37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Voitto Stormista pitää pudotuspelihaaveet hengissä

06.08.2007 klo 23:21

Trojans onnistui aikamoisen punnertamisen päätteeksi niistämään Rauma Sea City Stormista 28-18 voiton ja pitämään haaveet pudotuspelipaikasta elossa. Uusi amerikkalaisvahvistus Malaki Lesa teki debyytissään maalin, mutta joutui jalkakrampin takia jättämään leikin kesken. Seikko Vennelä ja Martin Xavier André olivat illan tähtiä yhdessä Rauman Sonte Wongin kanssa.

Vaahteraliigan pistepajatsona toiminut Rauma Sea City Storm oli koonnut rivinsä ja oli valmis taistelemaan pisteistä, kun taas Trojansilla saattoi olla takaraivossa pienoinen kuvitelma helposta voitosta. Jo ottelun alku kertoi, ettei kamppailusta ole tulossa Trojansille mitään paraatimarssia. Rauma kuljetti palloa hyvin heittopeleillä, mutta Trojansin onneksi heittojen osoite oli välillä kadoksissa. Seikko Vennelä nappasikin tililleen heti ensimmäisellä neljänneksellä kaksi syötönkatkoa.

troscs3Seikko Vennelän kulkua hankaloittaa oleellisesti kraiveleissa roikkuva kaveri, jolla on eriävä mielipide matkakohteen suunnasta.

Ensimmäinen pistesuoritus syntyi, kun Trojansin pelinrakentaja Ryan Mitch linkosi pallon omalta 35 jaardin linjalta kohti avoimena siintävää Rauman kenttäpuoliskoa. Käsineen pallon alle kirmasi turkulaisten uusi vahvistus Malaki Lesa, joka sai juostessaan takareiteensä krampin, mutta linkutti kuitenkin pallon päätyyn asti. Lisäpistepotku kilpistyi Stormin puolustusmuuriin ja tilanne tulostaululla jäi numeroihin 6-0.

troscs5Malaki Lesa avasi pistetilinsä heti ensimmäisessä ottelussaan.

Stormin pelinrakentaja Ted Baynham jatkoi pallon lennätystä ja ensimmäisen neljänneksen loppupuolella Baynhamin syöttö tavoitti laitahyökkääjä Lauri Pehu-Lehtosen syvällä Trojansin kenttäpuoliskolla. Pallo päätyi maalialueelle ja kun raumalaisetkin epäonnistuivat lisäpistepotkussaan, oli tilanne tasan 6-6.

Trojans siirtyi ottelussa uudelleen johtoon, kun Ryan Mitch murjoi pallon väkisin maalialueelle yhden jaardin linjalta. Lisäpisteitä yritettiin ottaa kaksi ja siinä myös onnistuttiin. Mitch sai pienen kiemurtelun jälkeen pallon toimitettua maalialueella päivystäneelle Nicholas Madsenille. Tilanne Trojansille 14-6, joka oli myös puoliaikatilanne.

troscs2Ryan Mitch raahaa perässään jotain, joka näyttää erehdyttävästi Stormin pelaajalta.

Malaki Lesa ei maalinsa jälkeen enää palannut laitahyökkääjäksi, mutta pelasi puoliaikaan asti kulmapuolustajan tontilla. Toisen puoliskon Lesa huilasi sivurajalla ja hänellä on nyt viikko aikaa parannella jalkansa kuntoon ennen seuraavaa ottelua.

Kolmannella neljänneksellä tahtipuikon nappasi Stormin Sonte Wong. Pienikokoinen, mutta erittäin vikkelä Wong oli erityisesti potkujen palautuksissa täysin pitelemätön. Hän luki puolustajien liikkeitä kuin avointa kirjaa ja väisteli itseään puolta isompien kaverien taklauksia kuin härkätaistelija konsanaan. Wongin ansiosta Rauma pääsi toistuvasti aloittamaan erinomaisista kenttäasemista. Myös Baynhamin syötöt tarttuivat käsiin varmasti, kuten noin 40 jaardin pitkä heitto, jonka päätteeksi Wong nähtiin tuulettelemassa Trojansin maalialueella. Storm hämäsi yrittävänsä lisäpistepotkua, mutta muuttikin pelin lennossa kahden pisteen yritykseksi, siinä kuitenkaan onnistumatta. Tilanne 14-12.

troscs4Sonte Wongin pysäyttämiseen tarvittiin puolijoukkueellisen verran väkeä ja silti äijä polki kuin tulpatonta mopoa.

