37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojansin amerikkalaispelaajat haastattelussa

26.05.2005 klo 23:11

Pelinrakentaja Chris Dapolito ja laitahyökkääjä Jamal Allen olivat nettitoimituksen sightseeing-ajelulla, jonka lomassa he kertoivat auliisti omista taustoistaan, ensivaikutelmistaan ja odotuksistaan. Kaverit osoittautuivat erittäin fiksuiksi nuorukaisiksi, jotka lupasivat, että Trojans tulee tälläkin kaudella pysymään huipulla, mikäli se heistä riippuu.

Dapolito1Chris Dapolito

Chris ja Jamal, kertokaa hieman taustoistanne. Syntymäaikaa, kotipaikkaa ja niin edelleen

Chris: Syntymäaika on 15. joulukuuta 1981, olen kotoisin New Jerseystä tyypillisestä amerikkalais-italialaisesta perheestä. Isän puoleisesta suvusta kaikki ovat pelanneet jenkkifudista samassa high schoolissa kuin minäkin. Vanhempi veljeni on automekaanikkona Jaguarilla, isäni on töissä New Yorkissa ja äitini työskentelee sisustajana.

Jamal: Olen syntynyt maaliskuun 27. vuonna 1981. Olen alunperin kotoisin Colorado Springsistä, mutta nykyisin asun Spokanessa, Washingtonin osavaltiossa. Perheeseeni kuuluu yksi veli, kaksi velipuolta ja pikkusisko. Veljeni pelaa amerikkalaista jalkapalloa Montanan yliopistossa, jonne hän siirtyi Oklahoma State Universitystä ja toivon mukaan ehdin nähdä muutaman heidän ottelunsa, kun palaan syksyllä takaisin.

Milloin ja miten aloitte pelata amerikkalaista jalkapalloa?

Chris: High schoolissa, kun olin kasvanut liian isoksi pelaamaan PeeWee-futista.

Jamal: Aloitin ensin lippupallosta ja siirryin sitten varsinaiseen jenkkifutikseen. Olen pelannut koulussa alaluokilta asti, sitten collegessa ja niin edelleen.

Allen1Jamal Allen

Millä muilla pelipaikoilla olette pelanneet kuin nykyisellä?

Chris: Ihan aluksi olin hetken aikaa Tight Endinä, mutta jo varhaisessa vaiheessa siirryin pelinrakentajaksi. Jonkin verran olen potkaissut puntteja ja collegessa olin välillä laitahyökkääjänä.

Jamal: Olen enimmäkseen pelannut laitahyökkääjänä. Jonkin verran potkujen palauttajana ja puolustuksen takamiehenä high schoolissa ja nyt viimeksi semi-pro joukkueessani myös silloin tällöin puolustuksen takakentällä.

Kertokaa vähän tähänastisesta urastanne ja mahdollisista saavutuksistanne.

Chris: Aloitin ensin Rutgers Universityssä, pelasin siellä vuoden ja siirryin sitten Duke Universityyn. Siellä pelasin pääasiassa kakkospelinrakentajana ja meillä oli kiertävä systeemi joten peliaikaa tuli ihan mukavasti. Mitään erikoisia saavutuksia en nyt muista. Yliopistojoukkueemme ei kuulunut ihan kärkiporukoihin, joten saavutuksiakaan ei sillä rintamalla hirveästi ole. Jaa, se täytyy sentään mainita, että joukkueemme onnistui voittamaan Duke Universityn arkkivihollisen North Carolina Tarheelsin ensimmäisen kerran 40 vuoteen ja olin tuossa ottelussa pelinrakentajana. Silloin sattui olemaan erityisen hyvä ilta.

Jamal: Pelasin ensin tietysti high schoolissani Colorado Springsissä. Se oli aika iso koulu, mutta joukkueemme ei pärjännyt erikoisen hyvin. Heittopelejä ei paljon pelattu, koska meillä oli joukkueessamme yksi sarjan parhaista keskushyökkääjistä. Onneksi sain kuitenkin stipendin ja pääsin collegeen.Pelasin täydet neljä vuotta Fort Lewis Collegessa ja ensimmäisenä vuotenani olin maan ykkösenä kiinniottojen määrässä kaikki divisioonat mukaanluettuna. Minut valittiin konferenssimme allstar-joukkueeseen, alueemme kakkos-allstarsiin ja kolmos-all-american joukkueeseen. Seuraavana vuonna joukkueeseemme tuli kova laitahyökkääjä ja yhdessä saimme kumpikin hyvät tilastot vaika joukkueemme ei erityisemmin menestynytkään.

Mikä sai teidät lähtemään Suomeen pelaamaan amerikkalaista jalkapalloa?

Chris: Kansainvälinen scoutti Ken Robinson kävi Duke Universityssä kertomassa viimeistä vuottaan opiskeleville pelaajille mahdollisuudesta pelata ulkomailla. Lähetin hänelle myöhemmin sähköpostia ja kerroin olevani halukas lähtemään. Turku Trojans oli eniten kiinnostunut ja nyt sitä ollaan tässä.

Jamal: Sama juttu minullakin. Ken Robinson oli yhteyksissä yhden valmentajani kanssa, kun Chris oli tehnyt sopimuksen ja kertonut, minkä tyyppistä laitahyökkääjää hän halusi parikseen. Valmentajani arveli, että me voisimme sopia hyvin yhteen.

