37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans otti pakkopisteet Sea City Stormilta

25.07.2006 klo 20:56

Trojansin ei tarvinnut esittää parastaan maanantai-illan ottelussaan Rauma Sea City Stormia vastaan. Kaksi sarjapistettä irtosi rutiinisuorituksella, vaikka raumalaiset onnistuivatkin tekemään Trojansia vastaan kauden ensimmäisen maalinsa. Lopputulos turkulaisten hyväksi 69-6.

trosea06_1Trojansin Chuck Guedo on pudonnut Kyle Mayhugh´n kelkasta, mutta kuri se löytyi Kylellekin.

Ottelun juoni kävi selväksi jo varhaisessa vaiheessa, sillä sen lisäksi, että raumalaiset eivät edenneet hyökkäysvuoroillaan, Storm tyrkytti voittoa Trojansille myös lukemattomien karkeiden virheiden muodossa. Turkulaiset muun muassa katkaisivat Stormin kanadalaisen pelinrakentajan Darin DeBoerin syötön neljästi ja tekivät joka kerralla myös maalin.

Ottelu alkoi virheiden sävyttämänä ja raumalaisten hyökkäysvuoron jäätyä tuloksettomaksi Trojans käynnisti omansa huimalla heittopelillä, jossa pelinrakentaja Chuck Guedo tavoitti laitahyökkääjä Dan Mottin syvältä Rauman kenttäpuoliskolta. Maali näytti väistämättömältä, mutta virhe toisensa jälkeen työnsi turkulaisia taaksepäin ja Trojansin oli tyytyminen potkumaaliyritykseen. Sekään ei tuottanut tulosta ja pistetili jäi avaamatta.

trosea06_2Stormin Jani Pesonen yrittää pysäyttää Teemu Paukkulan tuijottamalla häntä tuimasti. Ellei vauhti kohta hiljene, on pakko siirtyä kovempiin otteisiin ja alkaa narskutella hampaita.

Maalikarkelojen käynnistymistä ei tarvinnut kuitenkaan odottaa kauaa, sillä myös puolustuksessa pelannut Guedo katkaisi heti seuraavaksi DeBoerin syötön. Trojansin kanadalaiset masinoivat heti uuden paikan ja kun Guedo linkosi pallon maanmiehelleen Dan Mottille, päästiin juhlimaan avausmaalia. Janne Stenbergin lisäpistepotku meni varmasti haarukkaan ja tilanne kotijoukkueelle 7-0.

Storm ei saanut omalla hyökkäysvuorollaan oikein mitään aikaiseksi, ellei sellaiseksi katsota sitä, että DeBoerin sivuttaissyöttö keskushyökkääjälle epäonnistui ja pallo jäi nurmelle odottamaan ottajaansa. Seuranneen hieman koomisiakin piirteitä saaneen sukeltelunäytöksen päätteeksi pallo jäi Dan Mottin syliin ja hyökkäyssuunta vaihtui. Muutamaa peliä myöhemmin pallo löytyikin taas Rauman päädystä, kun Chuck Guedo kirmasi omatoimisesti pelivälineen maalialueelle. Lisäpistepotkun raumalaiset onnistuivat blokkaamaan ja tilanne taululla 13-0.

trosea06_3Kaikilla meillä on omat salaiset paheemme. Rauman kaveri näyttää tuntevan outoa vetoa kengänpohjia kohtaan. Seikko Vennelä ei kuitenkaan ole halukas luopumaan omistaan.

Guedo kunnostautui välittömästi uudelleen syötön katkaisijana ja välillä vaikuttikin siltä, että Canadian Connection onkin DeBoerin ja Guedon välillä. Viiden pelin päätteeksi ottelussa hyvin pelannut Teemu Paukkula juoksi kolmelta jaardilta pallon maaliin vieden Trojansin nyt 19-0 johtoon. Lisäpisteitä yritettiin ottaa kaksi pelaamalla, mutta Guedon heitto ei löytänyt oikeaa osoitetta.

