37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Johnell ja Ryan kotiutuivat Turkuun

24.05.2007 klo 23:03

Trojansin amerikkalaisvahvistukset Ryan Mitch ja Johnell Wyatte ovat jo viikossa kotiutuneet Turkuun ja etenkin Johnellilta taittuu jo suomen kielikin varsin mallikkaasti. Trojansilla on jälleen ollut onnea – tai taitoa – valita esimerkilliset jalkapallolähettiläät joukkuettaan vahvistamaan.

Tapasin Johnellin ja Ryanin lounaan merkeissä Pizzeria Napolissa ja heti keskustelun alussa kävi selväksi, että molemmat ovat sopeutuneet hyvin uuteen kotikaupunkiinsa. Johnell aloitti heti tervehtimällä selvällä suomen kielellä ja kuulumisia kysellen. Aika hyvin viikon oleskelun jälkeen.

Jenkit07Ryan Mitch ja Johnell Wyatte ovat Trojansin amerikkalaisvahvistukset kaudella 2007.

Suomen valoisiin öihin pojilla on ollut hieman totuttelemista, mutta muuten hommat ovat lähteneet käyntiin mallikkaasti. Kumpikin on ollut tyytyväisiä sekä harjoitteluun että vapaa-ajan aktiviteetteihin. Johnell on kotimaassaan tottunut toimimaan nuorten pelaajien kanssa, joten hänen pedagogisia kykyjään hyödynnetään Trojansissa täysimääräisesti. Johnell totesikin, että juuri nuorten parissa toimiminen on kaikkein palkitsevinta. Molemmilta kavereilta löytyy juuri sellaista johtajuutta, jota lajin emämaasta tulevilta vahvistuksilta on lupa odottaakin. Treeneissä pojat ovat olleet mukana kovalla sykkeellä tartuttaen innostuksensa koko joukkueeseen. Hyvä merkki tulevaa kautta silmällä pitäen.

Tähän mennessä kaikki asiat ovat yllättänet positiivisesti. Ruoka on ollut hyvää ja ihmiset ystävällisiä ja kaupunki molempien mielestä juuri sopivan kokoinen. Suomen keikka on sekä Ryanille että Johnellille ensimmäinen matka USA:n ulkopuolelle. Johnell on kuitenkin saanut parasta mahdollista evästystä matkaansa, sillä hän pelasi muutama vuosi sitten Cincinnati Marshalsissa Brett Dietzin kanssa. Brett taas pelasi Trojansissa pelinrakentajana vuonna 2004. Johnell kertoi nähneensä Brettin luona tämän tietokoneella Trojansin aikojen taustakuvan ja kysyi tarinaa sen takana. Brett kertoi ja Johnell kiinnostui itsekin pelaamisesta Suomessa. Brett Dietz on muutenkin varsinainen Suomen ystävä, joka on muistanut kaikissa haastatteluissa mainita pelanneensa Suomessa.

Tulevaan kauteen Trojans lähtee hiukan takarivistä. Vaikka ennakkosuosikin viittaa on soviteltu yhden jos toisenkin joukkueen harteille, Trojansin nimeä ei näissä spekulaatioissa ole vilahdellut. Ryan ja Johnell vaikuttavat kuitenkin sen luokan pelimiehiltä, että turkulaisilla on hallussaan aikamoinen yllätysmomentti. Vaahteraliiga käynnistyy Trojansin osalta maanantaina 4.6. kello 18.30, kun Urheilupuiston yläkentälle saapuu hallitseva Suomen mestari Porvoon Butchers.