37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Jayson Davisin paluu siivitti Trojansin voittoon

30.06.2008 klo 23:55

Trojans otti kauden ensimmäisen voittonsa pitkään odotetussa kotiavauksessa, jonne yleisö oli saapunut runsaslukuisena. Tampere Saints kaatui numeroin 40-29 (12-12), mutta vasta sitkeän väsytystaistelun jälkeen. Alkukauden loukkaantuneena olleen pelinrakentaja Jayson Davisin paluu oli turkulaisille ratkaiseva piristysruiske.

Trojansin parhaana palkittu Davis heilutti tahtipuikkoa niin heitto- kuin juoksupeleissäkin keräten juosten 131 jaardia ja heittäen 227 jaardia. Takaiskuihin taas lukeutuu toisen amerikkalaisvahvistuksen Johnell Wyatten pelin aikana lievästi loukkaama takareisi. Vammasta huolimatta Wyatte teki maalin ja juoksi lisäpisteitä kahden pisteen arvoisesti.

trosai4Pelinrakentaja Jayson Davis kirmasi kentällä kuin laitumelle laskettu varsa, mikä kuvastaakin hyvin Jaysonin tilannetta.

Trojans siirtyi ottelussa johtoon ensimmäisellä neljänneksellä pelinrakentaja Jayson Davisin juostua pallon maaliin noin puolesta kentästä. Janne Stenbergin lisäpiste solahti haarukkaan ja kotijoukkue otti johdon 7-0. Kauaa eivät turkulaiset ehtineet maalien hehkussa paistatella, sillä Saintsin vikkeläkinttuinen pelinrakentaja Chris Sharpe palautti aloituspotkun Trojansin maalialueelle. Lisäpistepotkun Trojansin Seikko Vennelä blokkasi ja johto säilyi turkulaisilla 7-6.

Trojans kasvatti johtoaan toisella neljänneksellä, kun turkulaispuolustus onnistui säkittämään Manos Papandreun johdolla pelinrakentaja Sharpen tamperelaisten omalla maalialueella. Tilanne nyt 9-6. Kun puoliaikaan oli jäljellä 2.16 loukkaantui Trojansin Kimmo Erola pahanlaisesti ja ottelu jouduttiin keskeyttämään sairaankuljetusta odotellessa. Jäljelle jäänyt pariminuuttinen siirrettiin pelattavaksi kolmannen neljänneksen aluksi.

trosai1Seikko Vennelä on juuttunut liikenneruuhkaan, mutta tunnettuna öljylanteena klaaraa sujuvasti väljemmille vesille.

Tauolta palattiin tilanteeseen, jossa Saints oli punttaamassa palloa tai näin ainakin suurin osa katsojista ja Trojansin pelaajista otaksui. Tamperelaisten Ilkka Laitinen oli kuitenkin toista mieltä ja lentopotkun sijaan hän juoksikin pallon päätyyn asti ja vei nyt Saintsin ensimmäistä kertaa johtoon lukemin 9-12. Kahden pisteen lisäpisteyritys kuivui kuitenkin kasaan ja johto jäi kolmeen pisteeseen, jonka Trojansin Janne Stenberg kuittasi vielä ennen toisen neljänneksen loppua. Aikakirjoihin merkitään siis puoliaikatulokseksi 12-12.

Kolmannella neljänneksellä ainoa pistesuoritus oli Ilkka Laitisen todella komea 48 jaardin potkumaali, joka muutti tilanteeksi 12-15. Tämä oli kuitenkin tyyntä myrskyn edellä, sillä viimeisellä neljänneksellä nähtiin todelliset pistekarnevaalit. Trojans aloitti tehtailun Johnell Wyatten juostua kahden jaardin linjalta turkulaiset taas vuorostaan johtoon 18-15. Lisäpisteen epäonnistuttua seurasi aloituspotku, ja kohta nähtiinkin Chris Sharpen pujottelushown toinen näytös. Vastustamattomasti Sharpe uunotti koko turkulaispuolustuksen ja tamperelaiset olivat taas johdossa. Ilkka Laitinen ei epäonnistunut potkussaan ja tilanne oli nyt 18-22.

trosai2Saintsin Chris Sharpen pysäyttäminen vaatii duunia hampaat irvessä. Janne Salonen on sisäistänyt työn vaatimukset perusteellisesti.

