37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Kauden päättäjäisissä jaettiin palkintoja ja julkistettiin pelaajasopimuksia

18.10.2005 klo 22:21

Trojansin kauden päättäjäisiä vietettiin lauantaina Turun Urheilupuiston Olympia-saunalla. Päävalmentaja Tomi Haula loi katsauksen päättyneeseen kauteen, ansioituneita seuran jäseniä palkittiin ja koko joukko uusia pelaajasopimuksia julkistettiin.

Salosen pokaaliJanne Salonen palkittiin kaikkiaan kolmella palkinnolla Trojansin kauden päättäjäisissä.

Päättäjäisiä vietettiin perinteisen kaavan mukaan eli ensin saunottiin ja sitten oli puheiden ja palkintojen vuoro. Puheenvuoron pitivät Trojansin päävalmentaja Tomi Haula, juniorien valmennuspäällikkö Pasi Sillgren sekä pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Kim Grönlundin puolesta puhunut Esa Haavisto. Puheiden jälkeen jaettiin pelaajien pokaalit ja pelaajayhdistyksen omat palkinnot.

Pojista kasvoi miehiä

Päättäjäisten virallisen osuuden aluksi päävalmentaja Tomi Haula kertasi päättyneen kauden tapahtumia painottaen kauden olleen menestyksekäs, kun otetaan huomioon erittäin vaikea lähtötilanne. Pääsystä pudotuspeleihin ei voinut kauden alkaessa uneksiakaan, mutta ankaralla taistelulla joukkue sinne tiensä kuitenkin raivasi sijoittuen lopulta neljänneksi. Menestymisen avaintekijöinä Haula nosti erityisesti esille nuorten pelaajien huiman kehittymisen kauden kuluessa. Osin vasta C-juniori-ikäisten pelaajien sitoutuminen ankaraan työntekoon ja treenaamiseen tuotti tulosta ja pojista kasvoi mitat täyttäviä pelaajia Vaahteraliigaan. Trojansin edustusjoukkueessa hankittu kokemus sai kirkkaimman kruununsa näiden pelaajien osalta syyskuussa, kun he nuorten maajoukkueessa pääsivät juhlimaan Pohjoismaiden mestaruutta.

Vanhemmasta kaartista valmentaja Haula halusi kiittää Kim Grönlundia, joka on ansiokkaasti hoitanut pelaajayhdistyksen puheenjohtajuutta ja toiminut aktiivisena uusien pelaajien rekrytoijana. Trojansin puheenjohtaja Teemu Paukkula sai kiitokset etenkin suhteiden hoidosta ulkomaisten pelaajien hankinnassa, mikä varmasti tulee kantamaan hedelmää myös tulevaisuudessa. Aina luotettavat konkarit Esko Pirkiö, Juha Ylitupa ja Janne Salonen saivat Haulalta suuren kunnioituksen ja hän totesi näiden pelaajien edustavan sitoutumisen astetta, joista kaikki voivat ottaa mallia.

Juniorivalmennukseen Tomi Haula otti kantaa kehottaen käyttämään nuorten pelaajanalkujen parissa toimittaessa entistä enemmän luovuutta. Ensi kauden suunnitelmiaan Haula ei vielä paljastanut. Tässä vaiheessa vuotta päättyneen kauden rasitukset ovat vielä päällimmäisenä ja päätöksia ensi kaudesta on vielä liian aikaista tehdä. Jatkaminen päävalmentajana ei kuitenkaan ole täysin poissuljettu mahdollisuus.

Kasvava juniorityö vaatii lisää valmentajia

Juniorien valmennuspäällikkö Pasi Sillgren aloitti oman puheenvuoronsa iloitsemalla Trojansin C-juniorien hyvästä menestyksestä. Trojans johtaa lohkoaan ja on yhden voiton päässä lopputurnauspaikasta. Sillgren kertoi myös 5. marraskuuta Impivaaran palloiluhallissa järjestettävästä Trojansin “Tryout Day” –tapahtumasta, jonka tarkoituksena on haalia lisää lapsia ja nuoria amerikkalaisen jalkapallon pariin.

Valmennuspäällikkö Sillgren totesi kasvavan junioritoiminnan tuovan seuralle myös uusia haasteita. Tällä hetkellä koko juniorivalmennus lepää suhteellisen pienen porukan harteilla ja uusia valmentajia kaivattaisiin kipeästi. Sillgren vetosikin niin nuoriin kuin vanhoihinkin pelaajiin todeten, että kaikilla on varmasti annettavaa juniorivalmennuksessa esimerkiksi oman pelipaikkansa tekniikoiden opastamisessa. Hän muistutti myös, että toimiminen juniorien parissa on kaiken lisäksi erittäin palkitsevaa ja että valmentajakoulutus on Trojansissa hyvällä tolalla, joten mahdollisten valmennustaitojen puuttumistakaan ei tarvitse pelätä.

