37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Kuka ihmeen Sedu? Eksklusiivisessa syvähaastattelussa Mika "Sedu" Sevón

01.03.2005 klo 15:52

Vihdoinkin täällä. Odotettu, kaivattu Sedun haastattelu. Eikä nyt ole kyse siitä Sedusta, joka perustelee viikottain uusia ravintoloita ja säilöö julkkiksia lasikaappeihin vaan suomalaisen jenkkifudiksen elävästä legendasta Mika Sevónista. Kaikkihan Sedun tuntevat, vaikkei Sedu tunnekaan kaikkia. Kurkistamme millainen mies piilee myytin takana.

sedu1

Nimi, syntymäpaikka, ikä?

Mika Sevón, Forssa, 38 vuotta, hemmetin paljon nuorempi kuin Sedu I...

Milloin ja miten tutustuit amerikkalaiseen jalkapalloon ja miksi aloitit pelaamisen?

Pelasin tavallista jalkapalloa kuusivuotiaasta alkaen. Vuonna -83 eräs luokkakaverini pyysi minua katsomaan Trojansin matsia. Vuoteen -85 asti olin puhdas katsoja, kunnes eräs Timo Kankaanpää pyysi mukaan potkaisijaksi. Samaan aikaan oli mitta tullut täyteen potkupalloa ja sen tuomareita, joten oli helppo jättää entinen ja siirtyä uuteen lajiin, joka tosin oli aika alkutekijöissä vuonna -85. Tosin siirtyminen potkaisijasta laitahyökkääjäksi ei olllut vaikeaa, tiesin löytäneeni lajini.

Sinusta on muodostunut lajin piirissä aikamoinen legenda. Osaatko itse selittää miksi?

Koska olen legenda. Nopea, komea ja vahvatukkainen nuori jolla on voimakkaat pohkeet. Ja tietysti lajinsa paras. Jotka ovat asiasta erimieltä, eivät päässeet peruskoulua loppuun, ovat rumia eivätkä osaa lajia.

Osa tunnettuudesta menee varmaan Muhammed Ali –tyylisen verbaalisen esiintymisesi piikkiin. Kuinka paljon tästä henkselinpaukuttelusta on todellista minääsi?

En käytä henkseleitä. Minä olen kaikkien äitien unelmavävy, miesmäinen versio Lauri Niemisestä.

sedu2

Olet ehtinyt urallasi saavuttaa paljon. Sinulla on Suomen mestaruuksia, Euroopan mestaruuksia ja lisäksi muita mitaleja se klassinen ripakopallinen. Mitkä saavutukset nousevat korkeimmalle omalla arvoasteikollasi?

Kaikki ensimmäiset, siis mestaruudet. Ensimmäinen Euroopan mestaruus -93, joka oli samalla Suomen ensimmäinen (ensimmäinen, jonka Suomi voitti Sedun kanssa toim.huom.). Ensimmäinen Suomen mestaruus -95 Roostersissa, ja ensimmäinen Trojansin mestaruus tuossa muutama vuosi takaperin. Kaikissa muissa olin paras, paitsi Trojansin mestaruudessa, koska annoin nuorille tilaisuuden olla sankareita.

Ja kaikki hopeat ovat tänä päivänä tärkeitä, koska teetätin mitaleista matontamppaustelineen pihalleni. Ja se on iso! Pronssimitaleilla olen heitellyt oravia jo muutamia vuosia.

Urasi aikana olet pelannut monien valmentajien alaisuudessa. Kuka on ollut mielestäsi se, jolla on ollut suurin vaikutus omaan pelaamiseesi ja miksi?

Luonnollisesti Kenny Meier. Avasi silmäni totaalisesti! Käsittämätön pedagoginen taito, joka sai ymmärtämään, että pelikirjaan piirretty kuvio on vain yksi osa valtavasta kokonaisuudesta. Tätä ei Maddeni opeta. Ei edes pleikkariversio... Ja tietysti kaikki valmentajat, jotka ovat ymmärtäneet olla yrittämättä opettaa minua. Kaikkien valmentajien Jumala on tietysti Coach Japi Rautiainen kauniine vaimoineen.

Kuka tai ketkä lukuisista ulkomaalaispelaajista, joiden kanssa olet pelannut, on ollut mielestäsi paras tai auttanut joukkuetta eniten? Entä kuka on ollut miellyttävin tuttavuus kentän ulkopuolella?

Heitä on useita. Ensimmäisenä mieleeni tulee 80-luvun lopulta kaveri nimeltä Todd Boyer, joka loukkaantui heti kauden alussa mutta ehti tehdä pahaa jälkeä ennen sitä. Elzien (Anderson) kanssa samana vuonna (-91?) tuli RB nimeltä Shawn Page. Valtavan elastinen ja voimakas, sekä lisäksi älykäs. Viime vuosien jenkeistä tottakait Clint Patterson, joka teki sen mitä tarvitsimme. Kaiken kaikkiaan sanoisin että Turussa pelanneista eniten arvostan kahta, Mike Horton ja Mr The Anderson. Sekä kentällä että sen ulkopuolella. Ulkopuolisista Skootteri (Andrew) Molander.

Entä pahin vastustaja?

Aina niitä jaloissa pyöri, ei ole jäänyt mieleen. Mukavin kuitenkin Jimbo Roostersista. Suomesta Porin Jazzien taiteellinen johtaja, J-P (Nummi).

sedu3

Olet lopettanut urasi kohtalaisen monta kertaa, mutta tehnyt yhtä monta onnistunutta comebackiä. Mikä vetää aina uudelleen takaisin kentälle?

Joukkueen hätä ja tarjottu rahasumma.

Joukkuetoverisi ja muut lajihemmot piikittelevät sinua usein iästäsi. Itse asiassa tätä ikävitsailua on jatkunut jo kymmenen vuotta. Mistä tämä on lähtöisin, kun todellisuudessa olet vielä urheilijana mies parhaassa iässä? Kateellisten kuittailua?

Se on lajin piirissä äidinmaidon mukana opittu asia, "Sille pitää kuitata iästä" on jokaisen seuran aloittelijan manuaalissa ja toimintaohjesäännössä. En tarkentaisi sitä kateellisten panetteluun, koska sitä voisivat tehdä kaikki.

sedu4

Mitä harrastat vapaa-aikanasi?

Treenaan comebäckiä varten.

Millaista musiikkia kuuntelet, kirjoja luet ja mistä elokuvista pidät?

CCR, Hurriganes Goo Goo Dolls, ja uusimpana Poets of The Fall. Kirjoista paras on Lokki Joonatan. Lyhyt ja muutamia sivuja kuvia. Elokuvista parhaita ovat vanhat pelini videolta.

Mitä neuvoja antaisit nuorille lajia vasta aloitteleville pelaajille, kuinka tullaan legendaksi?

"Sinulla on legendaksi tulemiseksi väärä sukunimi ja olet ruma..."

Haluatko vielä lopuksi sanoa jotain Trojansin nettisivujen lukijoille?

Äänestäkää minua. Tai naurakaa Pastoria. Tai älkää menkö enää koti-otteluihin, en ole siellä enää.