37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Rajaritarit yrittää avausvoittoa Turusta

14.07.2005 klo 20:35

Lauantaina Urheilupuiston yläkentälle saapuva Lappeenrannan Rajaritarit ei vielä ole avannut pistetiliään ja Trojans saakin vastaansa taatusti nälkäisen ryhmän. Trojans hävisi edellisellä kierroksella Porvoo Butchersille, joten nälkää on turkulaisillakin. Rajaritareilla on riveissään uusi ulkomaan apu, kanadalainen Landon White, Trojansin seuratuin mies taas on nilkkavammasta toipuva Teemu Paukkula.

Rajaritarien alkukauden ohjelma oli rankka ja viime kierroksella vastaan tullut Rauma Sea City Storm oli oikeastaan vasta ensimmäinen realistisesti voitettavissa ollut ottelu. Raumalaiset kuitenkin moukaroivat Rajaritarit nurmeen suhteellisen selvin 44-28 lukemin.

Viime kaudella nousijajoukkue Rajaritarit yllätti positiivisesti sijoittumalla Vaahteraliigassa viidenneksi. Suuri vaikutus menestykseen oli erinomaisilla amerikkalaispelaajilla Michael Westillä ja Craig Kastningilla. Tänä vuonna ulkomaalaisvahvistukset eivät ole nousseet odotettuun rooliin ja toinen jenkeistä, Jon Quisenberry onkin jo palannut kotimaahansa purettuaan pelaajasopimuksensa yhteisymmärryksessä joukkueen kanssa. Quisenberryn tilalle on saapunut kanadalainen Landon White. Viimevuotiseen tapaan Rajaritarien molemmat ulkomaalaiset pelaavat hyökkäyksessä. Pelinrakentajana toimii Gary Brashears Alabama State Universitystä ja Montreal Alouettesin Landon White pelaa laitahyökkääjän tontilla.

Trojansin tapiollisessa Butchers-ottelussa oli paljon hyvää vaikka takkiin tulikin melko selvin numeroin. Teemu Paukkulan periaatteessa puuttuessa kokoonpanosta turkulaiset onnistuivat kuitenkin iskemään taululle enemmän pisteitä suurinta mestarisuosikkia vastaan kuin mikään aikaisemmin sitä vastaan pelanneista joukkueista. Valmentaja Tomi Haula kertoi ottelun jälkeisessä haastattelussa säästelleensä Paukkulaa nimenomaan playoffs-asetelman kannalta tärkeämpään Rajaritarit-otteluun.

Playoff-kuviot alkavat hiljalleen muotoutua, sillä Butchers ja Crocodiles ovat jo käytännössä varmoja pudotuspelijoukkueita mutta kahdesta muusta paikasta käydään tiukka taistelu. Roostersilla on vaikeahko loppukauden otteluohjelma, kun vastaan tulee Rajaritareita lukuunottamatta vain playoffpaikoista taistelevia joukkueita. Trojansin ja Wolverinesin loppukausi on hyvin samankaltainen. Vastaan tulee kaksi tiukkaa vastustajaa ja kolme hieman helpompaa. Trojansin yhden pisteen voitto Wolverinesista alkukaudesta voi osoittautua vielä arvokkaaksi, kun viimeistä pleijaripaikkaa jaetaan.

Trojans-Rajaritarit Urheilupuiston yläkentällä lauantaina 16.7. kello 16.00.