37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Otteluennakko: Trojans Rajaritarit 17.6. klo 16.00

15.06.2006 klo 21:50

Trojans pääsi viime lauantaina voiton makuun, kun Sea City Storm jäi troijalaisten jalkoihin numeroin 61-0. Tulevana lauantaina vastus kovenee, sillä vastaan tulee kauden varsin kelvollisesti aloittanut Etelä-Karjalan Rajaritarit.

troraj5

Rajaritarien sarjaohjelma on Trojansin kanssa yhtenevä siltä osin, että kumpikin joukkue on kohdannut Porvoo Butchersin ja Rauma Sea City Stormin ja lopputulokset ovat nekin hyvin samankaltaiset. Butchersilta tuli rumasti pataan ja molemmat myös löylyttivät Rauman suurinumeroisesti. Viime sunnuntaina Rajaritarit pelasi Helsinki Roostersia vastaan. Roosters voitti ottelun niukasti 21-19, vaikka Rajaritarit keräsi jaardeja helsinkiläisjoukkuetta enemmän.

Rajaritarien amerikkalainen pelinrakentaja Thomas Kudyba on selkeästi pelimies, mutta Trojansia vastaan hän ei pelaa, sillä Kudyba on käymässä henkilökohtaisista syistä kotimaassaan, josta hän palaa vielä Juhannukseksi Suomeen. Kudyban puuttuminen helpottaa turkulaisten urakkaa jonkin verran, sillä hän on kerännyt koko liigassa toiseksi eniten jaardeja heitoillaan, kolmessa ottelussa 543 jaardia. Ykkösenä on Butchersin Petrus Penkki, jonka jardimäärä on tähtitieteelliset 882 niinikään kolmessa ottelussa.

Sekä Trojansin että Rajaritarien puolustukset ovat onnistuneet melkoisen hyvin juoksupelejä vastaan, joten saattaa olla, että joukkueet joutuvat turvautumaan enemmänkin heittopeleihin. Trojansilla on siinä suhteessa selkeä etulyöntiasema, sillä Chuck Guedo sekä viime viikon parhaaksi hyökkäyspelaajaksi nimetty Dan Mott ovat Rauma-ottelun jäljiltä erinomaisessa iskussa, kun taas Rajaritarien Mikko Koskinen on joutunut tiukkaan paikkaan Kudyban korvaajana ilman yhtään starttia tämän vuoden Vaahteraliigassa.

Trojans ja Rajaritarit ovat kohdanneet aiemmin vain kahdesti. Molemmat kamppailut ovat päättyneet Trojansin voittoon yhteismaalien ollessa melkoisen tylyt 103-15. Viime kaudella Trojans muilutti Rajaritareita Urheilupuiston yläkentällä numeroin 54-6. Tänä vuonna tilanne on kuitenkin toinen, sillä kuten alkukauden ottelut ovat osoittaneet, Rajaritarit taistelee tiukasti kärkikaksikon takana tulevassa neljän joukkueen ryhmässä playoff-paikoista.

Crocodiles ja Butchers ovat mitä suurimmalla todennäköisyydellä varmat playoff-joukkueet, joten paikka auringossa on tarjolla vain kahdelle muulle ryhmälle. Roosters on jo tästä sakista voittanut sekä Wolverinesin että Rajaritarit eli sillä on pullat suhteellisen hyvin uunissa. Kausi on kuitenkin vasta alussa ja jokainen joukkue kohdataan kahdesti, joten tilanteet voivat vielä muuttua moneen kertaan, ennenkuin playoff-kamppailut syyskuussa alkavat.

Trojans-Rajaritarit Urheilupuiston yläkentällä lauantaina 17.6. kello 16.00.