37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Roosters-Trojans — panoksena kolmas sija

27.08.2005 klo 14:11

Trojansin viimeinen runkosarjan ottelu pelataan sunnuntaina Helsingissä, jossa vastaan tulee tämän viikon maanantaina oman pudotuspelipaikkansa varmistanut Roosters. Ottelun panoksena on runkosarjan kolmas sija, mutta sunnuntaina tiedossa on myös Butchers-Crocodiles -ottelun tulos eli mikäli joukkueilla on toiveita välierävastuksen suhteen, sekin saattaa lisätä ottelun merkitystä.

Edellisellä kierroksella Roosters voitti todellisessa thrillerissä Helsinki Wolverinesin 25-13 ja totuttuun tapaan eteni pääasiassa juoksupeleillä. Juosten jaardeja kertyi 225 ja heittäen 63. Tom Tucker oli pääasiallinen pallonkantaja, mutta myös pelinrakentaja Kalle Karppinen keräsi tililleen 59 juoksujaardia. Heittopeli tosiaan lositi poissaolollaan, sillä vain yhdeksän kertaa Karppinen laittoi pallon ilmaan ja niistä viisi löysi perille.

Trojansin edellinen ottelu oli lauantai-illan huumaa, jossa pisteitä tehtiin kaikkiaan 93 ja pallo liikkui kaikkiaan lähes yksitoista ja puoli kentän mittaa eli 1149 jaardia. Trojans aloitti ottelun Teemu Paukkulan vakuuttavilla juoksuilla, mutta kun heti ensimmäisen neljänneksen lopulla Paukkulan nilkka irtisanoi ystävyys, yhteistyö ja avunantosopimuksensa muun kehon kanssa, joutui Trojans siirtymään lähes yksinomaan heittopeleihin. Ne toimivatkin erinomaisesti, sillä Chris Dapolitolle kertyi huimat 408 heittojaardia. Huolestuttavaa sen sijaan oli, että sama temppu toimi myös toisin päin. Raumalaisten pelinrakentaja Hans Hatchett heitti vielä sata jaardia enemmän, kaikkiaan 513. Rauman ihmemies MacGyver Jeremy Werner oli aivan mahdoton pideltävä turkulaisille ja hän keräsi 13 kiinniotolla 417 jaardia.

Crocodilesia vastaan puolustus pysäytti heitot, mutta juoksut tekivät tuhoa ja Raumaa vastaan juoksuilla ei annettu jaardeja, mutta heitoilla sitäkin enemmän. Trojansin puolustuksen vuoristorata-ajelun olisi syytä tasaantua Roosters otteluun, sillä Tom Tucker on saman tyylinen voimajuoksija kuin Crocodilesin Teemu Ivalo, joka teki rumaa jälkeä yläkentällä muutama viikko sitten. Roostersin heittopeli ei ole yhtä suuri uhka kuin juoksupeli, mutta pelinrakentaja Karppinen saa kyllä pallon toimitettua perille, mikäli Trojansin takakenttä ei ole valppaana.

Teemu Paukkulan toipuminen sunnuntain otteluun on erittäin epävarmaa ja valmentaja Tomi Haula ja hyökkäyksen koordinaattorina toimiva Chris Dapolito ovatkin yrittäneet viikolla kehitellä uusia kikkoja, joilla Paukkulan mahdollinen puuttuminen saadaan paikattua. Roosters-Trojans -ottelu pelataan Helsingissä Käpylän velodromilla sunnuntaina kello 18.00 alkaen.