37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Haastattelussa Rasmus Kevin – Trojansin ruotsalaisvahvistus

26.11.2008 klo 10:49

Trojans on saanut riveihinsä vahvistuksen Pohjanlahden toiselta puolelta. Rasmus Kevin on monipuolinen pelaaja, jolla on myös valmennuskokemusta. Rasmuksen innostavasta otteesta pääsevät nauttimaan Trojansin nuorimmat juniorit.

Rasmus Kevin
Rasmus Kevin

Annetaan Rasmuksen kertoa itse itsestään.

Nimeni on Rasmus Kevin, olen 21-vuotias ja olen pelannut amerikkalaista jalkapalloa kolmen vuoden ajan Djurgårdenin joukkueessa. Sitä ennen harrastin itsepuolustuslajeja, jujutsua ja shootfightingia.

Ensimmäisenä vuotenani pelasin B-junioreissa sentterinä puolustuksen endinä. Olin sentteriksi hiukan liian pienikokoinen, mutta tein lujasti töitä pärjätäkseni. B-juniorien lisäksi pelasin myös aikuisten kakkosjoukkueessa, jossa valmentaja sijoitti minut tukimieheksi ja huomasi todelliset kykyni.

Ensimmäisen vuoteni pelasin siis sentterinä, koska meillä ei ollut muita sekä tukimiehenä, jossa parhaassa ottelussani keräsin noin 14 taklausta. Samana vuonna eli vuonna 2006 sain suoritusvarmimman pelaajan (most consistent player) sekä eniten kehittyneen pelaajan palkinnon.

Rasmus Bjun
Rasmuksen B-juniorijoukkue

Seuraavana vuonna pelasin edustusjoukkueessa, koska Ruotsissa ei varsinaisesti ole A-juniorijoukkueita, ja silloin valmentaja kysyi haluaisinko pelata keskushyökkääjänä. Olin todella innoissani ja harjoittelin tiukasti tehdäkseni parhaani. Samalla aloin myös valmentaa E-junioreja.

Olin juniorivuoteni jälkeen kehittynyt merkittävästi nopeammaksi ja vahvemmaksi ja edustusjoukkueessa keskiarvoni oli 2 maalia ottelua kohden. Hyökkäyksemme olikin pitkälti minun onnistumisieni varassani, mikä kostautui lähdettyäni suorittamaan varusmiespalvelustani kesken kauden. Joukkueemme suoritustaso lähes romahti ja tappioita alkoi kertyä. Se ei ehkä johtunut pelkästään puuttuneesta pelipanoksestani kentällä vaan myös siitä, etten ollut enää kentän laidalla tsemppaamassa muita pelaajia ja pumppaamassa heihin positiivista energiaa. Kauden pääteeksi minulle luovutettiin “Offensive Rookie of the Year” -palkinto.

Rasmus Bjun
Rasmus oli keskeisessä roolissa keskushyökkääjänä.

Lomilla yritin osallistua joukkueeni peleihin, mutta armeija vei aika tehokkasti kaikki mehut ja pelit eivät sujuneet erityisen hyvin. Valmennuspuolellakin oli ongelmia ja hävisimme kaikki runkosarjan ottelut. Dukes Tourney -kesäturnauksessa palaset kuitenkin loksahtivat paremmin paikoilleen ja voitimme ensimmäiset pelimme sijoittuen 11 joukkueen turnauksesa seitsemänsiksi.

Myös nuorempi veljeni Jonathan alkoi harrastaa jenkkifutista. Hän oli oppinut minulta perusasiat, joten aloittaminen sujui mutkattomasti. Ollessani armeijassa harjoittelin kauden jälkeen joukkueen mukana aina kun se oli mahdollista. Samalla autoin E-juniorien valmennuksessa. E-junioreihin tullut uusi valmentaja ei kuitenkaan pärjännyt hommassa, joten päävalmentajan tehtävä lankesi jälleen minulle.

