37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Tehoton Trojans jäi Jaguaarien jalkoihin

16.06.2007 klo 20:06

Jaguaarit yllätti huonosti valmistautuneen Trojansin heti ottelun alussa kahdella nopealla maalilla. Turkulaiset pääsivät hiljalleen peliin mukaan, mutta tehottomuus vastustajan maalialueen tuntumassa esti kunnollisen takaa-ajon syntymisen. Lopputulos Jaguaareille 27 - 13.

Trojansin vierailu Vaahteraliigan kärkipaikalla jäi ranskalaiseksi visiitiksi, kun Jyväskylän Jaguaarit kuritti kotikentällään turkulaisia numeroin 27 – 13. Jaguaarit onnistui nopeasti hankkiutumaan Tommi Pinnan kahdella maalilla 13-0 johtoon, ennen kuin Trojans kunnolla huomasi pelin alkaneenkaan. Jyväskylän pelinrakentaja Ryan Rufener heitti paljon ja hyvällä onnistumisprosentilla ja kun juoksutkin tuottivat tulosta vaihtuivat numerot Harjun kentän kannettavalla tulostaululla vilkkaasti.

Trojans kavensi toisella neljänneksellä tilanteeksi 13 – 7, kun Johnell Wyatte koppasi pelinrakentaja Ryan Mitchin vajaan kymmenen jaardin heiton Jaguaarien maalialueella ja Ilkka Marja-ahon lisäpistepotku solahti haarukkaan. Turkulaisten kiri tyrehtyi kuitenkin alkuunsa, sillä Jaguaarit lisäsi johtoaan pitkän heittopelin päätteeksi. Ryan Rufener-Mike Salerno -akseli tuotti tulosta 33 jaardin heittopelin päätteeksi. Entisestään Trojansin ahdinko paheni, kun Jyväskylän Risto Laaksonen blokkasi Janne Stenbergin punttipotkun maalialueella ja ehti pallon päälle ensimmäisenä. Tauolle mentiinkin Jaguaarien turvallisessa 27 – 7 johdossa.

Toisella puoliskolla Trojans pääsi kolkuttelemaan Jyväskylän maalialueen tuntumaan useaankin otteeseen, mutta tehottomuus vaivasi turkulaisia, eikä pistetili ei karttunut. Vasta viimeisen neljänneksen loppupuolella Trojans onnistui pisteidenteossa, kun Antti Palmroos kavensi pelin lukemiin 27 – 13 hienolla kiinniotollaan Jaguaarien maalialueella. Tämä jäi myös ottelun lopputulokseksi.

Tilastojen valossa ottelu oli tasaisempi kuin mitä tulostaulu kertoi. Trojans eteni ottelussa jopa niukasti enemmän kuin Jaguaarit, 293 - 285. Trojansin ongelmana on juoksupelin takkuaminen, jolloin vastustajakin on voinut keskittyä heittopelin torjumiseen. Trojansin juoksujaardit jäivät ottelussa 45 jaardiin, jos kohta Jaguaaritkin etenivät vain 85 jaardia. Ryan Mitchin heittoprosentti pysyy hyvänä, sillä lauantaina 38 heittoyrityksestä 20 meni perille. Pienenä tahrana statistiikassa kummittelee tosin kaksi syötönkatkoa. Vielä kovemmat tilastot tiskiin löy toinen Ryan nimittäin Rufener, jonka 28 heitosta onnistui niin ikään 20.

Johnell Wyatte valittiin nyt jo kolmannen kerran perättäin ottelun parhaaksi Trojans-pelaajaksi. Eikä ansioitta. Mies keräsi jaardeja yhteensä 145 ja teki yhden maalin. Lisäksi Johnell oli kentällä koko ajan myös puolustuksessa. Eniten taklauksia keräsivät Trojansista Seikko Vennelä 7,5 ja Janne Salonen 7,5.

“Hävisimme täysin huonon harjoittelun vuoksi” totesi päävalmentaja Kim Grönlund ja sanoi ottavansa omalle kontolleen myös osan tappiosta. Myös Johnell Wyatte totesi tämän olleen hyvä "oppimiskokemus" joukkueelle. Harjoittelun on syytä parantua, sillä vastus ei ainakaan helpotu. Myös juoksupeliin olisi hyvä keksiä jotain kohennusta. Trojansin seuraava vastustaja on Seinäjoki Crocodiles, joka kohdataan vieraskentällä 30.6.

Teksti: Kari Toivonen

Ottelun tilastot
Ottelun kuvat (s.5)