37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Wolverines kuittasi viimevuotiset kalavelat

02.09.2006 klo 21:31

Wolverines tuli ja pilasi Teemu Paukkulan jäähyväisottelun kuittaamalla viimevuotisen pisteen tappionsa voittamalla Trojansin 29-28. Paukkula rikkoi viimeisessä ottelussaan sekä 1000 jaardin että 100 pisteen rajapyykit.

trowol7Kotiyleisönsä hyvästellyt Teemu Paukkula jätti useaan otteeseen vastustajan keräilemään releitään ja jatkoi itse pyyhällystään. Tantereelle horisontaaliin asentoon jääneillä näyttäisi olevan käyttöä kompassille.

Lauantain ottelu oli Trojansin pitkäaikaisen keskushyökkääjätähden Teemu Paukkulan jäähyväisottelu. Paukkula pelasikin upean ottelun ja ylitti samalla kertaa sekä 1000 jaardin rajan kauden aikana edetyissä jaardeissa sekä 100 pisteen rajan kauden aikana tehdyissä pisteissä. Paukkulan koko kauden saldo oli 1079 jaardia ja tasan 100 pistettä.

Ottelussa manifestoitui tavallaan koko Trojansin kausi 2006. Monessa tämän kauden kamppailussa turkulaiset ovat olleet vielä viimeiselle neljännekselle lähdettäessä hyvin mukana, jopa johdossa, mutta sitten kontrolli on kadonnut ja vastustaja korjannut potin.

Ottelu alkoi Trojansin kannalta erinomaisesti, kun matka läpi kentän kulki ripeästi Dan Mottin upean kiinnioton siivittämänä ja päättyi pelinrakentaja Chuck Guedon heittoon maalialueen vasempaan kulmaan ehtineelle Seikko Vennelälle. Lisäpistepotku lähti Janne Stenbergin jalasta varmasti haarukkaan ja Trojans siirtyi heti 7-0 johtoon.

trowol1Yläkentän nurmella pelattiin jenkkifutista viimeisen tällä kaudella. Tantorien törmäilyä saadaan odotella ensi kesään asti.

Trojans lisäsi johtoaan Teemu Paukkulan sadan pisteen rajan rikkoneella maalilla ja Stenbergin lisäpisteellä. Tilanteessa 14-0 Wolverines heräsi mukaan peliin ja ottelun hahmoksi nouseva Anatole Wiik viimeisteli toisen neljänneksen alussa ensimmäisen maalinsa, kun pelinrakentaja Phil Hahm linkosi pallon läheltä maalilinjaa Wiikin hyppysiin. Julius Luomajoen lisäpistepotkun Trojans onnistui blokkaamaan ja tilanne taululla 14-6 kotijoukkueelle.

Turkulaisten nousukausi jatkui kuitenkin vielä ja jälleen kanadalaiskaksikon yhteistyöllä Trojans pääsi nopeasti iskuasemiin. Tällä kertaa maalintekijänä oli Janne Stenberg, joka otti Guedon lyhyen syötön Wolverinesin maalialueella ja potkaisi heti perään lisäpisteenkin sisään. Turkulaisjohto nyt 21-6.

trowol6Wolverinesin versio kuuluisasta Iwo Jima-installaatiosta. Lipputangon sijaan maaperään installoitavana on Teemu Paukkula.

Erityisen hyvältä tilanne näytti, kun Ari Evwarayen pelinrakentajan säkityksen myötä Wolverinesin hyökkäys tuupertui lähtökuoppiinsa ja Trojans pääsi uudelleen pallon haltijaksi. Pistesuoritus tähän paikkaan olisi lisännyt turkulaisjohdon jo sen verran reippaaksi, että se olisi jo saattanut riittää kestämään perinteisen viimeisen neljänneksen nuupahduksenkin. Sellaista ei kuitenkaan tullut, sillä Chuck Guedo joutui pallon kera pulaan ja teki hätäpäissään virheratkaisun. Hän yritti kaatuessaan syöttää palloa omalle pelaajalle, mutta sellaisen sijaan pallon päälle laskeutuikin vääränväristä kretonkia päällään pitänyt pelaaja. Wolverines sai pallon herkullisessa kenttäasemassa, vain yhdeksän jaardin päässä Trojansin maalista.

trowol4"Oho, eiku..." sanoisi Chuck Guedo, jos osaisi suomea. Suusta purkautuvia nelikirjaimisia äffällä alkavia sanoja ei häveliäisyyssyistä tässä yhteydessä julkaista.

