37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Stokesin vauhti liikaa Trojansille

25.08.2008 klo 23:11

Helsinki Wolverinesin vikkeläkinttuinen keskushyökkääjä Stephen Stokes oli liian liukas mies Trojansin puolustukselle. Maanantain ottelussa viisi maalia juossut amerikkalaispelaaja niisti kotijoukkueelta pelihalut, johdatti helsinkiläiset selvään 55-22 (8-28) voittoon ja piti Wolverinesin mitalitoiveet vielä hengissä.

Trojans lähti otteluun ilman pelinrakentajaansa Jayson Davisia tämän jouduttua magneettikuvaan olkapäävamman takia. Häntä tuurasi alkukaudella hyvän debyytin tehnyt Joonas Andersson. Turkulaisilla ei ollut ottelussa enää mitään panosta, ja valitettavasti se heijastui joukkueen hiukan ponnettomassa esityksessä. Davis ilmaantui otteluun mukaan viimeisellä neljänneksellä ja väläytteli hyviä otteita, mutta peli oli siinä vaiheessa jo pelattu.

Wolverines antoi myrskyvaroituksen jo ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan, kun Stephen Stokes pinkaisi vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen runsaan 30 jaardin siivun maalialueelle. Antti Leinon onnistunut lisäpistepotku vei vieraat 7-0 johtoon.

Trojans kuittasi johdon heti omalla hyökkäysvuorollaan. Johnell Wyatte löysi miehen mentävät aukot helsinkiläispuolustuksesta ja steppaili yli 60 jaardin juoksun jälkeen Wolverinesin kenttäpäädyssä. Lisäpistepotku tuupertui vieraiden puolustusmuuriin, mutta potkaisija Janne Stenberg oli hyvin hereillä. Hän poimi lelun maasta ja juoksi sen kahden pisteen arvoisesti naapurin maalialueelle. Kotijoukkue johtoon 8-7.

Kun ensimmäistä neljännestä oli kulunut 10:15, Wolverinesin Pelinrakentaja Cameron Coffey löysi pitkällä heitollaan Hannu Aboncen, joka vei vieraat taas johtoon. Johto kasvoi vielä ennen toiselle neljännekselle siirtymistä, kun Stephen Stokes esitti taas pitkän, noin 40 jaardin soolojuoksun turkulaisten maalialueelle.

Toisella neljänneksellä Trojans joutui taipumaan vain kerran, asialla jälleen Stokes. Tälläkin kertaa yleisö sai hämmästellä amerikkalaisen nopeita liikkeitä pitkään, sillä mittaa juoksuesityksellä oli puolen kentän mitan verran. Puoliajalle mentiin tilanteessa 8-28, eikä kotijoukkueella ollut edes kunnon maalintekopaikkoja ensimmäisen neljänneksen alun jälkeen.

Kolmannella neljänneksellä nähtiin vain yksi maali. Illan kuningas Stephen Stokes piipahti Trojansin maalialueella lisäten vierasjohdon potkaisija Antti Leinon avustamana jo lukemiin 8-34. Viimeisen neljänneksen alkaessa magneettikuvasta palannut Jayson Davis otti tahtipuikon Joonas Anderssonilta ja Trojans lisäsi heittopelien osuutta hyökkäyksissään. Tämä tuotti tulosta ja kotijoukkue onnistui kasvattamaan omaa pistetiliään muutamalla maalilla. Toisen teki Johnell Wyatte ja toisen Davis itse.

Trojansin maaleilla ei kuitenkaan ollut kuin kosmeettista merkitystä, sillä niiden välissä ja niiden jälkeen turkulaisten maalialueella järjestettiin vierasjoukkueen toimesta omia karkeloita. Hannu Abonce teki kaksi maalia ja Stokes viimeisteli illan viidennen maalinsa. Antti Leino onnistui kahdesti kolmesta lisäpisteyrityksestä ja yhteen ynnättynä päästiin lopputulokseen 22-55 (8-28).

Ottelun tilastot kertovat karua kieltään siitä, mikä ratkaisi ottelun. Stephen Stokes juoksi 20 kertaa ja keräsi niillä 216 jaardia. Yli 10 jaardia per yritys ja viisi maalia on huikea saldo. Kun lisäksi Hannu Abonce tekaisi kolme maalia heittopeleistä, ei voittajasta ollut epäselvyyttä.

Trojansin parhaimmistoa edustivat Johnell Wyatte kahdella maalillaan sekä puolustuksen kovanaamat Ilja Redin ja Martti Välimaa jotka saalistivat eniten taklauksia sekä pari säkitystä mieheen.

Ottelun parhaina palkittiin Wolverinesin Stephen Stokes ja Kalle da Silva sekä Trojansin Jayson Davis ja Juha Yli-Arvela.

Trojansilla on vielä yksi ottelu jäljellä. Lauantaina joukkue matkaa Tampereelle, jossa se kohtaa tähän mennessä kaikki ottelunsa hävinneen Saintsin. Nähtäväksi jää löytääkö Trojans vielä taisteluilmeen, jolla kausi voidaan päättää voitokkaasti.

Kari Toivonen