37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans välieriin ilman paineita

02.09.2005 klo 22:46

Trojans voi lähteä lauantain välieräotteluun täysin vailla paineita, sillä kausi on jo nyt ylittänyt odotukset. Nälkä on kuitenkin kasvanut kauden mittaan ja Seinäjoelle lähtee taatusti taistelunhaluinen ryhmä, joka on valmis yllättämään Crocodilesit, joille ollaan jo monelta taholta soviteltu mestariin viittaa.

Trojansin kausi 2005 on ollut monessa mielessä urheilullinen menestys. Kun liki 20 kokenutta pelaajaa lähtee joukkueesta ja paikat täytetään junioreilla ja Vaahteraliigakokemusta omaamattomilla uusilla pelaajilla on erittäin todennäköistä, että voittoja ei tule samaan tahtiin kuin aikaisemmin. Trojans kasvoi kuitenkin kauden mittaan yhtenäiseksi joukkueeksi, joka höystettynä menestyksekkään historian tuomalla voittamisen kulttuurilla ja erinomaislla ulkomaalaisvahvistuksilla nousi tänäkin vuonna mukaan mitalitaisteluihin.

Runkosarjan neljäs tila vie Trojansin välieräotteluun Seinäjoelle ja rakkaaksi viholliseksi muodostunut Crocodiles kohdataan nyt jo kolmatta kertaa tällä kaudella. Kaksi ensimmäistä kohtaamista päättyi turkulaisten tappioon, mutta tällä kertaa panokset ovat kovemmat kuin kaksi sarjapistettä, joten historiaa ei kannata kovin tarkkaan tuijottaa.

Trojansin mahdollisuuksien kannalta keskeinen kysymys on: kestääkö Teemu Paukkulan jalka. Ilman uskottavaa juoksuhyökkäystä Trojansin voi olla liian vaikea haastaa Vaahteraliigan tiukinta puolustusta, joka runkosarjan kymmenessä ottelussa päästi vain 70 pistettä. Trojansin heittopeli on ollut liigan toiseksi tehokkainta, joten tulivoimaa kyllä riittää. Fakta on kuitenkin se, että toimiakseen, heittohyökkäys tarvitsee myös juoksupelejä, jotta puolustus voidaan pitää epävarmana siitä, mikä seuraavaksi on odotettavissa.

Toisessa välieräparissa kohtaavat Porvoo Butchers ja Helsinki Roosters. Nämäkin joukkueet ovat kohdanneet jo kahdesti tällä kaudella ja voitot näistä otteluista ovat menneet tasan. Butchers on panostanut tähän kauteen voimakkaasti heti alusta lähtien kun taas Roosters on vahvistanut rivejään vasta kauden lopussa tavalla, joka on jenkkifutispiireissä jopa herättänyt hieman närää. Edellinen kohtaaminen oli erittäin tasainen, joten voittajan veikkaaminen on äärimmäisen vaikeaa.

Välieräottelujen voittajat taistelevat Suomen mestaruudesta Vaahteramalja XXVI -ottelussa 10.9. Finnair Stadionilla Helsingissä. Pronssiottelu pelataan aikaisemmin, mitä ilmeisimmin samana päivänä, runkosarjassa paremmin sijoittuneen joukkueen kotikentällä. Turussa ei siis missään tapauksessa enää nähdä tänä kesänä amerikkalaista jalkapalloa kävi välierissä miten hyvänsä.

Vaahteraliigan välieräottelut lauantaina Porvoossa kello 16.00 alkaen ja Seinäjoella kello 18.30 alkaen.