37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Crocodiles karvan verran parempi

27.05.2006 klo 23:55

Trojansin jo perinteiseksi muodostunut Vaahteraliigan avausottelu Seinäjoki Crocodilesia vastaan oli todellinen puolustusten taistelu, jossa kotijoukkue Crocodiles oli niukasti parempi vieden ottelun nimiinsä 6-0. Trojansillakin oli paikkansa, mutta tällä kertaa onnikaan ei ollut myötä.

crotro1QB Chuck Guedo pinkoo pakoon krokotiilejä ja onkin onnistunut mallikelpoisesti, sillä taustalla näkyy vain seepra.

Kamppailu alkoi tasaisissa merkeissä kummankin joukkueen puolustusten pitäessä hyökkäysryhmittymät kurissa. Seinäjoen amerikkalainen pelinrakentaja Jake Young ei juurikaan yrittänyt laittaa palloa ilmaan ja Trojansin Chuck Guedolla taas ei ollut riittävästi aikaa löytääkseen vapaata laitahyökkääjää. Niinpä molemmat luottivat pääasiassa juoksupeleihin, mutta sanottavaa menestystä ei saatu aikaiseksi.

crotro2"I believe I can fly" hyräilee Tuukka Hämäläinen ja liitää kiinni pallon kanssa karanneen vihreänuttuisen lajinharrastajan.

Trojansin puolustuksen peli näytti jo suhteellisen valmiilta, vaikka kokoonpanosta puuttuikin muutamia tärkeitä pelaajia mm. molemmat Koiviston veljekset. Puolustus onnistui kahdesti pysäyttämään Crocodilesin etenemisen aivan maalialueen tuntumassa ja pakottamaan nämä yrittämään potkumaalia. Kun nämäkin vielä epäonnistuivat, pysyi ottelu äärimmäisen tasaisena.

crotro3Kuvan kompositio ei ehkä täytä valokuvataiteen tunnusmerkkejä, mutta jossain käsien ja jalkojen sekamelskassa piilee peliväline.

Runsaiden virheiden sävyttämässä ottelussa ensimmäinen pistesuoritus nähtiin vasta toisella neljänneksellä, kun pelinrakentaja Youngin parikymmenjaardisen heiton päätepisteessä oli Tommi Pinta ahnaine käsineen odottamassa. Seinäjoen potkaisija Tomi Natrilla ei ollut paras päivänsä, sillä kahden epäonnistuneen potkumaaliyrityksen lisäksi myös lisäpistepotku kolahti maalitolppaan. Tilanteeksi jäi siis 6-0, joka oli myös puoliaikatulos.

crotro4WR Dan Mott venyi tarvittaessa kolmimetriseksi ja sieppasi palloja ällistyneiden statistien nenien edestä.

Trojansin hyökkäyksen linjasta puuttui kaksi tärkeää pelaajaa, Jari Ojala ja Tomi Myyrä, eikä tämä voinut olla näkymättä turkulaisten pelissä. Pelinrakentaja Chuck Guedolla ei ollut riittävästi aikaa löytää vapaita laitahyökkääjiä ja vastaavasti Teemu Paukkulalle ei saatu raivattua tietä läpi Seinäjoen puolustuslinjan. Muutaman kerran Guedo löysi laitahyökkääjä Dan Mottin tyylikkäästi ja kerran kohteena oli Janne Stenberg, joka kunnostautui myös potkaisijana esittäen takuuvarmoja suorituksia niin aloituspotkuissa kuin punteissakin.

crotro5Vihreäasuista herrasmiestä retuutetaan kohteliaasti mutta määrätietoisesti pois tapahtumien keskipisteestä väljemmille vesille.

Ottelun jatkui puoliajan jälkeen tasaisissa merkeissä, eikä kumpikaan päässyt varsinaisesti niskan päälle. Trojansin puolustuksessa tukimieslegenda Janne Salosen johdolla Crocodiles pakotettiin luopumaan kerta toisensa jälkeen pallosta tuloksettoman hyökkäysvuoron lopuksi. Ari Evwaraye nostatti rivakoilla otteillaan turkulaisten taisteluhenkeä ja viimeisellä neljänneksellä Trojansilla olikin oma tilaisuutensa jopa ottelun voittoon. Pelinrakentaja Guedo sinkosi pallon yli 50 jaardin kaaressa Dan Mottille, joka juoksi pelivälineen maalialueelle asti räjäyttäen Trojansin pelaajat riemuun. Ilo oli kuitenkin ennenaikainen, sillä tuomaristo oli näkevinään tilanteessa syötön vastaanoton häirinnän ja peli tuomittiin mitättömäksi.

crotro6"Hoplaa!" Mikäli ura jenkkifutaajana ei Seikko Vennelälle urkenisi, vakanssi Tivoli Sariolan tasatuntiakrobaattina olisi pomminvarma homma.

Uutta yhtä hyvää tilaisuutta Trojans ei enää saanut, vaikka maalia yritettiin ottelun viimeiselle sekunnille asti. Seinäjoki vei pisteet lähes niukimmalla mahdollisella marginaalilla lukemin 6-0. Trojansilta parhaina palkittiin pelinrakentaja Chuck Guedo ja tukimies Janne Salonen Trojansin otteluohjelma ei ainakaan helpotu sillä ensi lauantaina Trojansin vieraaksi saapuu toinen mestarisuosikki, Porvoon Butchers, joka omassa avausottelussaan teki selvää Etelä-Karjalan Rajaritareista. Trojans-Butchers Urheilupuiston yläkentällä lauantaina 3.6. kello 16.00.

Kuvat ja teksti: Kari Toivonen

Lisää kuvia kuvagallerian sivulla 3
Ottelun tilastot