Jotta Stormin ahdinko olisi täydellinen, onnistuivat raumalaiset hölmöilemään pallon heti aloituspotkusta omaksi maaliksi ja Trojans pääsi kuittaamaan näin kaksi epäonnistunutta lisäpistesuoritustaan. Tilanne nyt 21-0. Ja kun näytti, ettei huonommin enää voi mennä, niin Janne Stenberg palautti vielä omaa maalia seuranneen Rauman aloituspotkun maaliin saakka. Lisäpiste epäonnistui, mutta ensimmäisen neljänneksen päätteeksi taululla olivat jo lukemat 27-0.

trosea06_4Dan Mottin paita on ilmeisesti pari numeroa liian pieni, koska hän tarvitsee sen pukemiseen apua kahdelta raavaalta raumalaiselta. Hyvin näyttää tyyki kuitenkin istuvan.

Toisella neljänneksellä raumalaisten Jere Hussa onnistui katkaisemaan Guedon syötön, mutta Dan Mott kuittasi tilanteen heti perään nappaamalla puolestaan DeBoerin syötön. Seuranneella hyökkäysvuorolla Guedo heitti komean pitkän kaaren maalialueelle, jossa Mott teki illan komeimman kiinnioton. Harmillisesti Mott loukkaantui tilanteessa lievästi ja jätti pelin osaltaan siihen. Maalia ei myöskään hyväksytty tuomariston havaittua tilanteessa syötön vastaanoton häirinnän. Lisäksi samassa pelissä raumalaispelaaja loukkaantui vaarallisen näköisesti. Ottelu keskeytyi pitkäksi aikaa, kunnes loukkaantunut pelaaja saatiin turvallisesti siirrettyä kentältä ambulanssiin. Pelin jälleen jatkuttua Teemu Paukkula kävi lisäämässä turkulaisjohtoa lyhyen juoksupelin päätteeksi ja Janne Stenberg niittasi lisäpistepotkullaan tilanteeksi 34-0.

trosea06_5"Look, it´s the coneheads!" Erehdys. Kyseessä eivät ole takavuosien komediaelokuvan pääosan esittäjät vaan Trojansin pontevat linjamiehet Heikki Nevalainen ja Kamran Osman, joiden hiusmuodin ainakaan parturit eivät toivo yleistyvän.

Raumalaisittain ottelun huippuhetket sijoittuivat toisen neljänneksen lopulle. Stormin amerikkalaisvahvistus Kyle Mayhugh eteni ensin pallon kanssa 57 jaardia tuoden raumalaiset Trojansin kuuden jaardin linjalle. Tämän jälkeen maalia yritettiin ensin heittopelillä, mutta sen epäonnistuttua Mayhugh murjoi pallon väkisin turkulaisten maalialueelle. Kauden ensimmäinen maali oli syntynyt. Lisäpisteyritys meni kuitenkin pipariksi ja taululle jäivät lukemat 34-6. Maalista Sea City Storm sai intoa myös puolustuspeliin ja Trojans ei pystynyt lihottamaan pistetiliään ennen puoliaikaa.

Kolmannen neljänneksen aluksi Seikko Vennelä palautti Rauman aloituspotkun melkein maaliin saakka. Mittaa palautukselle tuli 91 jaardia ja kun Trojans pääsi aloittamaan pelit kahden jaardin päässä Stormin maalista, ei ollut yllätys, että turkulaisten pistetili karttui. Maalintekijänä jälleen Teemu Paukkula, tällä kertaa heittopelin päätteeksi. Janne Stenberg kengitti lisäpistepotkun sisään ja tilanne nyt 41-6.

trosea06_6"Auts!" Jääminen kahden satakiloisen linjamiehen litistämäksi tuskin kuuluu kenenkään top 10 toivelistaan.

