37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans avasi pistetilinsä Stormin kustannuksella

10.06.2006 klo 23:48

Sea City Storm oli vastaantulija, kun Trojans kävi hakemassa kauden avauspisteet Raumalta lukemin 61-0. Hyökkäyspeli toimi kaikilla osa-alueilla ja puolustus pelasi virheettömän ottelun poimien muun muassa peräti viisi syötönkatkoa.

seatro5"Viimeinen jaardi on se vaikein" toteaa Chuck Guedo, mutta päättää yrittää kuitenkin.

Trojans aloitti pisteiden teon heti ensimmäisen hyökkäysvuoronsa ensimmäisessä pelissä. Rauma oli ensin kokeillut onneaan, mutta puntattuaan pallon turkulaisille, pelinrakentaja Chuck Guedo laittoi heti pallon töihin. Silmämääräisesti arvioituna noin 35-40 jaardin heitto aivan maalialueen rajan tuntumaan kentän oikeaan kulmaan tavoitti paikalle ehtineen Dan Mottin, jolla oli helppo työ ottaa pari askelta maalialueelle. Janne Stenbergin lisäpistepotku loihti taululle numerot 7-0.

seatro6Janne Stenbergin jalkineella oli paljon puhuttavaa ja se oli täyttä asiaa. Lisäpisteitä virtasi katkeamattomana kymenä.

Stormin epäonneksi heti seuraavalla hyökkäysvuorolla kanadalainen pelinrakentaja Darin DeBoer heitti pallon suoraan Trojansin Tuukka Hämäläisen tartuntaelimiin. Kohtapa Chuck Guedo pujottelikin läpi kentän maalialueelle asti, mutta pelissä tehdyn virheen takia suoritus mitätöitiin. Guedo ei tästä lannistunut vaan uusi temppunsa pari peliä myöhemmin. Tällä kerta raumalaiset saivat Guedon taltutettua kolmen jaardin linjalle. Seuraavassa pelissä kuitenkin valkopaitainen pelaaja tanssahteli maalialueella, nimittäin Jaakko Pääjärvi teki ensimmäisen Vaahteraliigamaalinsa rymistelemällä linjasta läpi kuin Stockmannin ovista. Stenbergikään ei erehtynyt lisäpistepotkussa ja tilanne oli jo 14-0.

Antaa mennä kun on alamäki vaan

Kun hommat alkavat mennä reisille, ne menevät reisille oikein kunnolla. Storm joutui maalia seuranneessa hyökkäysvuorossaan punttaamaan lähellä omaa maalialuettaan ja kun aloitussyöttö jäi hiukan vajaaksi ja potkaisija joutui hätäilemään potkunsa kanssa olivat seuraukset katastrofaaliset. Trojansin Tuukka Hämäläinen onnistui blokkaamaan punttipotkun ja “Russian Rocket” Ilja Redin poimi tekonurmelle pudonneen pallon ja harppoi oitis maalialueelle. Lisäpisteen jälkeen tilanne nyt 21-0.

seatro7Tuukka Hämäläinen lentää potkun tielle kuin viittaritari Batman, tosin ilman viittaa ja Batman harvemmin hortoilee jefukentällä.

Toisella neljänneksellä pelin käsikirjoitus jatkui samaan malliin. Trojansin kulmapuolustaja Ville Järviö oli seuraavana syötönkatkovuorossa. Tämä oli Järviölle jo toinen syötönkatko tällä kaudella. Pelinrakentaja Guedo esitteli taas slalomtaitojaan pujotellen Rauman yhden jaardin linjalle ja seuraavassa pelissä hän sukelsi puuttuvankin jaardin ja kirjautti nimiinsä ensimmäisen Suomi-touchdowninsa. Sanomattakin on selvää, että Janne Stenbergin lisäpistepotku sujahti haarukkaan. Peli nyt ratkaisevan oloisesti 28-0.

seatro8"Lapsilta kielletty!" Tämännäköisten irvistelevien äijien katselulla saattaa olla haitallisia vaikutuksia pilttien kehitykselle. Janne Salosen taisteluilme on tuima.

Syötönkatkosirkus jatkui ja nyt palloon pääsi käsiksi Ari Mikkola. Teemu Paukkula nousi hetkeksi valokeilaan, kun hän muutaman näyttävän juoksun jälkeen toimitti pelivälineen jälleen Rauman kenttäpäätyyn. Lisäpisteellä hoystetty 35-0 oli myös ottelun puoliaikatulos.

Kanaalikaupunkilaiset turvautuvat Veneeseen

Raumalaiset vaihtoivat toisen neljänneksen lopulla pelinrakentajaksi Ville Veneen, joka oli ottelun alussa muutenkin Stormin pirteimpiä pelaajia. Vene toimi potkunpalauttajana hyvällä menestyksellä ja poimi laitahyökkääjän ominaisuudessa muutaman näyttävän kopin. Pelinrakentajanakaan hän ei hävinnyt Kanadan pojalle missään suhteessa. Tänään sekään ei silti riittänyt.

seatro9"Pölyt vaan mosurien silmille" viheltelee Jaakko Pääjärvi, joka juuri on ottanut pestin tähteyteen. Välietappina Stormin maalialue.

