37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Roostersin Allen oli liian liukas Trojansille

14.08.2006 klo 21:36

Trojansin mahdollisuudet mitalipeleihin kutistuivat mikroskooppisen pieniksi Helsinki Roostersin voitettua turkulaiset runsasmaalisessa ottelussa sunnuntaina 49-35. Roostersin pelinrakentaja Donald Allen oli täysin pitelemätön juosten ottelussa kaikkiaan viisi maalia.

rootro1Donald Allen kurkottaa maalirajan yli vaikka Iisakki Ullakonoja yrittää roikkua takaraajassa sitkeästi kuin kengänpohjaan tarttunut vessapaperi.

Allen tiedettiin erittäin juoksuvoimaiseksi pelinrakentajaksi ja Trojans pyrki ottamaan tämän ennakkosuunnitelmissaan huomioon, mutta keinoja amerikkalaisen öljylanteen pysäyttämiseen ei löytynyt. Roostersin hyökkäys oli pitkälti Allenin varassa ja mikäli ukko oltaisiin saatu ajoissa tantereeseen, voiton avaimet olisivat olleet Trojansin käsissä, sen verran tehokkaasti turkulaishyökkäyskin pisteitä onnistui taululle takomaan.

Allen aloitti maalinteon ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan juoksemalla pallon Trojansin 27 jaardin linjalta huikean rimpuilun jälkeen maaliin. Kari Hytönen potkaisi lisäpisteen tyylikkäästi haarukkaan vieden helsinkiläiset 7-0 johtoon. Trojansin vastaus oli tulla heti seuraavalla vuorolla, mutta juuri kun Roostersin maalialue alkoi häämöttää, alkoi pallo polttaa sormissa. Ensin Chuck Guedo rähmäsi pallon aloitussyötöstä ja kun Teemu Paukkula sai sen käsiinsä, alkoi pallo taas elää omaa elämäänsä karaten Teemunkin sormista vapaille markkinoille. Roostersin Tomi Luhtala poimi marjan nurmelta ja juoksi melkein maaliin asti. Guedo taklasi Luhtalan Trojansin 12 jaardin linjalle.

rootro2Päämäärätietoiset nuorukaiset Seikko Vennelä ja Janne Stenberg pyrkivät raivaamaan tiensä maalialueelle. Puna-asuisten herrasmiesten kehonkieli viestittää vastakkaisista aikomuksista.

Nyt oli vuorostaan Roostersin hyökkäyksen vuoro takkuilla. Ensin Trojansin Niklas Joki ja Ari Mikkola niistivät Mourad Daifin menohalut ja perään Allenin heitot putoilivat laitahyökkääjien näpeistä kuin Buranat krapulaisen sormista sunnuntaiaamuna. Lisäksi Kari Hytönenkään ei onnistunut lisäämään helsinkiläisten johtoa, kun Janne Salonen sai massiivisen kätensä pallon eteen. Ensimmäisellä neljänneksellä ei pistesuorituksia enää tehty vaan tilanteena säilyi 7-0.

Toisella neljänneksellä Trojans sai pistetilinsä auki, kun turkulaishyökkäys jyräsi varmasti omalta 18 jaardin linjaltaan Roostersin 18 jaardin linjalle, josta pelinrakentaja Chuck Guedo virkaveljeään imitoiden narutti pakit kahville ja juoksi pallon maaliin. Ilkka Marja-aho tykitti lisäpisteen takuuvarmasti haarukasta läpi tasoittaen tilanteeksi 7-7.

rootro3"Menepäs vaan kiltisti Nikke-sedän syliin" toteavat Trojansin puolustajat Mourad Daifille.

Kukkojen nokka ei kauaa tuhissut, sillä jo seuraavalla hyökkäysvuorolla Allen uusi temppunsa ja juoksi pallon tällä kertaa kuusi jaardia kauempaa eli 33 jaardin tasalta maaliin. Trojansin vaihtoalueelta seurattiin Allenin tanssimista tuskastuneena, sillä lääkkeitä tämän vemmelsäären pysäyttämiseen kaivattiin ja äkkiä, muuten homma on menossa reisille. Onnistuneen lisäpistepotkun jälkeen tilanne 14-7. Maalin jälkeen kumpikin joukkue kävi kertaalleen kokeilemassa, mutta enempää pisteitä ei saatu aikaiseksi. Tauolle mentiin tilanteessa 14-7.

Tauolta Trojans tuli latautuneena ja kun edessä oli oma hyökkäysvuorokin, oli tarkoituksena heti tasoittaa peli. Hyvästä suunnitelmasta huolimatta kävi juuri toisinpäin. Trojansin hyökkäys teki vain ranskalaisen visiitin kentällä ja Roosters kävi tekemässä pisteet. Mourad Daifin pitkällä 54 jaardin sooloesityksellä helsinkiläiset siirtyivät vaaralliseen kahden maalin johtoon.

rootro4"They are playing our song, let´s dance" kuiskii Dan Mott Janne Lehtoselle ja tempaa tämän lennokaan quick stepin pyörteisiin. Teemu Paukkulalla on paketti toimitettavana, joten tanssi jää tuonnemmaksi.

