37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojansille makea avausvoitto Butchersista

04.06.2007 klo 23:29

Trojansin monitoimimies Johnell Wyatte oli turkulaisten 27-21 voiton takuumiehenä kahdella maalillaan ja 237 edetyllä jaardillaan. Porvoon Butchers kiri Trojansin 21-0 johdon tasoihin, mutta turkulaisilta löytyi vielä moottorista yksi vaihde, jolla pisteet saatiin jäämään Auran rannalle.

TroBut07_1Johnell Wyatte oli vaikeampi pideltävä kuin märkä saippuapala.

Trojans sai otteluun salama-alun, kun kolme ensimmäistä hyökkäysvuoroa päättyivät kaikki maaliin. Maalinteon aloitti Janne Stenberg upealla kiinniotollaan maalialueella. Ilkka “Disco” Marja-ahon lisäpistepotku täydensi tilanteeksi 7-0. Sitten alkoikin Johnell Wyatten show. Rapartistimme maalasi lyhyen ajan sisällä peräti kahdesti.

Toisella neljänneksellä Butchers alkoi löytää lääkkeitä turkulaishyökkäyksen pysäyttämiseen, mutta pistetili avautui vasta, kun Butchers pääsi Trojansin ison rangaistuksen avittamana parin jaardin päähän maaliviivasta. Porvoon pelinrakentaja Justin McKenzie juoksi pallon maaliin kiertämällä maalialueen vasempaan reunaan. Lisäpistepotkussa Sami Mikkonen ei erehtynyt.

TroBut07_2Ryan Mitch pyrki välillä maatakiertävälle radalle, mutta painovoima veti tällä kertaa pidemmän korren.

Kolmannella neljänneksellä Butchers hyödynsi Trojansin virheet ja tuli mukaan voittotaisteluun. Ensin Porvoon Santtu Äyräväinen katkaisi pelinrakentaja Ryan Mitchin syötön ja teki tilanteesta maalin. Heti seuraavalla Trojansin hyökkäysvuorolla Mitchin viistosti taaksepäin Antti Palmroosille suunnattu syöttö putosi kentälle ja Ville Kurvinen oivalsi ensimmäisenä pallon olevan pelattavissa. Kurvinen poimi pelivälineen ja juoksi maaliin asti. Kun Sami Mikkosen kaikki lisäpistepotkut osuivat haarukkaan, oltiin tasatilanteessa 21-21.

Viimeisellä neljänneksellä Johnell Wyatte sytytti turkulaiset upealla puntin palautuksella maalialueelle. Maali hylättiin pelissä olleen virheen takia, mutta suoritus herätti Trojansin taisteluun. Hetkeä myöhemmin Ryan Mitch paikkasi aiemman syötönkatkonsa juoksemalla pallon lähietäisyydeltä maaliin. Lisäpistepotku lipui niukasti ohi jättäen tilanteessa 27-21 Butchersille vielä hyvät voittomahdollisuudet.

TroBut07_3Porvoon Markus Haverisen pysäyttäminen vaatii kreikkalais-roomalaisia otteita.

Ottelu huipentui viime sekunneille, kun pelikellon näyttäessä nollaa ja turkulaisten jo juhliessa kentällä tuomarit ilmoittivat, että aikaa on vielä yhteen peliin. Pelinrakentaja Justin McKenzien heitto meni pitkäksi, mutta tilanteesta tuomittiin Trojansille syötön vastaanoton häirintä ja Porvoo sai vielä yhden tilaisuuden ottelun voittoon. McKenzie rullasi pitkälle vasemmalle ja yritti tavoittaa maalialueella laitahyökkääjää, mutta pallo kirposi tämän sormenpäistä ja peli päättyi Trojansin riemuun.

Trojans eteni ottelussa kaikkiaan 351 jaardia, joista juosten 133 ja heittopeleillä 218. Butchersin vastaavat lukemat olivat 199, josta juosten 43 ja heittäen 156. Trojansin pelirakentaja heitti 14 kertaa, joista 11 onnistui ja yksi päätyi vastustajalle. Porvoon McKenzie heitti ahkerammin, peräti 30 kertaa, mutta heitoista vain 9 onnistui. Johnell Wyatten jaardimäärät herättävät kunnioitusta; juosten 110 ja vastaanottoina 127. Puolustuksen lukkoina olivat Seikko Vennelä 4,5 taklausta ja Ilja Redin 3,5 taklausta. Redinin lisäksi pelinrakentajan säkityksissä kunnostautuivatSampsa Ilmonen, Jukka Vesikko ja Sami Sillgren.

Trojans pelaa seuraavaksi kaksi vierasottelua, ensin Rajaritareita ja sitten Jaguaareja vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan vasta maanantaina 9.7. kello 18.30, kun vastaan tulee Helsinki Wolverines. Pelipäivä kannattaa merkitä muistiin, sillä Butchers-ottelussa väkeä oli upeasti paikalla ja Yläkentällä oli erinomainen tunnelma. Pyritään samaan ensi kerralla.

Kari Toivonen

Ottelun tilastot

Ottelun kuvat kuvagallerian sivulla 4.