Kolmas neljännes ei tuonut muutosta voimasuhteisiin. Chuck Guedo linkosi parikymmenjaardisen heiton maalialueella päivystäneelle Dan Mottille vieden turkulaiset jo seuraavalle kymmenluvulle. Lisäpistepotkun jälkeen tilanne 42-0. Ville Vene heitti pian oman ensimmäisen syötönkatkonsa, kun Janne Salonen osui vuorostaan heiton tielle. Trojans marssitti kentälle jo kolmannen keskushyökkääjänsä, kun syntymäpäiväänsä viettänyt Eemeli Sainio sai kunnian kuljettaa palloa. Sainio kiitti kohteliaisuudesta ja teki maalin. Raumalaiset näyttivät jo saaneen Sainion pihteihinsä, mutta tämän onnistui riistäytyä vangitsijoiltaan ja kun baana oli auki maalille asti, niin pakkohan sinne oli mennä.

Trojansin Mottitaktiikka — halki poikki ja pinoon

Maalinteko ei loppunut vieläkään, sillä seuraavaksi Dan Mott teki illan kolmannen maalinsa näyttävän heittopelin päätteeksi. Tällä kertaa lisäpistepotku pysähtyi Stormin Mikko Punkarin käsiin ja piste jää saamatta. Tilanne kuitenkin murskaavasti jo 55-0. Dan Mott juhlii myös seuraavaa maalia ja tällä kertaa lisäpistepelissä yritettiin paikata edellistä epäonnistumista. Paukkula onnistuikin viemään pallon maalialueelle, mutta pelissä tapahtuneen virheen myötä yritys uusittiin ja tällä kertaa kymmenen jaardia kauempaa. Guedo säkitettiin ja kaksi pistettä jääivät haaveeksi. Taululla komeilivat kuitenkin lukemat 61-0, jotka riittivät jo turkulaisille.

seatro10Lisää supersankareita. Seikko Vennelä pyrkii Hämähäkkimiehen manttelinperijäksi, siis mikäli Peter Parker nyt ylipäätään käyttää manttelia.

Rauma vaihtoi pelinrakentajaksi vielä takaisin Darin DeBoerin ja olikin lähellä päästä pisteidentekoetäisyydelle, mutta Seikko Vennelän syötönkatko, Trojansin viides kaiken kaikkiaan, tyrehdytti Stormin aikeet. Ottelun lopputulos siis 61-0 tai virallisesti siis 0-61.

Viiltävä analyysi

Olisi helppo sanoa, että Trojansin vaikea alkukausi olisi jalostanut joukkueesta nyt tiukasti pelaavan voittajaryhmän, mutta tosiasia on, että Rauma ei ollut lauantaina erityisen kova mittari. Voiton merkitystä ei kuitenkaan sovi kiistää, päinvastoin, ottelu tarjosi onnistumisen mahdollisuuksia laajalle rintamalle pelaajia niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin. Laitahyökkääjäkaartissa Dan Mott sai rinnallleen erinomaisia otteita esittäneet Janne Stenbergin, Nicholas Madsenin ja Ilkka Marja-ahon. Kaikki Trojansin keskushyökkääjät kirjauttivat tililleen maalin ja puolustuksessa viisi pelaajaa nappasi syötönkatkon. Molemmat linjat esiintyivät nekin edukseen.

seatro4Hyökkäyksen valmentaja Palmroos ja päätuomari Järvenpää mittelevät sanan säilällä ja taittavat peistä sääntöteknisistä tulkinnoista. Chuck Guedo säestää rytmikkäin välihuudoin.

Rauma Sea City Storm on tänä vuonna pulassa. Muutama avainpelaaja on lähtenyt ja ulkomaalaisvahvistukset eivät ole samaa tasoa kuin viime vuonna. Pelinrakentaja Darin DeBoer ei ole samanlainen pallolinko kuin viime kauden Hans Hatchett ja Hawaijin poika Derek Turbin ei nimetään huolimatta ole ihmemies Jeremy Wernerin veroinen ihmisturbiini. Nyt kun päävastustajaksi laskettava Rajaritaritkin pyöritteli raumalaisia mennen tullen, pitää korjausliikkeitä tehdä oikein isoilla suuttimilla.

seatro11"Auts!" Ilkka "Disko" Marja-ahon laskeutumisalustalla näyttäisi olevan epämiellyttävän muotoinen soikea esine.

Ensi lauantain kotiottelun vastustaja Rajaritarit tuleekin olemaan todella mielenkiintoinen vieras. Rajaritarit kuritti Raumaa 50-0 ja Trojans 61-0. Miten käy, kun nämä joukkuet kohtaavat. Tervetuloa paikan päälle Urjeilupuiston yläkentälle lauantaina kello 16.00 alkaen. Odotettavissa on taatusti jännittävä jenkkifutisilta.

Teksti ja kuvat: Kari Toivonen

Ottelun kuvat sivulla 3.
Ottelun tilastot