Storm ehti pallon saatuaan pelata vain yhden pelin, kun jo toisella yrittämällä peliväline päätyi vääränväristä paitaa kantavan kaverin hyppysiin. Seikko Vennelä katkaisi DeBoerin syötön Rauman 32 jaardin tasalla ja pujotteli kuin Hermann Maier koko matkan maaliin asti. Stenberg onnistui lisäpistepotkussa ja tulostaulun käyttäjä sai taas lisää hommia. Trojansin johto kasvoi lukemiin 48-6.

Pelikello tuntui kulkevan hitaasti kuin tervassa selällään uiva täi ja vaikka peli oli ollut selvä jo pidemmän aikaa, oli jokainen sekunti kellosta kulutettava. Niinpä paremman tekemisen puutteessa Trojans tehtaili vielä muutaman maalin lisää. Ensin Chuck Guedo rynni linjasta QB sneakillä pallon maaliin, sitten Eemeli Sainio koppasi Guedon lyhyen heiton ja juoksi maaliin ja viimeisellä neljänneksellä Paukkula täydensi iltapuhteensa tekemällä neljännen maalinsa. Kaikki loput lisäpisteet menivät potkaisten haarukkaan eli lopputulokseksi voitiin ynnätä 69-6.

trosea06_7"Hei come on, antakaa määkin taklaan!" Suosituimpien taklattavien taakse alkoi paikoitellen muodostua jonoa.

Ottelun parhaina palkittiin Sea City Stormin Kyle Mayhugh ja Trojansin Seikko Vennelä. Mayhugh keräsi juosten 42 jaardia ja yhden maalin. Vennelä taas palautti potkuja yhteensä 124 jaardin edestä, nappasi syötönkatkon, jonka juoksi myös maaliin ja koppasi vielä pari heittoakin.

Puolustuksen lukkoina olivat tutut miehet. Janne Salonen otti tililleen 4+6 taklausta sekä 1,5 säkitystä. Ilja Redin säesti hyvin 4+2 taklauksella ja 1,5 säkityksellä. Ari Evwaraye kokosi 2+4 taklausta ja säkityksen ja Tuukka Hämäläinen 2+2 taklausta ja niinikään yhden säkityksen.

trosea06_8"Hei, sulla on tossa suupielessä joku roska..." Teemu Paukkula auttaa ystävällisesti lajitoveriaan ylläpitämään riittävää hygieniatasoa.

Trojansin ottelussa keräämä kokonaisjaardimäärä oli 399, joista 218 tuli juoksupelien tuloksena ja 181 heittäen. Ahkerin etenijä oli Teemu Paukkula, joka tikitti kentällä 200 nettojaardia 21 yrityksellä. Ojalan laskuopin mukaan keskiarvoksi tulee huimat 9,5 jaardia. Chuck Guedo heitti ottelussa 23 kertaa, 15 kertaa pallo saatiin myös kiinni ja kerran kiinniottajana oli väärää seuraa edustanut kaveri. Kolme heitoista tuotti lisäksi maalin. Laitahyökkääjien tuottoisimmat olivat Janne Stenberg, joka viidellä kiinniotolla saalisti 66 jaardia ja Dan Mott, joka neljällä kopilla eteni 79 jaardia.

trosea06_1Trojansin valmentajien lippalakkien mukana ei tullut käyttöohjeita.

Trojansin voitettua Rauman ja Wolverinesin hävittyä Butchersille ero playoffviivaan supistui kahteen pisteeseen. Trojansin seuraavat ottelut ovat vieraspelejä ja heti lauantaina Lappeenrannassa vastaan asettuu Rajaritarit. Jotta mahdollisuudet mitalipeleihin säilyisivät omissa käsissä, Trojansin olisi syytä ottaa tuosta ottelusta voitto. Rajaritarit on kuitenkin monta pykälää kovempi vastus kuin Storm ja odotettavissa on tasainen ja runsasmaalinen kamppailu.

Teksti ja kuvat: Kari Toivonen

Ottelun tilastot