37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans täysillä pronssitaisteluun

08.09.2005 klo 23:07

Viime lauantain välieräottelussa Seinäjoki Crocodiles oli nykykunnossaan liian kova pala Trojansin purtavaksi. Tappio oli selvä, eikä jätä selittelyille sijaa. Selvin numeroin finaaliin tiensä raivasi myös Porvoon Butchers, joka päihitti omassa välierässään Helsinki Roostersin. Kolmen edellisen kauden finalistit Trojans ja Roosters kohtaavat finaalipäivänä tänäkin vuonna, mutta nyt panoksena on mestaruuden sijaan pronssimitalit.

pronssiTästä taistellaan. Lauantain kamppailun laannuttua voittajat koristellaan klassisen kauniilla design-tuotteilla, pronssimitaleilla.

Trojansin kausi on ollut jatkuvaa eteenpäin menoa. Nuoret pelaajat ovat kokeneempien avustuksella kasvaneet tehtäviensä tasalle ja seuran pitkät perinteet sarjan kärkijoukkueena ovat omalta osaltaan tuoneet tekemiseen sitä paljon puhuttua voittamisen kulttuuria, jolla tiukat pelit käännetään eduksi. Kausi on ollut monin verroin ennakko-odotuksia parempi, sillä kesän kynnyksellä Trojansille tarjottiin lähinnä pistepajatson virkaa ja jyrkimmät arvostelijat puhuivat suorastaan I divisioonaan putoamisesta. Pääsy mitalipeleihin on osoittanut nuo puheet katteettomiksi.

Trojans ja Roosters kohtasivat runkosarjan viimeisellä kierroksella ottelussa, joka tullaan muistamaan ei niinkään sen lopputuloksesta, 19-7 Roostersille, vaan sen olosuhteista. Järkyttävässä kaatosateessa pelatun ottelun perusteella on mahdotonta vetää johtopäätöksiä joukkueiden voimasuhteista ellei sitten pronssikamppailua pelata samanlaisessa maailmalopun meiningissä.

Roostersin vahvin ase on perinteiden mukaisesti tasaisen tappavasti jauhava juoksupeli. Kun juoksuilla edetään juuri riittävällä keskiarvolla, peli pysyy kontrollissa ja pisteitä tulee vääjäämättömästi. Trojans on monessa mielessä Roostersin peilikuva. Siinä missä Roosters juoksee, Trojans heittää. Kun Roosters yrittää pisteitä kärsivällisesti, Trojans pelaa kaikki tai ei mitään mentaliteetilla.

Hyvä esimerkki Trojansin ja sen päävalmentajan Tomi Haulan filosofiasta löytyy kauden kolmasnnesta ottelusta. Helsinki Wolverines johti ottelua kolmannella neljänneksellä numeroin 21-14. Trojans kavensi tilanteeksi 21-20 ja lisäpistepotkulla peli olisi voitu tasoittaa. Kun peliä on vielä yli neljännes jäljellä olisi luontevaa valita varmempi lisäpistepotku ja yrittää voittopisteitä jäljellä olevalla peliajalla. Haula päätti kuitenkin yrittää kahta lisäpistettä pelaamalla pallo uudestaan maalialueelle, mikä on merkittävästi vaikeampi tehtävä.Siinä kuitenkin onnistuttiin ja kun jäljellä olevan peliajan puitteissa ei enempää pisteitä tehty, Trojans voitti ottelun 22-21. Ja nyt se dramaattisin pointti: tuo yksi uhkapelillä tehty lisäpiste ratkaisi kauden lopussa Trojansille pääsyn mitalipeleihin!

Trojansin kannattajana oleminen ei todellakaan ole heikkohermoisten hommaa, sillä sydämentykytystä on tarjolla enemmän kuin lääkäri määrää. Vastineeksi tarjolla on kuitenkin usein huikeita onnistumisia veitsi kurkulla tilanteissa. Nähdäänkö niitä lauantain pronssiottelussa jä nähtäväksi.

Pronssi kiinnostaa varmasti niin Trojansia kuin Roostersiakin ja Käpylän Velodromilla tullaan taatusti näkemään huikea kamppailu ennenkuin mitaleja päästään pujottamaan voittajien kaulaan. Pronssiottelu pelataan lauantaina kello 12.30 alkaen.