37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojansin loppukiri ei riittänyt voittoon

13.08.2007 klo 09:38

Trojansin kamppailu pudotuspelipaikasta mutkistui, kun samasta paikasta tiukasti kamppaileva Helsinki Roosters onnistui kuittaamaan kolmen viikon takaisen tappionsa kotikentällään lukemin 32-23 (21-9).

rootro1Seikko Vennelä tuntui olevan kentällä koko ajan. Tässä Seikko kampeaa Torsten Malmia ulos sivurajalta.

Roosters näytti menevän menojaan jo ottelun ensimmäisellä puoliskolla sen onnistuttua maalinteossa kolmesti. Maalialueelle ennättivät Tommi Känsälä kerran ja pelinrakentaja Petrus Penkki kahdesti. Trojans pääsi Penkin maalien välillä jo hiukan peliin mukaan, kun Jukka Vesikko onnistui lyömään helsinkiläisten lentopotkun suoraan ilmasta Roostersin maalialueelle. Seurauksena oli Roostersin oma maali ja kaksi pistettä turkulaisille. Toisen neljänneksen lopulla pelinrakentaja Ryan Mitchin pitkä heitto tavoitti Seikko Vennelän, joka kavensi tilanteeksi 21-9, mikä jäi myös puoliaikatilanteeksi.

rootro2Xavier on päässyt hyvään iskuun, vaikka tässä häntä ollaankin paketoimassa kolmen punanutun toimesta lyttyyn.

Trojans tuli ottelun kolmannelle neljännekselle hyvin latautuneena ja onnistui kaventamaan pelinrakentaja Ryan Mitchin pitkän juoksunpelin päätteeksi tekemällä maalilla ja Ilkka Marja-ahon lisäpistepotkulla eron vain viiteen pisteeseen. Nyt oli Roostersin vuoro kiristää tahtia ja se pystyikin kasvattamaan hajuraon Trojansiin 13 pisteeseen Sebastian Lindellin maalilla. Trojans kaivoi kuitenkin lisää taistelutahtoa ja tuli vielä kerran peliin mukaan. Martin Xavier Andrén upea yli puolen kentän mittainen juoksupeli kavensi tilanteeksi 29-23.

rootro3Jukka Vesikkon on erikoistunut potkujen ja heittojen maahanlyöntiin. Tästä tilanteesta syntyi Roostersille nolo oma maali.

Peliaikaa oli vielä riittävästi jäljellä, jotta Trojans voisi tasoittaa pelin, mutta Roosters onnistui pisteiden teossa ensin. Ottelun ratkaisuksi muodostui potkumaali, jolla Roosters kasvatti eron yhdeksään pisteeseen eli Trojans tarvitsisi voittoon kaksi pistesuoritusta. Peliaikaa oli kellossa enää kolmisen minuuttia ja Trojansin joutuessa yrittämään nopeaa etenemistä pitkillä heittoilla päättyi uhkapeli lopulta syötönkatkoon. Lopputulokseksi jäivät lukemat 32-23. Ottelun parhaina palkittiin Trojansin Seikko Vennelä ja Roostersin Petrus Penkki.

rootro4Petrus Penkki johti jälleen kerran joukkojaan omalla esimerkillään ja teki kaksi maalia.

Trojansin taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu tappiosta huolimatta, sillä tällä kaudella joukkueet ovat pelanneet usein ristiin ja turkulaisten loput vastustajat ovat nekin playoffpaikoista kamppailevia joukkueita. Ensin vastaan tulee Porvoon Butchers ja runkosarjan päättää kotiottelu Jyväskylä Jaguaareja vastaan. Voitot näistä otteluista auttaisivat Trojansin vielä pudotuspeleihin.

Teksti ja kuvat: Kari Toivonen

Ottelun kuvat (s.5)
Ottelun tilastot