37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans otti väkisin pisteet Roostersilta

28.07.2007 klo 20:58

Trojansin peli ei lauantaina ollut kauden kauneinta jenkkifutista, mutta tällä kertaa hermonsa hyvin kurissa pitänyt turkulaisjoukkue onnistui pisteiden teossa juuri oikeissa paikoissa. Roostersin peli kaatui virheiden runsauteen ja ehkäpä jopa pieneen ylimielisyyteen. Lopputulos kotijoukkueelle 15-10. Mielenkiintoisen lisävärin otteluun toi Mika Sevonin ties kuinka mones comeback. “Sedu” pelasikin mainion ottelun ja saalisti useita hyviä koppeja.

troroo1Ryan Mitch raatoi kentällä sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa.

Ensimmäisellä neljänneksellä nähtiin vain yksi pistesuoritus. Tapahtumasarja käynnistyi Roostersin punttipotkusta, jonka Trojansin Jukka Vesikko onnistui blokkaamaan ja Niklas Lindroth peittämään. Turkulaishyökkäys sai hyvät lähtöasetelmat syvällä Roostersin kenttäpuoliskolla, mutta maaliin asti palloa ei saatu toimitettua. Ilkka Marja-aho sen sijaan onnistui potkumaaliyrityksessään ja vei kotijoukkueen 3-0 johtoon.

troroo1Petrus Penkki johti joukkojaan mallikkaasti, mutta tällä kertaa se ei riittänyt voittoon asti.

Roostersin hyökkäys kulki varsin mallikkaasti keskikentällä, mutta lähestyttäessä Trojansin maalialuetta turkulaispuolustus tiivisti linjojaan ja vastaavasti helsinkiläisjoukkueen lataus meni paikoin yli ja tuomarien liinat täplittivät toistuvasti nurmea. Trojans kasvatti johtoaan toisella neljänneksellä, kun pelinrakentaja Ryan Mitch murjoi pallon väkisin Roostersin maalialueelle vajaan jaardin matkalta. Lisäpistepotku näytti kentän laidalta katsottuna menevän sisään, mutta tolpilla seisseet tuomarit olivat tarkempia ja näyttivät pallon lipuneen pystypuun väärältä puolelta. Tilanne kotijoukkueelle 9-0. Roosters oli aivan toisen neljänneksen lopulla menossa kovaa vauhtia Trojansin maalialueelle, mutta joutui lopulta tyytymään potkumaaliin, jonka Kalle Karppinen potkaisi varmasti haarukkaan. Tauolle mentiin siis numeroissa 9-3.

troroo1Nathan Connor (32) kauhoo lisävauhtia kädellä melomalla. Uudenlaista tyyliä ällistelee Ilja Redin (54).

Toisella puoliskolla Roosters tuli vahvasti peliin mukaan. Petrus Penkin lyhyet heitot ja Nathan Connorin väkevät juoksut upposivat Trojansin puolustukseen vastustamattomasti, eikä aikaakaan, kun Connor pinnisti väkisin pelin tasoihin. Trojansin epäonnistunut lisäpistepotku näytti muodostuvan kohtalokkaaksi, kun Kalle Karppinen kengitti omansa sisään vieden Roostersin pisteellä johtoon. Tilanne nyt 9-10.

Trojansilla oli viimeisen neljänneksen puolivälissä tilaisuus siirtyä taas johtoon, kun Trojans pääsi hyökkäysvuoroonsa hyvästä kenttäasemasta. Eteneminen loppui kuitenkin nopeasti Roostersin puolustusmuuriin, mutta potkumaalilla turkulaiset olisivat silti päässeet johtoon. Ilkka Marja-ahon potku lipui kuitenkin tällä kertaa oikealta ohi, joten vierasjoukkue pysyi johdossa.

troroo1Mika Sevón oli kentällä kuin kotonaan tehtyään noin viidennentoista comebackinsä Trojans-paitaan. Ja sopii tehdäkin näillä esityksillä. Pallot tarttuivat Sedun näppeihin kuin kärpäspaperiin.

Peli näytti sen jälkeen olevan tiukasti Roostersin hyppysissä, kunnes vain pari minuuttia ennen loppuvihellystä troijalaiset iskivät kuin salama kirkkaalta taivaalta. Trojans aloitti oman hyökkäysvuoronsa syvältä omalta kenttäpuoliskoltaan, mutta Ryan Mitchin pitkä haamuheitto tavoitti täysin vapaana olleen Nicholas Madsenin ja toi kertaheitolla Trojansin runsaan 10 jaardin päähän helsinkiläisten maalialueesta. Muutama jaardi kerrallaan turkulaishyökkäys kuljetti palloa kohti maalialuetta kunnes lopulta Ryan Mitch onnistui murtautumaan läpi Roostersin puolustuslinjan vieden Trojansin 15-10 johtoon. Kotijoukkue yritti luonnollisesti kahta lisäpistettä, mutta Mitchin heitto maalialueen kulmaan ehtineelle Sevonille oli sen verran korkea, että vaikka Sedu pallon koppasikin, jalat eivät enää laskeutuneet kentän sisäpuolelle.

troroo1Ryan Mitchin kellistämiseen koetettiin myös kreikkalais-roomalaisia otteita. Tässä ristivyöheitto.

Roostersin saadessa jälleen pallon haltuunsa oli peliaikaa kellossa vielä 32 sekuntia. Petrus Penkki masinoikin tehokkaan viime hetkien hyökkäyksen, eikä maalialueelle pääsykään ollut kaukana. Trojansin onneksi Penkin viimeisellä mahdollisella yrityksellä sinkoaman pitkän heiton koppasi turkulaisten kymmenen jaardin tuntumassa mustapaitainen pelaaja – Seikko Vennelä.

Ottelun parhaina palkittiin Trojansin Ryan Mitch ja Roostersin Nathan Connor. Palkinnot muuten ojensi poikaansa seuraamaan tullut Robert Mitch, jolla on itsellään takanaan NFL-ura New England Patriotsissa. Trojansin seuraava ottelu pelataan jo runsaan viikon päästä, kun maanantaina 6.8. Yläkentälle saapuu Rauma Sea City Storm.

Teksti ja kuvat: Kari Toivonen

Ottelun kuvat kuvagallerian sivulla 5.
Ottelun tilastot