Silloin aloin miettiä asioita, etsin tietoa netistä, keskustelin usean valmentajan kanssa ja keksin, miten saisin homman toimimaan. Tuloksena oli aivan “killerijoukkue”. Vaikka kooltaan joukkueemme oli Ruotsin pienin ja viidestätoista pelaajasta vain kahdella oli kokemusta pelaamisesta 11-miehisissä joukkueissa, voitimme kaikki muut pelit paitsi ottelut Arlanda Jetsiä vastaan. Arlnadan joukkue olikin sarjan isokokoisin, painavin ja kokenein.

Rasmus PeeWee
Rasmuksen menestyksekäs PeeWee-joukkue

Kautena, jonka jälkeen muutin Suomeen, sijoituimme toiseksi niin kevätkaudella, turnauksessa kuin syyskauden päätteeksikin. Joka kerta hävisimme vain Arlandalle. Toisinaan ottelut olivat hyvinkin tiukkoja, mutta koskaan emme pystyneet heitä voittamaan. Apuvalmentajani Tobias Ljung jatkoi aloittamallani linjalla ja oli sikälikin uskollinen valmennusfilosofialleni, että hänkin voitti kaikki muut joukkueet paitsi Arlandan.

Samaan aikaan kun valmensin junioreja, pelasin myös edustusjoukkueessa. Valmennus ja armeija veivät kuitenkin aikaani, joten pelasin jokapaikanhöylänä usealla pelipaikalla; puolustuksen endinä, tukimiehenä, keskushyökkääjänä ja erikoisjoukkueissa. Joskus jopa pelinrakentajana. Kaudella 2008 joukkueemme voitti kaikki ottelut ja pääsi pelaamaan pääsystä Super Series -liigaan, joka vastaa Suomen Vaahteraliigaa.

Rasmus Senior
Täydellisen 12-0 kauden pelannut Djurgårdenin edustusjoukkue 2008.

Mutta miksi muutin Suomeen? Olin kesällä 2007 Suomessa vieraana yksissä häissä, joissa tapasin yhden kauniin tytön. Rakastuimme ja tiesin heti, että minä olen se, jonka pitää muuttaa toiseen maahan. Tukholmassa ei juurikaan ole tarjolla asuntoja nuorille, ellet sitten ole todella varakas. Niinpä muutin elokuun lopulla Turkuun ja aloitin taloustieteiden opiskelut Åbo Akademissa.

Muutettuani Suomeen panin merkille, miten täällä on tapana tilata varusteita pelaajille, Niinpä päätin perustaa uuden yrityksen nimeltään Nordic Armour, joka myy pelaajille amerikkalaisen jalkapallon varusteita Suomessa. Ajatuksena on kiertää jokaisessa joukkueessa ja auttaa pelaajia löytämään itselleen sopivat varusteet. Olen sovittanut varusteita junioreille ja aikuisille koko peliurani ajan, joten sen homman osaan todella hyvin. Erityisesti tämä pätee kenkien kohdalla, joista tiedän tarkalleen, minkälainen kenkä sopii millekin jalkatyypille.

Myynnissä on kaikkea, mitä amerikkalaisessa jalkapallossa tarvitaan: Under Armour -asusteita, kypäriä, hartiasuojia, käsineitä, housuja, paitoja, peliasuja, kenttätarvikkeita, Russell Athletic -jenkkifutisasusteita ja niin edelleen. Sanalla sanoen kaikkea, mitä jenkkifutisjoukkue tarvitsee.

Kiitos Rasmus haastattelusta ja mainospalasta. Paitsi että Trojans saa nauttia Rasmuksen innostavasta valmennuksesta, Trojans on myös solmimassa yhteyksiä Rasmuksen kasvattajaseuran Djurgårdenin kanssa. Puhetta on ollut tiiviistä kummiseuratoiminnasta, jonka yksityiskohdista tiedotetaan näillä sivuilla myöhemmin.

Kari Toivonen