37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Pyhimykset jäivät Veneen alle

03.05.2008 klo 22:18

Trojansin A-juniorit päättivät runkosarjan voittamalla viimeisenkin ottelunsa. Tällä kertaa turkulaisten jalkoihin jäi Tampere Saints, jonka Trojans niisti tylyin 50-0 numeroin. Turkulaisten tehomies oli laitahyökkääjä Ville Vene, joka teki kolme maalia ja nappasi vielä kaksi lisäpistettäkin.

VeneVille Vene, Trojansin "man of the hour", katsoo pahalla silmällä Saintsin puolustajaa, joka pyrkii erottamaan Villen ja pelivälineen toisistaan.

Trojans aloitti maalinteon heti ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan, kun Ville Järviö jätti tamperelaispuolustuksen katselemaan hänen kaukaisuuteen katoavia kantapäitään. Miko Ylikosken onnistunut lisäpistepotku toi turkulaisille varhaisen 7-0 johdon. Ensimmäisellä neljänneksellä nähtiin myös toinen pistesuoritus. Siitä vastasi illan tehomies Ville Vene. Ylikosken lisäpiste varmasti haarukkaan ja tilanne jo 14-0.

VeneMiko Ylikosken lisäpistepotkut lensivät troposfääriä halkoen tarkasti maalipuiden väliin.

Toisella neljänneksellä Veneen hurja vire jatkui. Saintsin puntti napsahti Veneen syliin Trojansin 30 jaardin linjalla, josta hän pujotteli kohti tamperelaisten päätyä karistaen puolustajan yksi toisensa jälkeen kannoiltaan. Lopulta maaliviiva tulikin vastaan ja tilanne Trojansille 20-0. Ylikoskikaan ei erehtynyt lisäpisteessä. Ennen puoliaikaa nähtiin vielä pelinrakentaja Joonas Anderssonin QB sneak -peli, joka päättyi tuuletteluun Saintsin maalialueella. Onnistuneen lisäpisteen jälkeen tilanne 28-0, joka jäi myös puoliaikatulokseksi.

VeneKuvan kaltaiset Joonas Anderssonin hypnoottiset eleet tuottivat tulostaululla näkyvää jälkeä.

Peli alkoi jo olla selvä, mutta Trojans tekaisi johtonsa varmistukseksi vielä muutaman pistesuorituksen lisää. Kolmannella neljänneksellä Miko Ylikoski murjoi pallon lyhyeltä matkalta väkisin maalialueelle. Lisäpistepotkun Saints onnistui blokkaamaan, joten tilanne nyt 34-0.

VenePyhimys ilmojen teillä. Lento päätyy kuitenkin ruohonjuuritasolle.

Viimeisellä neljänneksellä Joonas Andersson teki tyylikkään maalin juoksemalla pelivälineen päätyyn itse. Sami Toivonen juoksi lisäpistepelissä pallon kahden pisteen arvoisesti maalialueelle. Tilanne nyt 42-0. Vielä ennen päätösvihellystä nähtiin yksi maali. Se täydensi Ville Veneen hattutempun ja kuin pisteeksi iin päälle sama mies otti vielä kaksi pistettä lisää, kun turkulaisten hämäyspeli lisäpisteyrityksessä onnistui. Potkulta näyttänyt peli muutti muotoaan, kun pallonpitäjänä ollut Vene ottikin nahkasoikion hyppysiinsä ja pinkoi maalialueelle.

VeneVille Järviö on takertunut Saints-pelaajan jalkaan kuin wc-paperi huolimattoman miehen kantapäähän.

Trojansin puolustus toimi tehokkaasti, eivätkä tamperelaiset päässeet hätyyttelemään turkulaisten maalialuetta missään vaiheessa ottelua. Ville Järviön juoksupeli oli mahtavassa iskussa ja maisemat vaihtuivat pitkin ottelua rivakalla tahdilla. Virheitä ottelussa nähtiin runsaasti ja esimerkiksi Trojans otti peräti 30 jaardia takapakkia potkaisijaan törmäämisestä. Virheet jakautuivat kuitenkin tasaisesti molemmille joukkueille.

VenePallo ei karkaa Mikko Rannikon tartuntaelimistä, vaikka pari sinipaitaista kaveria pyrkiikin tarjoamaan maahan laskeutuvalle Mikolle sakinhivutusta.

A-juniorien SM-sarjaa on vielä yksi kierros jäljellä, mutta Trojans on jo pelannut kaikki ottelunsa. 11.5. nähdään mikä on joukkueiden lopullinen järjestys. Trojans on vahvasti kiinni runkosarjan voitossa, sillä pahin uhkaaja Wolverines on aika mahdottoman tehtävän edessä, sillä sen on voitettava viimeisessä ottelussaan Helsinki Roosters yli 85 pisteellä.

VeneSaints ei saanut Trojansia pysähtymään millään ilveellä. Tässä menossa ilve numero 216.

Teksti ja kuvat: Kari Toivonen

Ottelun kuvat kuvagallerian sivulla 6.