Nyt oli kuitenkin Trojansin puolustuksen vuoro esittää kauden parasta peliään. Kerta toisensa jälkeen se torjui helsinkiläisten yritykset päästä maalialueelle, viimeisen rynnistyksen vain 30 sentin päähän maaliviivasta. Nyt olisi Trojansin paikka niistää tämä ottelu. Vaan eipä käynyt niinkään. Kolmen epäonnistuneen etenemisyrityksen jälkeen turkulaisten oli luovuttava pallosta ja Janne Stenberg joutui punttaamaan todella ahtaasta paikasta. Wolverinesin puolustaja onnistui saamaan kätensä pallon tielle jo maalialueen puolella ja kentän pintaan mätkähtäneen pelivälineen päälle ehti ensimmäisenä valkopaitainen pelaaja. Tuomarin päässä raksutti hetken ja ajattelutoiminnan lopputuloksena aivoista lähti käsky käsille nousta kohtisuoraan ylospäin maalin merkiksi. Lisäpisteitä Wolverines yritti pelaamalla kahta ja onnistuikin siinä Anatole Wiikin siepattua taas Hahmin syötön. Trojansin johto enää 21-14.

trowol3"Ville sanoi iik, kun vastassa on Wiik". Ville Järviön tehtävä ei ollut helppo, kun vastapelaajana oli lähes puolta pidempi Rodoksen kolossi, Anatole Wiik.

Wolverinesille tarjoutui vielä tilaisuus tasoittaa peli, kun Matti Lottonen katkaisi Guedon syötön. Enempää maaleja ei kuitenkaan ottelun ensimmäisellä puoliskolla syntynyt ja tauolle mentiin lukemissa 21-14.

Kolmas neljännes alkoi turkulaisittain lupaavasti, kun Ville Järviö nappasi Wolverinesin rähmäämän pallon omalla 35 jaardin linjallaan. Trojans ei kuitenkaan onnistunut kapitalisoimaan tätä lahjoitusta ja ensimmäisestä toisen ottelupuoliskon pistesuorituksesta vastasikin Anatole Wiik, joka oli täysin pitelemätön. Lisäpistepotku onnistui ja tilanne nyt ensi kertaa tasan sitten ottelun alun. Taululla 21-21.

trowol5"The one that got away". Aina ei Anatolenkaan tartuntaelimien mitta riitä, vaikka välillä vaikuttikin, että Ihmenelosten kumimies on Wiikin rinnalla säälittävä harrastelija.

Niklas Joki, Jari Ojalan avustamana, kävi säkittämässä Phil Hahmin ja hetkeä myöhemmin Trojans nousi vielä kerran johtoasemaan, kun Canadian Connection toimi jälleen mainiosti. Chuck Guedon parikymmentäjaardinen heitto tavoitti Dan Mottin, joka rimpuili itsensä vapaksi maalialueelle kotiyleisön riemuksi. Stenberg oli oma vakuuttava itsensä ja potkaisi lisäpisteen haarukasta sisään muuttaen tilanteeksi 28-21.

trowol10Niklas Joki on saanut kiedottua lonkeronsa Phil Hahmin ympärille ja paria sekuntia myöhemmin Phil perehtyy yläkentän nurmen monimuotoiseen biosfääriin.