Trojansin selkärangasta löytyi kuitenkin silkkaa harjaterästä, sillä heti pallon saatuaan turkulaishyökkäys eteni Janne Stenbergin ja Dan Mottin komeilla kiinniotoilla sekä Guedon omilla juoksuilla Roostersin maalin esikartanoille. Lopputyön viimeisteli Teemu Paukkula ottamalla ensin 9 jaardin syötön ja perään juoksemalla puuttuneet kolme jaardia maaliin asti. Disko Marja-ahon lisäpistepotkun jälkeen tilanne kutkuttavan jännittävä 21-14.

rootro5Noin sekunti ennen hetkeä, kun Ari Evwaraye syöksyy vääränväristä paitaa pitävän kanssapelaajan kraiveleihin.

Jos Trojansin vastaus oli ollut nopea, oli Roostersin kuitti vielä sitäkin nopeampi. Henri Myöhänen ja Mourad Daifi toivat ensin pallon yli keskiviivan ja sitten oli taas Allen Shown aika. Allen paransi nimissään ollutta ennätystä vielä kymmenellä jaardilla eli kikkaili pallon maaliin pujotellen nyt peräti 43 jaardia. Hytönen potkaisi lisäpisteen ja loihti tilanteeksi 28-14.

rootro6Arit Evwaraye ja Mikkola löytävät Mourad Daifin sylistä mielenkiintoisen nahkaesineen. Tilanne vaatii välitöntä omistusoikeuden siirtoa.

Viimeisen neljänneksen aluksi Trojans järjesti itsensä jälleen mukaan peliin. Guedon syöttö Seikko Vennelälle toi Trojansin ensin Roostersin kympille ja siitä Chuck nakkasi pallon Janne Stenbergille, joka kavensi tilanteeksi 28-13. Lisäpistepotku lipui oikealta ohi.

Ilmassa oli rakaisun makua, kun heti seuraavalla hyökkäysvuorollaan Roosters jälleen maalasi. Asialla kukapa muu kuin Donald Allen, jolle tällä kertaa riitti 19 jaardin steppiesitys. Kun tuomaristokin tuntui tulkitsevan kaikki vähänkään tulkinnanvaraiset tilanteet helsinkiläisten eduksi alkoivat tunteet sivurajalla kuumentua. Viimeisen naulan Trojansin arkkuun naulasi Allen heti seuraavalla Roostersin hyökkäysvuorolla hiippaillen nyt 20 jaardin matkan maaliin. Tilanne 42-20.

rootro7"Mitäs tuumaat, nostaako Euroopan Keskuspankki ohjauskorkoa vai ei?" Aloituslinjassa keskustellaan niin talouspolitiikasta kuin filosofian uusimmista suuntauksista.

Dan Mott sytyttää vielä Trojansissa pienen toivonkipinän tekemällä ehkäpä illan upeimman maalin. Chuck Guedo linkoaa troposfääriin maalialueidenvälisen ohjuksen, jonka Mott sieppaa kevyesti kuin höyhenen ja karauttaa maaliin. Jaardeja taittui tällä pelillä 70 kappaletta. Lisäpisteitä otetaan Paukkulan juoksulla kaksi ja tilanteeksi kaventuu 42-28.

Pisteidenteko ei loppunut vieläkään. Tummentuvassa ja Venäjän metsäpalosavujen höystämässä illassa nähtiin vielä kaksi maalia. Ensin Allen heitti Mourad Daifille 31 jaardisen td-passin ja loppulukemat syntyvät Janne Stenbergin kopattua Guedon 27 jaardin heiton. Molempia maaleja ryydittivät myös onnistuneet lisäpistepotkut ja lopputulokseksi saatiin 49-35 kotijoukkue Roostersin hyväksi.

rootro8Tämän kuvan perusteella voisi luulla, että menossa ovat pelkästään Trojansin jäsentenväliset kilpailut. Punanutut ovat tällä kertaa jääneet kuva-alan ulkopuolelle.

Trojans eteni ottelussa yhteensä 429 jaardia, joista heittopeleillä peräti 384. Ahkerimmin syöttöjä napsi Dan Mott, yhteensä seitsemän, joilla jaardeja saalistettiin 180. Roosters liikkui perinteidensä mukaisesti pääosin turvallisesti maan pinnalla. Yhteisjaardimäärästä 491 juoksupeleillä saalistettiin 306 jaardia. Mikään yllätys ei ole se, että eniten jaardeja keräsi Allen, joka juoksi pelinrakentajalle aivan älyttömät 190 nettojaardia.

rootro9"Voimalla seitsemän miehen..." No ei ihan, mutta aika monta kaveria tämän Donald Allenin kippaamiseen tarvittiin. Joka raajassa roikkuu äijä ja kundi polkee kuin tulpatonta mopoa.

Tappio Roostersille tietää sitä, että päästäkseen playoffotteluihin Trojansin on voitettava ensin Seinäjoki Crocodiles ja sen jälkeen Helsinki Wolverines vähintään 16 pisteellä. Lisäksi Wolverinesien on hävittävä myös Roostersille ja Rajaritareille. Suhteellisen paha rasti, mutta toisaalta, kyllä melkein joka kierroksella joku voittaa lotossakin. Seuraava Trojansin koitos onkin 19.8. pelattava kotiottelu Crocodilesia vastaan.

Kuvagallerian kuvat tiistai-iltana.

Teksti ja kuvat: Kari Toivonen

Ottelun tilastot
Ottelun kuvat (s.4)