Mitä tiesitte Suomesta ennen tänne tuloanne?

Chris: Heh heh, täytyy myöntää, että ainoa mitä tiesin oli se, että se sijaitsee jossain Pohjois-Euroopassa. En olisi pystynyt osoittamaan sitä edes kartalta. Tiesin, että siellä jossain ylhäällä pohjoisessa se on.

Jamal: Osasin kyllä löytää Suomen kartalta ja ennen tänne lähtöä mietin miltä ihmiset täällä näyttävät ja varsinkin millaisia tyttöjä täällä on heh heh...näitä yleisiä stereotypioita, ihmiset ovat vaaleahiuksisia, täällä on kylmää ja ettei kesällä tule pimeää. Kun kuulin, että lähden Suomeen tein hiukan tutkimustyötä ja uskon, että tiedän kyllä jonkin verran Suomesta.

Olette nyt olleet maassamme vähän aikaa. Mitkä ovat olleet ensivaikutelmanne? Mikä on yllättänyt eniten, hyvässä tai pahassa?

Chris: Ensivaikutelma on ollut todella positivinen. On mukavaa, kun asuntomme on aivan Turun keskustassa. Asun itse Jerseyn esikaupunkialueella, joten on hauskaa, kun ovesta ulos astuttaessa on aivan keskellä kaupunkia. Kaikki ihmiset ovat olleet erittäin mukavia ja joukkuekaverit ovat todella huolehtineet meistä hyvin, vieneet ulos syömään ja kaikkea. Se hämmästytti ehkä eniten, miten paljon ihmiset täällä liikkuvat polkupyörillä, mutta sitten kun näin bensiinin hinnan, asia selittyi.

Jamal: Kaikki on ollut upeaa. Sää on ollut paljon parempi kuin monet olivat kertoneet sen olevan. Keskustassa on mukava liikkua ja kävelemme Chrisin kanssa paljon kaupungilla. Ihmiset pukeutuvat täällä tyylikkäästi ja kun palaamme kotiin olemme taatusti siellä trendien kärjessä. Yllättävintä on ehkä ollut tosiaan se, kuinka vähän ihmiset ovat täällä riippuvaisia autosta. Ihmiset kävelevät ja liikkuvat pyörillä. Muutenkin suomalaiset tuntuvat pitävän paljon ulkona olemisesta.

Mitä odotuksia teillä on tämän Suomessa olo ajan suhteen?

Chris: Ajattelin opetella mahdollisimman paljon paikallista kulttuuria eli grillata makkaraa ja sellaista, heh heh. Aion ottaa mahdollisimman paljon irti tästä kokemuksesta. Tietysti pelillisesti mutta myös tästä Euroopassa olemisesta. Se on kuitenkin, jotain mihin harvemmin tulee tilaisuutta.

Jamal: Sama täällä. Ensisijaisesti tietysti pelataan jenkkifudista. Samalla toivon oppivani jotain tästä kulttuurista ja saada mukavia tarinoita, joita voi myöhemmin muistella ja kertoa kotipuolessa kavereille ajasta, kun pelasin jalkapalloa Suomessa.

Mitä tavoitteita olette asettaneet itsellenne pelaajana?

Chris: Tietysti haluan tehdä aina parhaani ollessani kentällä. Tänne tultuani kuulin, että olen myös hyökkäyksen koordinaattorina ja se on erittäin mielenkiintoista ja hauskaa. Nautin valmentamisesta ja pelien kutsumisesta ja pyrin tekemään parhaani sekä pelinrakentajana että valmentajana.

Jamal: Aivan kuten Chris sanoi, minäkin haluan tehdä parhaani. Kukaan ei tietenkään halua hävitä eli teen kaikkeni auttaakseni joukkuetta voittamaan.

Entä tavoitteitanne siviilielämässä?

Chris: En oikein tiedä vielä. Suunnitelmissani oli ensin mennä kiinteistönvälittäjäksi Floridaan, mutta tulinkin tänne. Aika näyttää. Täällä ollessani tavoitteinani on lukea vähän kirjoja. Otin mukaani viisi kirjallisuuden klassikkoa, ehkä yritän lueskella niitä silloin tällöin.

Jamal: No minullakin on muutama kirja mukana. Ajattelin lukea täällä ollessani Da Vinci Code -kirjan. En ole kauhean innokas lukija, mutta ehkäpä saan sen täällä luettua. Olin töissä vakuutusalalla ennen tänne tuloa, ehkä jatkan sitä tai sitten pyrin liike-elämässä jonkinlaiselle henkilöstönhallintaan liittyvälle uralle.

Terveisenne Trojansin kannattajille?

Chris: En halua kuulostaa rehvastelijalta, mutta uskon, että monet tulevat vielä yllättymään. Vaikka emme Jamalin kanssa tule mistään ihan huippujoukkueista, meillä on varmasti paljon annettavaa ja Trojansin nuoret pelaajat tulevat taatusti kehittymään kauden aikana ja vastaamaan haasteisiin.

Jamal: Olen kuullut ettemme ehkä ole ennakkosuosikkeja tällä kaudella, mutta meillä on paljon nuoria pelaajia ja he ovat erittäin innokkaita. Sitäpaitsi ilman paineita pelaava joukkue on aina vaarallisimmillaan. Tulkaa katsomaan pelejä!

Kiitos haastattelusta ja onnea tulevaan kauteen!

Haastattelu: Kari Toivonen