Ottelu oli jälleen kotijoukkueen käsissä, mutta sitten Trojansin sivurajalla tuomariston sääntötulkinnat kuumensivat tunteita ja osa tuomaristostakin tuntui hiukan hiiltyvän. Välillä lippuja heitettiin kenttäkuuluttajallekin. Kuuluttajan vinoilusta ei sääntökirjan mukaan voi kotijoukkuetta rangaista, joten se lippu mitätöitiin. Trojansin pelaajien ja valmentajien ajatukset näyttivät kuitenkin lähteneen harhailemaan ja Wolverines käytti tilanteen julmasti hyväkseen. Ville Järviön peluuttaminen puolta pidemmän Anatole Wiikin vartijana kostautui useammin kuin kerran, helsinkiläiset pääsivät muutamalla pelillä läpi kentän ja Wiik myös viimeisteli tihutyön ottamalla Hahmin kymmenjaardisen heiton kiinni maalialueella.

trowol2"Koetapa ottaa seuraava koppi alasti!" suosittelee Iisakki Ullakonoja ja pyrkii samalla riisumaan Anatole Wiikiä kelteisilleen.

Ottelun ratkaisussa rouva Fortuna esitteli ahteriaan Trojansille täydeltä laidalta. Wolverines lähti hakemaan ottelulle tasoitusta lisäpistepotkun muodossa, mutta kun aloitussyöttö oli liian korkea, joutui pelinrakentaja Hahm etsimään äkkiä vapaata kiinniottajaa ja sellainenhan löytyi. Tietysti on mikroskooppisen pieni mahdollisuus, että tämä oli suunniteltu juttu, mutta epäilen suuresti, sen verran improvisoidulta tilanne noin kahdenkymmenen metrin päästä katsottuna näytti. Wolverines ensi kertaa johtoon ja tilanne taululla 28-29.

Trojansilla oli vielä erinomaiset mahdollisuudet hoitaa ottelu kotiin. Peliaikaa oli jäljellä 3.14, Paukkulan juoksu kulki mallikkaasti ja Stenbergin jalka oli iskussa. Juoksupeleillä kelloa sopivasti kuluttaen hinataan peliväline kolmenkymmenen jaardin sisäpuolelle, josta hiukan ennen peliajan loppumista Stenu tykittää kolmen pisteen potkumaalin haarukkaan ja peli on pussissa. Näin siis kuvitelmissa. Todellisuudessa Trojans yritti heittää neljä kertaa omalta kolmeltakympiltä, huonolla menestyksellä ja peli oli pussissa, Wolverinesin pussissa. Loppuaika kikkailtiin aikalisillä ja odoteltiin peliajan kulumista loppuun. Ja kuluihan se lopulta.

trowol8Wille Järviö hämää vastustajan pelaajia näyttämällä suuntamerkkiä vasemmalle, vaikka onkin itse menossa oikealle.

Wolverines kuittasi tällä voitollaan viime vuoden katkeran yhden pisteen häviönsä alkukaudesta, joka maksoi sille lopulta playoffpaikan. Nyt Trojans jäi ratkaisupelien ulkopuolelle, ei tosin tämän tappion takia, ja Wolvot porskuttavat pleijareihin. Vaikka tappio harmittaakin vietävästi, oli lauantain peli kuitenkin otteluna yksi parhaista tällä kaudella nähdyistä ja Trojansin kotipeleistä ehdottomasti urheilullisesti jännittävin. Hienoja maaleja nähtiin ja ottelu ratkesi vasta lopussa, toisin ei-toivotuilla tavalla, mutta ratkesi kuitenkin.

trowol9Ari Evwaraye pokkasi oikeutetusti Trojansin parhaan pelaajan palkinnon.

Kausi on Trojansin osalta paketissa ja tarkemman analyysin aika on, kunhan loppuottelukin saadaan pelattua. Sen verran voin kuitenkin tästä kaudesta todeta, että tilastojen valossa Trojans pelasi verrattain hyvän kauden, mutta sarjataulukon perusteella parannettavaa jäi paljon. Pelaajamateriaali oli paperilla hyvä, mutta tuskin kertaakaan joukkuetta nähtiin parhaassa mahdollisessa kokoonpanossaan kentällä. Myös hermokontrolli petti liian monessa tiukassa ottelussa ja johtoasema hukattiin omaan hölmöilyyn. Nämä asiat, kun saadaan ensi kaudella kuntoon, niin uskon, että Trojans taistelee taas kirkkaimmista mitaleista.

Ottelun kuvamateriaali ilmestyy lähitulevaisuudessa.

Teksti ja kuvat: Kari Toivonen