljon, jotta se toteutuisi eli en todennäköisesti pelaa ulkomailla.

Liitolle ja seuroille haluaisinkin lähettää terveisiä, että kehittäkää nuorten ja lahjakkaiden pelaajien siitymismahdollisuuksia. Antakaa ja tuputtakaa pelaajille tietoa ulkomailla pelaamisesta ja pelaamisen riskeistä. PY otti asian Trojansissa esiin ja mm. Arttu Koivisto, joka on ulkomailla pelannut, on lupautunut asiasta halukkaita informoimaan.

Seuraatko NFL-pelejä?

Kyllä

Mikä on suosikkijoukkueesi NFL:ssä?

Minulla ei ole tiettyä suosikkia NFL:ssä, koska voi olla vain yksi suosikki - se joukkue jossa itse pelaan.

Haluatko sanoa lopuksi vielä jotain?

Kiitos haastattelusta.

Haastattelu: Kari Toivonen, kuvat: Patrick Morton