37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Brett Dietz matkalla maineeseen

24.10.2007 klo 15:48

Trojansin pelinrakentaja vuonna 2004 pelannut Brett Dietz on luonut Suomen vuotensa jälkeen huikean nousujohteista uraa kotimaansa areenaliigoissa. Pelattuaan viime kaudella AFL:ssä, joka on areenaliigojen korkein sarjataso, Dietz vei nimiinsä vuoden tulokkaan palkinnon yhdessä laitahyökkääjä Charles Frederickin kanssa.

DietzBrett Dietz Trojansin paidassa kaudella 2004

Brett Dietz johdatti kaudella 2004 Trojansin tappiotta läpi runkosarjan ja semifinaaliottelun, mutta Vaahteramaljan vei lopulta nimiinsä Roosters. Kotimaahan palattuaan Brett yritti ensin AF2-liigan Louisville Firen joukkueeseen, mutta koska peliaikaa kakkospelinrakentajana olisi ollut luvassa vain niukasti, valitsi hän mieluummin NIFL-sarjan Cincinnati Marshalsin tarjoaman pestin. Samassa joukkueessa pelasi muuten viime kaudelta tuttu Johnell Wyatte. Marshals eteni aina konferenssin finaaliin eli välieriin asti.

Seuraavana vuonna paikka AF2-liigassa aukeni ja Brett oli taas Louisvillen kiikarissa. Silloin myös AFL:n Tampa Bay Stormin valmentaja Tim Marcum hoksasi Brettin ja värväsi hänet joukkueensa harjoituskokoonpanoon. Marcum kuitenkin suositteli Brettiä pelaamaan kauden Louisvillessä ja AF2-liigassa hankkimassa kokemusta. Brett Dietz keräsi heti huimat tehot Louisvillessä ja pokkasi kauden päätteeksi liigan tulokkaan palkinnon.

Seuraava osoite oli selvä – AFL. Useampikin joukkue oli kiinnostunut Brettistä, päävaihtoehtoina Chicago Rush ja Kansas City Brigade, joista jälkimmäisen kanssa syntyi sopimus. Yllättäen Brett kuitenkin sai soiton NFL:stä, Buffalo Billsin organisaatiosta. Brett kutsuttiin Billsin harjoituksiin, joiden jälkeen hänet luvattiin lennättää takaisin Kansas Cityyn. Treenit menivät kaikkien arvioiden mukaan hienosti ja lupauksen mukaisesti Bills lennätti miehen takaisin Kansasiin.

Kansas Cityssä Brett joutui tyytymään kakkosmiehen rooliin, sillä Brigadesin ykkönen Raymond Philyaw oli koko liigan arvostetuin pelinrakentaja. Dietzie imi kuitenkin oppia kokeneemmalta kaverilta ja pian koittikin hänen oma tilaisuutensa. Stormin pelinrakentaja Stoney Case loukkaantui ja hänen tilalleen nostettiin veteraani John Kaleo. Brettille tarjottiin paikkaa nyt hänen varamiehenään. Hän suostui ja kun heti ensimmäisessä pelissä Kaleokin loukkasi itsensä, Brett pääsi näyttämään kykynsä.

Brettin johdolla Tampa Bay Storm voitti ottelun 34-32 ja paikka auringossa oli taattu. Sen jälkeen Storm voittikin yhtä lukuun ottamatta kaikki loput runkosarjan ottelunsa ja eteni play offseihin. Wild card-kierroksella tuli kuitenkin seinä vastaan, sillä Columbus Destroyers nappasi jatkopaikan yhden pisteen voitolla lukemin 56-55.

Dietz2Tampa Bay Storm

Brett Dietzin tulevaisuus näyttää joka tapauksessa valoisalta ja tie on auki vaikka miten pitkälle. Brettin myötä myös Turku Trojans on saanut runsaasti palstatilaa tiedotusvälineissä, sillä Brett on aina muistanut mainita ajastaan Suomessa ja Trojansissa. Brettin pelinumero Stormissa on muuten Trojansista tuttu numero ykkönen. Seuraamme tiiviisti Brettin uraa jatkossakin. Katsotaan miten pitkälle Dietzie pääsee.

Kari Toivonen

Rookie of the year -juttu
Brett Dietzin pelaajaprofiili