37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Otteluennakko Jaguaarit-Trojans

12.06.2008 klo 19:15

Trojans kohtaa lauantai-iltapäivällä viime vuoden pronssijoukkueen Jaguaarit. Viime vuonna jyväskyläläiset katkaisivat Trojansin hyvin alkaneen voittoputken 27-13 voitollaan. Nyt turkulaiset voisivat katkaista tappioputkensa Jaguaarien kustannuksella.

Trojansille kauden alku on ollut iso pettymys paljolti sen takia, että joukkueen odotukset olivat korkealla ja kaikki näytti todella hyvältä. Yksi loukkaantuminen kuitenkin muutti tilanteen ratkaisevasti. Pelinrakentaja Jayson Davisin takareisivamma kallisti vaakakuppia olennaisesti vastustajien puolelle.

DavisPelinrakentaja Jayson Davis

Kun monet joukkueet ovat lähteneet kauteen kolmella amerikkalaispelaajalla, antaa Trojans näille tasoitusta nyt kahden jenkin edestä. Davisia lomittanut Joonas Andersson on nuori pelinrakentajalupaus, joka dominoi A-nuorten SM-sarjaa isännän ottein, mutta joutuminen lähes kylmiltään koko joukkueen menestyksen takuumieheksi voi olla liian kova tehtävä.

Kauden kolme tappiota tuntuvat senkin vuoksi raskailta, että ne kaikki olivat varsin niukkoja. Pienellä onnella ja tarkemmalla tuomaroinnilla tilanne voisi olla tässä vaiheessa kokonaan toinen, mutta sitä tikulla silmään joka vanhoja muistelee. Lauantaina tarjoutuu ensimmäinen tilaisuus kääntää kurssi kohti voittoja.

AnderssonPelinrakentaja Joonas "Danny" Andersson

Jaguaarit on pelannut vasta kaksi ottelua tällä kaudella, sillä viime maanantain ottelu Tampere Saintsia vastaan peruttiin rankkasateen pilattua pelikentän. Plakkarissa on voitto Wolverinesista ja tappio Roostersille. Yhteistä molemmille otteluille on Jaguaarien hyökkäyksen yksipuolisuus. Eteneminen perustuu lähes yksinomaan viime vuonnakin Jaguaareissa nähdyn pelinrakentaja Ryan Rufenerin sekä RockyCiasullin ja Curtis Blackmonin pyörittämään heittosirkukseen.

Wolverinesia vastaan suhde oli 350 jaardia heittäen 24 jaardia juosten. Roostersia vastaan heittojaardit olivat tarkalleen samat, mutta nyt matkaa taittui maata pitkin sentään 145 jaardia, josta tosin 88 merkittiin Rufenerille itselleen eli mitä ilmeisimmin nekin heittopeliyrityksistä hänen juostuaan itse, kun vapaata kiinniottajaa ei ole löytynyt.

Trojansin tuleekin pyrkiä luomaan voimakkaasti painetta Rufenerille ja samalla pitää jenkkilaiturit tiukassa vartioinnissa. Trojansin heittopuolustus oli helisemässä Roostersia vastaan, mutta Wolverinesin ja Crocodilesin heittojaardit jäivät reilusti alle 100 jaardin. Kuinka turkulaiset onnistuvat Jaguaarien heittolinkoa vastaan jää nähtäväksi. Viime vuonna Rufener loukkaantui juuri Trojans-ottelussa. Miten se vaikuttaa peliin, on oma spekuloinnin aiheensa sekin.

Puolustusta suurempi huolenaihe on Trojansin hyökkäys. Pelattujen otteluiden statistiikasta on vaikea löytää tendenssiä. Ensimmäisessä ottelussa hyökkäys oli tasapainossa 149 jaardia juosten, 133 heittäen. Wolverinesia vastaan juoksu ei toiminut, mutta heitto kulki 260 jaardin edestä. Crocodilesia vastaan taas heittopeleillä mentiin jopa takapakkia, kun juosten sentään saatiin 164 jaardia.

PietiöinenKeskushyökkääjä Teemu Pietiäinen

Davisin pelikunto on edelleen arvoitus ja on todennäköisempää, että hän ei pelaa kuin että pelaisi. Heittopelit ovat siis Anderssonin käsissä. Teemu Pietiäisen juoksut upposivat Roostersin puolustukseen, mutta Wolverines ja Crocodiles pitivät miehen pimennossa. Ratkaisun avain on jälleen kerran Johnell Wyatte. Kun Davis ei ole ruokkimassa Wyattea, on miehestä enemmän hyötyä keskushyökkääjänä. Crocodilesia vastaan hän juoksi 149 jaardia koko 164 jaardin potista.

DavisMonitoimimies Johnell Wyatte

Trojansin laitahyökkääjäkaartin pitää nyt nousta Seinäjoella nähdystä pohjanoteerauksesta omalle tasolleen, mikäli Jaguaarit mielitään kaataa. Se on suorastaan välttämätöntä etenkin, jos Wyatte joutuu uurastamaan keskushyökkääjän tontilla. Odotettavissa on joka tapauksessa erittäin mielenkiintoinen taktinen näytelmä, jossa päävalmentaja Jarmo Rautiaisen on löydettävä käytössä oleville pelaajille ne juuri oikeat paikat.

Teksti: Kari Toivonen