Viimeisellä neljänneksellä Trojans sai juoksupelinsä toimimaan ja Martin Xavier André onnistui kerta toisensa jälkeen pujottautumaan läpi raumalaislinjan. Lopulta maalialue tuli vastaan ja X-man kasvatti turkulaisjohtoa lukemiin 20-12. Mika Sevón toimi potkaisijana Ilkka Marja-ahon ja Janne Stenbergin molempien istuessa katsomossa jalkavaivaisina. Rutiinilla Sedu tykitti pallon haarukkaan ja Trojansin johdoksi 21-12.

Sonte Wong herätti kuitenkin taas raumalaistoiveet, kun hän palautti Trojansin puntin kertakaikkisen upealla suorituksella omalta 20 jaardin tasalta pohjaan asti. Wong karisti niskastaan valehtelematta puoli tusinaa taklaajaa kylmähermoisilla suunnanvaihdoksillaan ja kiepsahduksillaan. Sekä katsojat että muut pelaajat katsoivat Wongin esitystä suu ammollaan kuin pajatson kuppi. Rauma yritti Wongin maalin kruunuksi kahta lisäpistettä, mutta epäonnistui, joten tilanne tulostaululla nyt 21-18.

troscs2X-man Martin Xavier André löysi tehoja oikealla hetkellä ja mursi Stormin puolustusmuuria kuin täryjyrä.X

Tilanne alkoi käydä turkulaisittain tukalaksi, sillä peliaikaa oli vielä reilusti jäljellä ja Wongia ei saisi enää päästää pallon kahvaan kiinni. Trojans onnistuikin hankkiutumaan juoksu- ja heittopelejä yhdistelemällä jälleen iskuetäisyydelle Stormin maalialueesta. Hyökkäysvuoro oli kuitenkin tyrehtymässä 30 jaardin tuntumaan, mutta turkulaiset pelasti Stormin ottama syötön vastaanoton häirinnästä määrätty rangaistus, joka toi Trojansin kohteen eli Rauman maalialueen reilusti lähemmäs. Lopulta André pääsi rynnimään illan toisen maalinsa noin jaardin linjalta. Sevónin lisäpistepotkun jälkeen turkulaisjohto 28-18.

Peliaikaa oli vielä jäljellä muutama minuutti ja Storm onnistuikin järjestämään yleisölle jännitettävää. Kuin Roosters-ottelun toisintona, Storminkin uhkapeli päättyi syötönkatkoon. Tällä kertaa asialla oli hyvän pelin pelannut Joonas Andersson. Jäljellä olleet 51 sekuntia Trojans kulutti kellosta ilman vaikeuksia ja pisteet jäivät tällä kertaa Turkuun lukemin 28-18.

troscs6Tämä kuva ei ole modernista tanssiteoksesta nimeltään "Globaalinen Angsti" vaan välähdys Trojansin ja Sea City Stormin vauhdikkaasta pelistä. Kuvassa Jeremy Kochberg ja Kim Madsen.

Ottelun parhaina palkittiin odotetusti Rauman Sonte Wong, joka teki kaksi maalia ja keräsi heittopeleillä 168 jaardia sekä Trojansin Seikko Vennelä, joka uurasti sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Tilille tuli sekä kaksi syötönkatkoa, taklauksesta aiheutettu rähmäys sekä vielä 86 heitoilla edettyä jaardia. Myös Martin Xavier André pelasi ehkä kauden parhaan pelinsä edeten 69 jaardia ja onnistuen kahdesti maalinteossa. Puolustuksen lukkoina olivat Trojansilla Eemeli Sainio ja Ilja Redin, joista Sainiolle merkittiin 5 ja Redinille 4,5 taklausta.

Trojans eteni ottelussa yhteensä 319 jaardia, joista 231 heittäen ja 88 juosten. Stormin vastaavat lukemat olivat 243, 231 ja 12. Ryan Mitch heitti 23 kertaa ja onnistui 10 kertaa. Ted Baynham laittoi palloa troposfääriin peräti 32 kertaa, mutta onnistuneita heittoja oli vain 11 ja syötönkatkoja neljä. Eniten Mitchin heittoja koppasi Mika Sevón neljällä kiinniotolla ja Baynhamin kohteena oli yleensä Sonte Wong, viisi koppia.

Trojans kohtaa seuraavaksi ensi sunnuntaina vieraskentällä Helsinki Roostersin, jolle jäi varmasti vedelliseltä Turun vierailultaan paljonkin hampaankoloon. Kun siihen lisätään vielä viime lauantaina tullut tappio Wolverinesille, saa Trojans varmasti vastaansa ärsyyntyneen ja latautuneen kukkolauman. Toivottavasti Malaki Lesan takareisi saadaan kaulittua sellaiseen kuosiin, että mies on valmiina jatkamaan siitä, mihin maanantaina joutui lopettamaan. Malakin otteet olivat sen verran lupaavat, että odotettavissa on huikea loppukausi.

Teksti ja kuvat: Kari Toivonen

Ottelun kuvat
Ottelun tilastot