37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Lauantaina yläkentällä jenkkifutista liigan huipulta

11.08.2005 klo 23:44

Urheilupuiston yläkentälle lauantaina saapuvaa yleisöä hemmotellaan ottelulla Vaahteraliigan huipulta, sillä vastakkain asettuvat sarjakolmonen Turku Trojans ja sarjakakkonen Seinäjoki Crocodiles. Trojansilla on mahdollisuus varmistaa pääsynsä pudotuspeleihin jo nyt voittamalla vihreät vesipedot.

TroJag 2005”Viime vuonna Klaus Alinen teki maalin Crocodilesia vastaan. Tänä lauantaina Alinen kohtaa Baltimore Ravensin.

Panosta on Crocodilesillakin, sillä seinäjokelaiset käyvät kamppailua runkosarjan voitosta ritirinnan Porvoon Butchersin kanssa. Kumpikaan ei vielä ole hävinnyt otteluakaan ja joukkueet kohtaavat toisensa vasta runkosarjan viimeisellä kierroksella joten jokainen piste on tärkeä. Odotettavissa on siis yksi kauden kiinnostavimmista kotiotteluista.

Joukkueet kohtasivat heti sarja-avauksessa Seinäjoella, mutta tuolloin täysin uudistuneella ja kokemattomalla turkulaisjoukkueella ei ollut mitään jakoa hyvin valmistautunutta ja jo kaksi ottelua aiemmin pelannutta Crocodilesia vastaan. Trojans otti kesäkuun alussa ns. käkättimeen tylyin 0-48 numeroin. Nyt tilanne voi olla toinen, sillä Trojans on kauden kuluessa hitsautunut tiiviiksi ryhmäksi ja nuoret pelaajat ovat saaneet runsaasti arvokasta pelikokemusta.

Edellisellä kierroksella kumpikin joukkue voitti vastustajansa suurinumeroisesti antamatta itse pistettäkään. Trojans möyhensi Jyväskylässä Jaguaarit 57-0 ja Crocodiles rouhi kotikentällään raumalaisen Sea City Stormin 63-0. Trojans eteni ottelussa heittopeleillä huikeat 376 jaardia Crocodiles taas kuljetti omassa ottelussaan nahkasukkulaa juosten 333 jaardia. Teemu Löllö ja Teemu Ivalo vastasivat suurimmaksi osaksi tästä kuljetustoiminnasta. Lauantaina nähdäänkin keskushyökkääjäosastolla varsinainen Teemujen taistelu, kun Trojansin Teemu Paukkula mittelee etenijäkuninkaan tittelistä Crocodilesin Teemujen kanssa.

Trojansin hyökkäys on nyt hyvin balanssissa. Pelinrakentaja Chris Dapolito on onnistunut erinomaisesti heittohyökkäyksen pyörittämisessä ja Teemu Paukkula niittää juoksujaardeja komealla keskiarvolla. Jamal Allen on edelleen Dapoliton heittojen ykköskohde, mutta Antti Palmroos ja sisemmäksi laitahyökkääjäksi Klaus Alisen paikalle tullut Enes Becic ovat nousseet kiinniottotilastoissa kohisten. Kun kalustoon lisätään vielä usein kriittisillä hetkillä tärkeitä koppeja nappaava Otto Junttila ja yhä fantastisessa iskussa oleva Mika Sevón, voidaan sanoa, että Trojansin ilmasirkus alkaa taas olla voimissaan.

Pisteitä Trojansin on syytä tehdäkin, sillä Crocodiles on tähän mennessä tehnyt keskimäärin 36,7 pistettä ottelua kohden. Tässä vertailussa Trojans pärjää vielä hyvin, sillä turkulaisten keskiarvo on 31,1. Sen sijaan joukkueiden puolustuspelissä on eroa Seinäjoen eduksi huomattavasti enemmän. Kun Trojans on sallinut vastustajilleen keskimäärin 22,3 pistettä, on krokotiileja vastaan tehty pisteitä vähiten koko liigassa, vain 6,4 per ottelu.

Vilkaisu historiaan kertoo, että maratontaulukossa voitot ovat tällä hetkellä Trojansin hyväksi 15-8 ja viidestä viimeisestä kohtaamisesta neljä on päättynyt turkulaisten eduksi. Viimeksi Crocodiles on voittanut Turussa pelatun ottelun vuonna 2001, jolloin runkosarjan kohtaaminen päättyi Seinäjoen yhden pisteen voittoon 27-26. Viime vuonna vastaava ottelu oli sekin todellinen thrilleri ja päättyi Trojansin täpärään 41-40 voittoon. Historia tunnetusti toistaa vitsejään, mutta tilastoilla ei otteluja voiteta. Kannattaakin tulla paikan päälle katsomaan, kun tarjolla on todennäköisesti parasta jenkkifutista mitä yläkentällä on tänä kesänä nähty. Ottelu alkaa kello 16.00