37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans-Roosters lauantaina kello 11.00

26.07.2008 klo 09:04

Trojans ja Roosters ottavat mittaa toisistaan lauantaina jo kello 11.00 alkavassa ottelussa ja tähän kamppailuun on kaikilla vapaa pääsy. Ottelun tarjoaa Trojansin yhteistyökumppani Laakeriteam Oy

Ottelun lisäksi Urheilupuiston yläkentällä on paljon muutakin nähtävää, esimerkiksi upeita kustomoituja Harrikoita. Tuhannelle ensimmäiselle tarjoamme ilmaiset grillimakkarat.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa toukokuun lopulla Roosters vei voiton vain potkumaalin erolla jännittävien vaiheiden jälkeen. Tuon ottelun jälkeen Trojans on kärsinyt monta niukkaa tappiota, vahvistanut sittemmin rivejään ja kaataneet edellisellä kierroksella sarjakakkonen Crocodilesin vahvan esityksen päätteeksi 32-20.

Alkukauden kompurointien vuoksi koko loppukausi on kuitenkin Trojansille yhtä playoffsia. Eroa viimeiseen pudotuspelipaikkaan on neljä pistettä ja tuota paikkaa pitävät tasapisteissä olevat Jaguaarit ja Roosters. Veitsi kurkulla pelaavien troijalaisten on saatava pisteitä mieluiten juuri edellään olevilta joukkueilta.

Roosters saapuu otteluun pitkältä tauolta. Se pelasi edellisen kamppailunsa Tampere Saintsia vastaan kolme viikkoa sitten. Ottelussa tehtailtiin pisteitä pitkälti toistasataa, mikä kiteyttääkin hyvin tämän vuoden Roostersin olemuksen.

Pelinrakentaja Robert Johnsonin ja laitahyökkääjä Sonte Wongin yhteispeli on tuottanut pisteitä taululle liukuhihnalta, mutta samaan aikaan tulostaulun hoitajat ovat saaneet naksutella lukuja myös vastustajan pistesarakkeeseen. Ilmassa peli kulkee, mutta maata pitkin ei, samoin puolustuksessa juoksupelit ovat olleet helsinkiläisille myrkkyä, mutta heittopelejä vastaan Roostersin puolustus on liigan kärkeä.

Trojans on tilastojen valossa tasaisempi, sillä se on lähes kaikissa listoissa liigan keskitasoa. Tehtyjen ja päästettyjen pisteiden keskiarvot ovat varsin matalat eli juuri päinvastoin kuin Roostersilla. Heitto- ja juoksupeleillä jaardeja kertyy lähes yhtä paljon ja puolustus on kolmanneksi parasta sekä maa- että ilmahyökkäyksiä vastaan.

Edellisessä ottelussa Trojans sai nyt ensimmäistä kertaa kentälle kolme amerikkalaisvahvistusta, vieläpä pelikuntoisina, ja tulostakin alkoi syntyä. Koko kolmikko pääsi pisteiden makuun, Johnell Wyatte peräti kolmesti.

Trojansin on voittaakseen saatava painetta Robert Johnsonille ja pidettävä erityisesti Sonte Wong ja Henri Myöhänen tiukasti pihdeissä. Johnson on liikkuva pelinrakentaja, joka on kerännyt ottelua kohden omilla juoksuillaan liki 50 jaardia, joten täysin pelkän heiton puolustaminen ei riitä.

Roostersin on vastaavasti pystyttävä pitämään ilmasirkus käynnissä ja pyrittävä eliminoimaan Trojansin juoksupeli, joka on liigan kolmanneksi tehokkainta. Tehtävä vaikeuttaa turkulaisten uudelleen syntynyt heittohyäkkäys, joka pakottaa panostamaan myös Wyatten, Malaki Lesan ja Ville Veneen muodostaman uhkan torjuntaan.