Uusia pelaajasopimuksia

Trojansin seuraavan kauden pelaajatilannetta koskevan esityksen piti Trojansin talous- ja varainhankinta-asioista vastaava Esa Haavisto. Virallisesti julkistettavia uusia pelaajasopimuksia oli viisi kappaletta, joiden lisäksi neuvottelut 4-5 Vaahteraliigapelaajan kanssa ovat vielä kesken.

MikkoV Mikko Virolainen vahvistaa ensi kaudella Trojansia sekä pelaaja- että valmentajapuolella.

Paluun Turkuun tekee Trojansissa jo aikaisemmin pitkään pelannut, mutta viime kaudella Seinäjoki Crocodilesia edustanut puolustuksen takamies Mikko Virolainen, joka pelaamisen lisäksi tulee toimimaan myös puolustuksen takakentän erikoisvalmentajana. Niin ikään viime kaudella Seinäjoella pelannut laitahyökkääjä Juha Virolainen vahvistaa ensi kaudella Trojansia.

JuhaVJuha Virolaisen maalikumarruksesta päästään nauttimaan ensi kesänä taas yläkentällä.

Lieto Oakmenistä Trojansiin siirtyy kolme pelaajaa. Keskushyökkääjä Jaakko Pääjärvi, linjamies Tero Kinnunen sekä puolustuksen linjassa ja tukimiehenä pelaava Pasi Virtanen ottavat urallaan askeleen eteenpäin siirtymällä Vaahteraliigatasolle.

PasiVPasi Virtanen vahvistaa Trojansin puolustusta.

Liedosta parina viime kautena tulleiden pelaajien suuresta määrästä Esa Haavisto totesi, että tilanne Liedossa näyttää nyt huonolta, mutta tarkoitus on kehittää seurojen välille yhteistyötä, jonka ansiosta Liedossa jatkossakin pelattaisiin amerikkalaista jalkapalloa. Toimenpiteiden pitää hyödyttää yhtä lailla molempia osapuolia, sillä kenenkään etua ei palvele jos Oakmen häviäisi Suomen jenkkifutiskartalta.

TeroKTero Kinnunen tuo kaivattua lisää linjamiesosastolle.

Trojansin valmennusryhmään ensi kaudella kuuluvat Mikko Virolaisen lisäksi myös puolustusta valmentava Janne Salonen ja hyökkäyksen valmentajana toimiva Antti Palmroos. Puolustuksen linjamiesten valmennukseen on myös jo oma valmentaja valittuna, mutta tämä nimi julkistetaan vasta myöhemmin.

JaakkoPJaakko Pääjärvi tulee Trojansiin kehittymään keskushyökkääjän tontille.

Janne Salonen putsasi palkintopöydän

Puheiden jälkeen vuorossa oli kauden aikana kunnostautuneiden palkitseminen. Ensiksi jaettiin kunniakirjat. Vuoden Sky-Box –toimitsijaksi valittiin tilastoija Ville Heikkilä. Vuoden Puurtaja –kunniakirjan sai pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Kim Grönlund ja Vuoden Valmentaja –titteliä saa kantaa puolustuksen valmentaja Janne Salonen.

Seuraavaksi vuorossa olivat komeat kiertopalkintopokaalit, joiden saajat valittiin pelaajien itsensä antamien äänien perusteella. Puolustuksen Vuoden Linjamiehen pokaalin voitti tänä vuonna Kamran Osman. Hyökkäyksen Vuoden Linjamiehen pokaalista käytiin tiukka kamppailu, jossa Tomi Myyrä vei voiton Esko Pirkiöstä vain yhden äänen erolla. Vuoden Tulokkaaksi oli myös tarjolla useita ehdokkaita kärkiparinaan Ville Järviö ja Iisakki Ullakonoja. Valituksi tuli Ville Järviö, joka ei kuitenkaan päässyt paikalle, koska oli vielä paluumatkalla C-juniorien ottelusta Lahdesta.

Viimeisinä pokaaleina jaettiin Vuoden Pelaajan palkinto sekä pisimpään jaossa ollut Taistelijan Malja. Molemmat kannut menivät samalle miehelle eli Janne Saloselle, jonka takanreunalle syntyy tungosta kaikista illan aikana pokatuista palkinnoista. Lopuksi jaettiin pelaajayhdistyksen omat palkinnot kategorioissa, jotka liittyvät enemmän pelikentän ulkopuolelle kuin varsinaisiin pelisuorituksiin. Palkintoja kävivät noutamassa iisakki Ullakonoja, Seikko Vennelä ja Kamran Osman.