37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojansille "Canadian Connection"

15.05.2006 klo 00:06

Trojansin ulkomaalaispelaajat ovat perinteisesti olleet amerikkalaisia, mutta tänä vuonna tarjoutui tilaisuus kokeilla kanadalaisia vahvistuksia. Toukokuun toisella viikolla Turkuun rantautuivat pelinrakentaja Charles "Chuck" Guedo sekä laitahyökkääjä Daniel "Dan" Mott. Kumpikin pelaaja on ollut oman joukkueensa ehdotonta parhaimmistoa, joten odotukset Trojansissakin ovat korkealla.

Kanadalainen jalkapallo eroaa amerikkalaisesta versiosta muutaman sääntökohdan osalta. Olennaisimmat erot löytyvät yrityssarjasta ja pelaajien määrästä. Kun normaalisti kymmenen jaardin saavuttamiseen pyritään neljällä yrityksellä, on kanadalaisten selvittävä samasta matkasta kolmella yrityksellä. Pelaajia on vastaavasti yksi enemmän eli kummallakin joukkueella 12. Peli on muuten aivan samanlaista, mutta kolme etenemisyritystä saa pelin painottumaan enemmän heittohyökkäyksen puolelle. Seuraavassa pieni esittely Trojansin kanadalaiskaksikosta.

Guedo1QB Charles "Chuck" Guedo

Pelinrakentaja Chuck Guedo on kotoisin Calgarystä ja ennen Turku Trojansia hänen joukkueensa oli University Of Calgary Dinos. Calgaryn yliopistoon hän tuli St. Francisin high schoolista, jossa hän johti joukkueensa kaupungin mestariksi. Kanadan provinssien välisessä mestaruusottelussa Guedo toimi pelinrakentajana Albertan joukkueessa tämän kohdatessa Manitoban. Guedo nimettiin ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi. Calgaryssä Chuck pelasi kaksi ensimmäistä vuottaan kakkospelinrakentajana mutta nousi aloittavaksi pelinrakentajaksi vuonna 2003. Vuonna 2004 hän oli yliopistonsa ehdokas Hec Crighton Trophyn saajaksi. Palkinto jaetaan vuoden parhaalle pelaajalle.

Mott1WR Daniel "Dan" Mott.

Dan Mott on kotoisin Ontarion Markhamista, mutta opiskelunsa hän on  suorittanut Montrealissa Concordian yliopistossa. Dan pelasi ensin jääkiekkoa ja oli siinä varsin hyvä pelaten sitä AAA-tasolla. Dan pelasi jääkiekon rinnalla myös kanadalaista jalkapalloa, mutta kun hänen high school -joukkueensa pääsi mestaruusotteluun Metro Bowliin, lajien tärkeysjärjestys muuttui. Dan pelasi Concordia Stingersissä kaikkiaan kuusi kautta ja viimeisenä kautenaan hän rikkoi yliopistonsa kiinniottoennätyksen — 38 kiinniottoa vain seitsemässä ottelussa.

Seuraavassa Pizzeria Napolissa 10.5. 2006 tehty haastattelu.

Kuinka kauan olet pelannut amerikkalaista jalkapalloa?
Chuck: Tämä on kolmastoista kausi.
Dan: Minulle tämä on yhdestoista kausi

Millä muulla pelipaikalla olet pelannut kuin nykyisellä?
Chuck: -Aloitin ensin laitahyökkääjänä, sitten pelasin jonkin aikaa puolustuksen takamiehenä. Collegessa pelasin ensimmäisenä vuotena laitahyökkääjänä, kun osa pelaajista oli loukkaantuneena. Toisena vuotena pelasin taas puolustuksen takakentällä, niinikään loukkaantumisten vuoksi.
Dan: Olen pelannut yliopistossa pääasiassa laitahyökkääjänä, mutta jonkin verran myös potkaisijana. High schoolissa pelasin jonkin verran myös puolustuksen takakentällä ja sitä ennen vähän kaikkilla pelipaikoilla.

Mikä on mielestäsi paras tähänastinen saavutuksesi jenkkifutiksen parissa?
Chuck: -Paha kysymys. No, high schoolissa olin mukana pelaamassa maan allstar-ottelussa ja voitimme sen.
Dan: -Oikeastaan niitä on kaksikin. Kun pelasin ensimmäistä vuottani amerikkalaista jalkapalloa, olimme Metro Bowlissa, joka on suuri mestaruusottelu Torontossa. Joukkueeni oli puoliajalla tappiolla 26-0, mutta toisella puoliskolla tulimme mukaan peliin ja voitimme lopulta 27-26. Tein kaksi maalia, joista jälkimmäisen 13 sekuntia ennen loppua ja se oli myös voittomaali. Tämä vaikutti ratkaisevasti siihen, että aloin panostaa jääkiekon sijaan jenkkifutikseen. Toinen hyvä saavutus oli viime kausi. Olin pelannut jo viisi kautta ja olin ajatellut lopettaa, mutta päätin kuitenkin pelata vielä yhden kauden ja tuona kautena rikoin kouluni kiinniottoennätyksen.

