37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans otti voiton Crocodilesista

22.07.2008 klo 11:15

Trojans ilmoittautui maanantaina mukaan kisaan pudotuspelipaikoista ottamalla kotikentällään tärkeän voiton sarjakakkonen Seinäjoki Crocodilesista lukemin 32-20 (12-6). Ottelun hahmo oli kolme maalia viimeistellyt Johnell Wyatte.

trosai4"Kuljetuspalvelu Wyatte, kuinka voin auttaa?" Johnell raijasi palloa pitkin kenttää kaikilla mahdollisilla etenemistavoilla.

Seinäjoki aloitti ottelun vahvasti etenemällä Janne Rautiaisen kopattua Crocodilesin uuden pelinrakentajan Jon Grantin pitkän heiton aivan Trojansin maalialueen tuntumassa. Trojansin puolustus oli kuitenkin teräsbetonia ja Crocodiles joutui yrittämään potkumaalia, joka sekin jäi haaveeksi aloitussyötön epäonnistuttua.

Crocodiles sai uuden tilaisuuden Trojansin rähmättyä pallon omalla hyökkäysvuorollaan. Uuden pelinrakentajan myötä Seinäjoki teki totaalisen täyskäännöksen pelivalinnoissaan ja laittoi palloa ilmaan oikein urakalla. Mike Bolio sieppasi Grantin heiton ja vei vierasjoukkueen 6-0 johtoon. Lisäpistepotkun blokkasi ilmasta tyylikkäästi Trojansin Sami Toivonen, joten johto jäi kuuteen pisteeseen.

trosai4Mike Bolio (#6) oli vaikea olio pideltäväksi.

Paljon parjattu Trojansin hyökkäys oli vahvistunut viime kaudelta tutulla laitahyökkääjällä Malaki Lesalla ja tällä kertaa mies on täydessä kunnossa. Lesa osoitti kykyjään heti ensimmäisellä neljänneksellä tasoittamalla pelin. Janne Stenbergin lisäpistepotku lipui vasemmalta ohi ja peli oli tasan 6-6.

trosai4Trojans tasoitti pelin Malaki Lesan upealla kiinniotolla, josta oheinen kuva toimii todistuskappaleena "Exhibit A".

Toisella neljänneksellä Trojansille tarjoutui mahdollisuus siirtyä johtoon, mutta tällä kertaa Crocodiles näytti, miksi sen puolustus on liigan ykkönen. Turkulaisten hyökkäys kilpistyi vihreään muuriin ja Trojanskin päätti yrittää potkumaalia. Potkupelit eivät maanantaina olleet aivan iskussa ja tälläkin kertaa pallo leijaili vasemman maalitolpan väärältä puolelta ohi.

Painopiste siirtyi tämän jälkeen vierasjoukkueelle, joka eteni toisella neljänneksellä kahdesti aivan turkulaisten maalialueen porteille, mutta kummallakin kerralla Trojansin väkevästi pelannut puolustus esti Crocodilesin aikeet. Neljänneksen lopulla Trojansin pelinrakentaja Jayson Davis imitoi Alberto Tombaa ja pujotteli noin 60 jaardia läpi koko Crocodilesin puolustuksen aina maalialueelle asti ja vei turkulaiset tauolle 12-6 johtoasemassa.

trosai4Jayson Davis hallitsi kahta elementtiä, maata ja ilmaa Tässä vuorossa maa ja lopputuloksena maali. Tuli ja vesi jäivät vielä kokeilematta.

Kolmannella neljänneksellä melkein kaikilla pelipaikoilla pelannut Johnell Wyatte vei Trojansin lyhyellä juoksullaan maalilinjan tuntumasta 18-6 johtoon. Lisäpiste ei tälläkään kertaa osunut haarukkaan. Seuraavaksi oli Crocodilesin vastavierailun aika. Janne Rautiainen otti Jon Grantin pitkän troposfääriä leikanneen heiton Trojansin kulmapuolustajan takaa kiinni ja juoksi läpi tyhjän kentän maalialueelle. Ottelun ensimmäinen onnistunut potkupelikin nähtiin, kun Tomi Natrin lisäpistepotku osui keskelle haarukkaa. Tilanne 18-13.

trosai4Janne Rautiainen edustaa Krokotiilejä, mutta tämä kuva viittaa kylläkin toiseen vihreään vesieläimeen. You got it! Seinäjoki Frogs olisi osuvampi nimi joukkueelle. Niin tai näin, Rautiainen oli mies paikallaan.