Jayson Davis antoi seuraavaksi kätensä puhua tylyä kieltä ja tarkat heitot viiltelivät yläkentän troposfääriä. Pian Saintsin maalialueella nähtiinkin mustapaitainen pelaaja tuulettelemassa maalia. Hän oli Ville Vene, joka esitti pitkin iltaa suorastaan akrobaattisia kiinniottoja. Janne Stenbergin lisäpistepotku hehkutti tulostaululla numeroja 25-22 kotijoukkueen hyväksi.

Saints ei tästä kuitenkaan ollut moksiskaan. Lähes koko tamperelaishyökkäyksestä omakätisesti vastannut Chris Sharpe ei kuitenkaan tällä kertaa ollut asialla, vaan maalialueelle ehti Veikka Lehtonen, joka pinkaisi karkuun Trojansin puolustukselta 40 jaardin sprintillään. Laitisen lisäpistepotku muutti numeroiksi 25-29.

Saints oli vähällä onnistua tukahduttamaan Trojansin seuraavan hyökkäysvuoron, kunnes Ville Järviön tärkeä kiinniotto ja sitä seurannut pitkä juoksu pitivät turkulaisten nenän nipin napin vedenpinnan yläpuolella. Noutaja on kuitenkin tulla, kun Ville Veneelle heitetty pallo kimposi Villen käsistä yleiseen jakoon. Trojansin onneksi paikalla ensimmäisenä oli Arto Ahtola, joka poimi lelun ja toimitti sen maalialueelle.

trosai3Harvinainen kuva pelinrakentaja Chris Sharpesta. Maanantaina heittopeli ei ollut tamperelaisten pala kakkua.

Tilanteessa 31-29 päävalmentaja Rautiainen päätti testata tuuriaan ja lähetti Johnell Wyatten hakemaan kahta lisäpistettä. Peli näytti hajoavan heti alkuunsa tamperelaisten päästyä helposti linjasta läpi, mutta Wyatte pisti pystyyn sellaisen letkajenkan, että Åke Blomqvistkin olisi pudonnut remmistä. Karavaani päätyi kuin päätyikin Saintsin maalialueelle ja Trojans siirtyi kolmen pisteen johtoon 33-29.

Ottelun yhdeksi ratkaisuksi muodostui Seikko Vennelän syötönkatko seuraavalla Saintsin hyökkäysvuorolla. Turkulaiset kasvattivat seuranneella hyökkäysvuorollaan johtonsa ratkaisevan tuntuisesti 11 pisteeseen, kun Ville Vene teki illan toisen maalinsa ja Janne Stenberg tykitti lisäpisteen haarukkaan. Saints yritti sinnikkäästi jäljellä olleet kolme minuuttia, mutta enempää pisteitä ei tummuvassa Urheilupuiston illassa enää nähty. Lopputulos 40-29.

Ottelun parhaina palkittiin Trojansin Jayson Davis ja Saitsin Veikka Lehtonen. Trojans eteni ottelussa yhteensä 514 jaardia, joista 287 juosten ja 227 heittäen. Saintsin peli perustui pitkälti option-hyökkäykseen ja lähes yksinomaan juoksupeliin. Jaardeja juosten karttuikin 212 ja heittäen vain 26. Turkulaisten juoksukoneet olivat Davis 131 ja Teemu Pietiäinen 81 jaardillaan. Davisin heitoista paras tulos syntyi, kun niiden kohteena oli Ville Vene. Viidellä kopilla 124 jaardia ja kaksi maalia. Paluun tehnyt Juha Suoniemi otti kaksi tärkeää koppia ja kokosi 28 jaardia.

Puolustuksessa Trojansin taklaajakuningas oli Ilkka Koiranen, joka tutustutti vastustajia uuteen keinonurmeen 8+3 taklauksen voimalla. Myös Janne Salonen esiintyi edukseen saldolla 6+1. Vierasjoukkueen tehotaklaajia olivat Veikka Lehtonen 8+1 ja Aleksi Astor 6+3.

Trojansin seuraava kotiottelu on jo ensi lauantaina, jolloin upealle uusitulle yläkentälle marssii Porvoon Butchers. Ottelu alkaa kello 16.00. Kuvamateriaalia Trojans-Saints -ottelusta viikon kuluessa.

Teksti: Kari Toivonen