Minkälaisia tavoitteita olet asettanut itsellesi pelaajana?
Chuck: -Pääasiassa tavoitteena on se, että pelaaminen on hauskaa. Kun aloitin pelaamisen tavoitteenani oli päästä ammattilaiseksi,
Dan:-Ensi kaudella ajattelin vielä pyrkiä pääsemään CFL:ään. Se olisi tietysti korkein tavoite.

Entä millaisia tavoitteita sinulla on yksityiselämässäsi?
Chuck:-En osaa vielä sanoa. Valmistuin yliopistosta ja ajattelin ryhtymistä opettajaksi, mutta opintoni eivät olleet riittävän kattavat siihen. Kaverini kotipuolessa antoivat minulle sellaisen tavoitteen, että minun pitäisi tuoda mukanani pari suomalaista tyttöä, mutta se voi olla aika vaikeaa.
Dan: Pääaineenani oli viestintä ja saatan vielä jatkaa opintojani sen parissa. Jonkin verran olen kiinnostunut myös urheilujournalismista eli ehkä tulen suuntautumaan sille alalle.

Mikä sai sinut tulemaan pelaamaan Suomeen?
Chuck: - Anthony Brown otti minuun yhteyttä ja lähetin hänelle nauhan otteluistani. Koulun päättymisen jälkeen olin kiinnostunut pelaamaan vielä jossain ja nyt sain teidän ansiostanne tilaisuuden siihen täällä.
Dan: -Pelasin samaan aikaan Anthony Brownin kanssa. Hän pelasi yliopistossa viimeistä vuottaan, kun minä pelasin ensimmäistä vuottani. Monet tuntemani pelaajat ovat pelanneet eri puolilla Eurooppaa, osa Itävallassa, osa Saksassa ja Norjassa. Olen pitänyt yhteyttä Anthonyyn ja hän järjesti minulle tämän tilaisuuden. Olen erittäin innoissani tästä mahdollisuudesta.

Olette Kanadasta, joten Suomi on teille todennäköisesti tuttu jääkiekosta, mutta miten paljon oikeasti tiesitte Suomesta ennen tänne tuloanne?
Chuck: -En paljoakaan. Surffailin vähän netissä ja etsin sieltä tietoa. Muutama tuttu kertoi, että Suomessa on kesällä kaunista, mutta siinä suunnilleen kaikki mitä tiesin.
Dan: -En minäkään, paitsi ne tyypilliset stereotypiat eli sijainti kaukana pohjoisessa, vaaleatukkaisia ihmisiä ja pitkät valoisat kesäyöt. Kun lähdin ensimmäisistä treeneistä täällä hakemaan myöhästyneitä matkatavaroitani lentokentältä tulin ulos hallista iltakymmeneltä ja ulkona oli kirkasta kuin päivällä ja olin ihan äimänä.

Olette nyt olleet Suomessa vajaan viikon. Onko ilmennyt jotain, joka on ollut erityisen omituista, hauskaa tai jopa ärsyttävää?
Chuck: -Olen yllättynyt siitä, kuinka hyvin ihmiset täällä puhuvat englantia. Kun olin Espanjassa ihmiset osasivat muutaman sanan sieltä täältä, mutta täällä ihmiset puhuvat englantia täysin sujuvasti ja se oli yllättävää.
Dan: Tulin eilen asuinpaikaltani tapaamaan Chuckia, joka asuu toisella puolella kaupunkia ja matkaa oli käveltävänä melkoisesti. Vaikka minulla oli pieni kartta ja olin saanut ohjeet onnistuin kuitenkin eksymään matkalla. Kysyin neuvoa muutamalta ihmiseltä ja he olivat todella ystävällisiä ja puhuivat hyvää englantia ja auttoivat minua. Toisen kerran taas seisoin kadun kulmassa ehkä hiukan eksyneen oloisena ja äkkiä eräs mies lähestyi minua ja kysyi oma-aloitteisesti minulta olenko eksynyt. Kerroin, etten oikein tiedä mihin päin mennä ja hän neuvoi minut ostoskeskukseen, jota silloin olin etsimässä.

Terveisenne Trojansin kannattajille?
Chuck: -Olen erittäin iloinen, että saan olla täällä ja toivottavasti pelit kulkevat hyvin.
Dan: -Samat sanat. Uskon, että kannattajat tulevat pitämään näkemästään kentällä, sillä meillä tuntuu synkkaavan hyvin Chuckin kanssa. Muodostamme täällä varsinaisen Canadian Connectionin.