Neljännes vaihtui ja viimeiset 12 minuuttia käynnistyi. Johnell Wyatte esitteli tällä kertaa laitahyökkääjän taitojaan ottamalla puolen kentän mittaisen passin Jayson Davisilta ja kasvattamalla turkulaisjohtoa taas kuudella pisteellä. Tällä kertaa potkupelit pantiin komeroon ja yritettiin kahta pistettä. Davisin nopea salamasyöttö löysikin maalialueelta Nicholas Madsenin ja numeroita veivattiin lukemiin 26-13.

Jos joku luuli, että peli olisi nyt ratkennut, hän oli väärässä. Crocodiles nousi nopeasti jaloilleen ja Jon Grantin lyhyet heitot viipaloivat Trojansin puolustusta luoden paikan Kenny Bellon kavennusmaalille. Natri onnistui taas lisäpistepotkussa ja turkulaisjohto kapeni taas seitsemällä pisteellä, tilanne nyt hiuksianostattavan jännittävästi 26-20.

trosai4Ilja Redin on huomannut vihreänuttuisen ystävänsä olkapäällä hiuksen ja yrittää ystävällisesti kohentaa urheilijatoverinsa ilmiasua standardien edellyttämään muotoon.

Trojansin amerikkalaiset nostivat tasoaan entisestään ja kolmikko Malaki Lesa, Jayson Davis ja Johnell Wyatte lunastivat paikkansa joukkueessa erinomaisilla suorituksilla sekä hyökkäys että puolustuspäässä. Neljänneksen kääntyessä viimeiselle puoliskolleen Seikko Vennelä loi Trojansille erinomaisen tilaisuuden haalimalla pallon haltuunsa Crocodilesin kenttäpuoliskolla Seinäjoen pelaajan pudotettua Trojansin punttaaman pallon hyppysistään. Turkulaiset käyttivät tilaisuuden julmasti hyväkseen, kun Johnell Wyatte viimeisteli hattutemppunsa vieden Trojansin 32-20 johtoon. Tällä kertaa kahden pisteen lisäpistepeli ei onnistunut.

Crocodiles käynnisti vimmatun takaa-ajon, mutta Trojansin puolustus kesti rynnistyksen loppuun asti varmistaen turkulaisille kauden toisen voiton sekä hiuksenhienot mahdollisuudet pysyä mukana taistelussa pudotuspelipaikoista.

trosai4Trojansin puolustus pysäytti vastustajansa päntiönään täysin vailla häikäilyä.

Ottelun parhaina palkittiin turkulaisille hyvin tuttu Crocodilesin konkari Jukka Satola sekä puolustuksessa tärkeitä pelejä tehnyt Trojansin Ilja Redin. Turkulaispuolustuksesta hyvinkin palkinnon arvoisia olivat myös vahvassa iskussa ollut Ilkka Koiranen sekä tiukoissa paikoissa loistanut Seikko Vennelä. Crocodilesin puolustuksen lukko oli Edmund Hillery 10+2 taklauksellaan.

Trojans eteni ottelussa yhteensä 489 jaardia, joista heittopeleillä 217 ja juosten 272. Crocodiles, joka tähän asti oli edennyt lähes yksinomaan juosten, siirtyi uuden pelinrakentajan myötä tyystin heittopeliin. Juosten jaardeja karttui vain 28, johon osasyynä oli Trojansin tiivis puolustus. Heittopeleillä matkaa taittui rutkasti enemmän, peräti 343.

Pelinrakentajien tilastoissa Jayson Davis heitti 21 kertaa ja onnistui 14 kertaa eli erinomaisella 66,7 prosentin tarkkuudella. Jon Grant linkosi pallon ilmaan huimat 46 kertaa ja onnistui löytämään oikeanväristä paitaa kantavan pelaajan 43,5 prosenttisesti eli 20 kertaa.

Eniten palloa kentällä liikutti Johnell Wyatte, joka heittopeleistä kokosi 121 jaardia ja juoksupeleillä kuljetti palloa 102 jaardia. Crocodilesin etenijäkuningas oli Mike Bolio 166 kokonaisjaardillaan. Malaki Lesa otti viisi koppia ja eteni niillä 96 jaardia ja teki yhden maalin.

Trojansin seuraava kotiottelu pelataan jo lauantaina ja poikkeukselliseen aikaan, heti aamulla kello 11.00. Ottelussa on poikkeuksellista myös se, että sinne on kaikilla vapaa pääsy. Otteluisäntä Laakeriteam Oy tarjoaa ottelun kaikille turkulaisille ja luvassa on muutakin mielenkiintoista ohjelmaa. Tervetuloa siis kaikki nykyiset ja eritoten uudet amerikkalaisen jalkapallon ystävät.