37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans - Roosters otteluennakko

27.07.2007 klo 23:15

Trojansin liki kolmen viikon ottelutauko päättyy lauantaina, kun Urheilupuiston yläkentän stadionille kirmaa tuttuakin tutumpi punapaitaisten helsinkiläisten lauma. Trojans ja Roosters kohtaavat nyt jo 41. kerran eli kyseessä on Vaahteraliigan pisimpään jatkunut "rivalry", kuten lajin kotimaassa on tapana sanoa.

Trojans jäi ottelutauolle melkoisen murheellisissa merkeissä. Sen lisäksi, että edellinen vastustaja Helsinki Wolverines vei yläkentältä mukanaan kaksi sarjapistettä heikkotasoisen nuhjaamisen jälkeen numeroin 6-22, ottelussa loukkaantui koko joukko turkulaispelaajia. Ehkä suurin menetys oli alkukauden sensaation Johnell Wyatten loukkaantuminen heti ensimmäisessä pelitilanteessa. Polven nivelkierukan repeytyminen katkaisi Johnellin kauden ja jätti Trojansin siipirikoksi.

Uutta amerikkalaispelaajaa on etsitty kissojen ja koirien kanssa, mutta tässä vaiheessa kautta pelaajan värvääminen ja lennättäminen Suomeen pikavauhtia ei ole aivan yksinkertainen asia. Näyttää varsin todennäköiseltä, että Roosters-otteluun ei uutta jenkkiä vielä saada mukaan.

Siinä missä Trojans on viimeiset viikot parannellut haavojaan, on Roosters kerännyt pisteitä entisaikojen malliin. Pari kautta terävimmän kärjen takana majaillut Roosters on kulta-aikojensa pelinrakentajan Petrus Penkin palattua Helsinkiin noussut jälleen vahvaksi mestarisuosikiksi. Pelaamastaan viidestä ottelusta se on voittanut neljä. Ainoan tappionsa se kärsi Porvoon Butchersille ja senkin vain yhdellä pisteellä.

Petrus Penkki on tuonut Roostersiin oman tyylinsä mukaisen heittopelin, jolla matka taittuu tasaisen varmasti. Juoksuvoimasta on vastannut Penkin mukana Butchersista Roostersiin siirtynyt Nathan Connor, joka on edennyt huimalla 7,7 jaardin keskiarvolla kantoa kohden. Ainoa akilleen kantapää Roostersissa on ainakin tilastojen valossa puolustus juoksupelejä vastaan. Tässä tilastossa helsinkiläiset ovat liigan viimeisiä ja Roostersia vastaan onkin juostu keskimäärin lähes 150 jaardia per ottelu, kun kärkijoukkue Crocodilesilla vastaava luku on vain hiukan yli 30 jaardia.

Trojansin kannalta heikkoudet ja vahvuudet eivät oikein käy yksiin, sillä turkulaiset ovat edenneet maata pitkin vain noin 80 jaardia per ottelu ja kaiken lisäksi Trojansin etenijäkuningas Johnell Wyatte potee sivurajalla polveaan. Valmennuksella onkin ollut kiireinen kolmiviikkoinen pähkäillessään, miten saada juoksuhyökkäys uppoamaan Roostersin puolustukseen kuin kuuma veitsi voihin.

Lauantaina kannattaa tulla katsomaan tätä Vaahteraliigan ehdotonta klassikkokamppailua, jota varten ei pelaajia tarvitse erikseen psyykata. Taistelu Urheilupuiston yläkentällä käynnistyy kello 16.00. Tervetuloa!