37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojansin kiri jäi kesken

07.06.2008 klo 21:16

Trojansin niukkojen tappioiden sarja Vaahteraliigassa jatkui lauantaina Seinäjoella, kun Crocodiles otti kaksi sarjapistettä numeroin 19-7 (12-0). Trojans pysyi paikoin kuumana käyneessä pelissä mukana tiukasti pelanneen puolustuksensa ansiosta, mutta kun hyökkäys ei onnistunut tekemään yhtä maalia enempää, jäi voitto tällä kertaa haaveeksi.

CroTro1

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä kummankin joukkueen hyökkäysten yrittäessä turhaan läpäistä vastustajan puolustusmuuria. Trojans peluutti pelinrakentajana jälleen Joonas Anderssonia, kun Jayson Davis joutui lepuuttamaan viime pelissä pahemmaksi äitynyttä jalkaansa. Trojans joutui aloittamaan kaikki hyökkäysvuoronsa syvältä omalta alueeltaan, ja kaikki hyökkäysyritykset tuupertuivat Crocodiles-puolustukseen. Seinäjokikaan ei saanut peliään kuosiin.

Ensimmäinen pistesuoritus nähtiinkin vasta toisella neljänneksellä, kun Crocodilesin hyökkäys oli onnistunut etenemään niin syvälle turkulaisten puoliskolle, että potkumaalin yrittäminen välkkyi realistisena vaihtoehtona valmentajien mielissä. Tomi Natri ei epäonnistunut ja kotijoukkue siirtyi 3-0 johtoon.

Muutama hetki Crocodilesin kenttäpotkumaalin jälkeen hankalassa kenttäasemassa ollut Trojans-hyökkäys joutui luopumaan pallosta lentopotkulla. Aloitussyöttö leijaili kuitenkin potkaisijana toimineen Janne Stenbergin yli ja meni maalialueen päädystä yli aiheuttaen harvoin nähdyn oman maalin. Tilanne Crocodilesille 5-0.

Ennen puoliaikaa Seinäjoki onnistui vielä esittelemään lisää erilaisia pisteidentekotapoja tekemällä myös aivan tavallisen maalin, joka tosin syntyi kikkapelin tuloksena. Pelinrakentaja Chris Brown antoi pallon keskushyökkääjä Teemu Ivalolle, joka juoksemisen sijaan heittikin pallon maalialueelle ehtineelle Marko Rissaselle. Lisäpistepotkun onnistuttua tauolle mentiin Crocodilesin 12-0 lukemissa.

Seinäjoen Jouppilanvuoren ilmastolla on Trojansiin selkeästi haitallinen vaikutus, sillä viime vuosina turkulaiset ovat ottaneet siellä pelatuissa otteluissa järjettömät määrät virheitä. Tälläkin kertaa tuomarien keltaiset nestuukit täplittivät keinonurmea lukemattomia kertoja mustapaitaisten rangaistuksia ennakoiden.

CroTro2

Kolmannelle neljännekselle Trojans vaihtoi keskushyökkääjäksi laidassa pelanneen Johnell Wyatten ja heti alkoivat maisemat vaihtua. Wyatte kavensi juoksullaan tilanteeksi 12-6 ja Janne Stenberg lisäpistepotkullaan 12-7. Tilanne näytti turkulaisittain hetken aikaa valoisalta. Crocodiles oppi kuitenkin nopeasti tämän Trojansin uuden kuvion ja kun kotijoukkue nappasi vielä syötönkatkonkin kesken turkulaisten kirin, ei enempää pisteitä troijalaisten sarakkeeseen ilmestynyt. Crocodiles onnistui maalinteossa vielä kerran, kun Edmund Hillery juoksi pallon viimeisellä neljänneksellä Trojansin maalialueelle. Lopputulos vihreänuttuisten hyväksi 19-7.

Trojansin parhaina palkittiin Manos Papandreu puolustuksesta ja Johnell Wyatte hyökkäyksestä. Crocodilesin parhaat olivat Tuomas Leinonen ja Edmund Hillery.

Trojans oli tässäkin ottelussa hyvin pelissä mukana, kuten kahdessa aikaisemmassakin ottelussa, mutta onnikaan ei turkulaisille hymyillyt. Toisaalta Trojans antaa reippaasti tasoitusta muille joukkueille pelatessaan vain yhden amerikkalaisvahvistuksen voimin, kun muilla tähän mennessä kohdatuilla joukkueilla niitä on parhaimmillaan kolme ja EU-passin pelaajat päälle. Kausi on kuitenkin tänä vuonna tavallista pidempi ja yhdeksän peliä on vielä pelaamatta. Kunhan Jayson Davis kuntoutuu ja muutamat vahvistukset ilmestyvät kehiin, voidaan kurssi vielä kääntää.

Seuraavaksi Trojans matkustaa Jyväskylään, jossa ottelu Jaguaareja vastaan päättää troijalaisten evakkoretken ja päästään viimein kotiotteluiden makuun.

Teksti ja kuvat: Kari Toivonen

Ottelun kuvamateriaali kuvagalleriassa sivulla 6.