37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Haastattelussa Trojansin RB Gerard Hamlett

13.04.2009 klo 23:50

Haastattelimme Northwestern Universityn Gerard Hamlettia, Trojansin tulevaa keskushyökkääjää. Potkunpalauttajaspesialisti puhkuu jo peli-intoa kuin vissypullo ja sehän sopii meille.

Gerard
Gerard Hamlett

Kerro hiukan taustastasi. Mistä olet alun perin kotoisin, ketä kuuluu perheeseesi ja niin edelleen?
Olen kotoisin Fort Lauderdalesta, joka on erittäin monimuotoinen kaupunki Floridan osavaltiossa. Olen kasvanut yhdessä äitini ja isäpuoleni kanssa, jotka pienestä pitäen ovat painottaneet minulle ahkeran työnteon ja sitoutumisen tärkeyttä sekä sitä, mitä näillä kahdella ominaisuudella voi saavuttaa.

MIlloin aloitit jalkapallon pelaamisen ja missä vaiheessa huomasit, että tämä on sinun pelisi?
Aloitin jalkapallon pelaamisen kaupunginosasarjassa neljävuotiaana. Innostuin heti pelistä ja elämäni rakentuu pitkälti sen ympärille. Silloin, kun en pelaa jalkapalloa, katselen matseja videoilta tai televisiosta.

Oliko sinulla tuolloin jotain tiettyjä pelaajia, joita pidit esikuvanasi?
Olen pelannut juniorista lähtien keskushyökkääjänä ja pyrkinyt ottamaan mallia Dallas Cowboysin Emmitt Smithistä. Hän oli täydellinen pelaaja! Hän hallitsi käännökset ja suunnanmuutokset, hänellä oli asennetta, voimaa, näkemystä ja vielä leijonan rohkeus. Seurasin hänen uraansa ja tein joka pelin jälkeen muistiinpanoja aivan kuin olisin itse ollut hän. Olen itse tehnyt muistiinpanoja jo alaluokilta lähtien aina yliopistoaikoihin asti. Halusin tulla samanlaiseksi johtohahmoksi kuin hän on ollut minulle nuoruudestani lähtien.

Kerro hiukan high schoolistasi ja joukkueestasi siellä.
Kävin St. Thomas Aquinas High Schoolia, joka on yksi osavaltion arvostetuimmista kouluista sekä koulutus- että urheiluohjelmiensa osalta. St. Thomasin jalkapallojoukkue on voittanut osavaltion mestaruuden vuosina 1992, 1997, 1999, 2007 sekä 2008 ja St. Thomas taistelee jälleen yleisten koulujen osavaltion mestaruudesta. Todettakoon vielä, että STA on divisioonassaan ainoa katolinen koulu. Catholic School Honor Roll on taho, joka nimeää parhaita yläasteen kouluja. STA nimettiin koko maan 500 parhaan koulun joukkoon vuosina 2004, 2005, 2006 ja 2007, ollen ainoa Floridan osavaltiossa toimiva koulu, joka on päässyt listalle neljänä peräkkäisenä vuotena.

Entäs sitten yliopistosi Northwestern University?
Northwestern University sijaitsee Evanstonissa Illinoisin osavaltiossa ja se muistutti aika paljon high schooliani. Myös NU on tunnettu sekä akateemisista että urheilullisista saavutuksistaan. Itse hankin urani aikana mainetta keskushyökkääjänä ja potkujen palauttajana. Suurimmat meriittini sain nimenomaan potkujen palauttajana rikkomalla koulun ennätyksen ja ratkaisemalla suorituksillani isoja kouluja vastaan pelaamiamme otteluita. Näillä ansioilla pääsin mukaan ESPN-urheilukanavan "ESPN Top 10 Plays"-osuuteenkin.

Gerard
Gerard Hamlett Northwesternin peliasussa.

Mikä sai sinut kiinnostumaan pelaamisesta Euroopassa?
Olin kotonani Evanstonissa ja yritin löytää liigaa, jossa voisin pelata, kun kaverini Demetrius Eaton ehdotti pelaamista Euroopassa. Demetrius on hänkin pelannut Northwesternissä ja viime kaudella hän pelasi Ranskassa. Demetriuksella oli Euroopassa pelaamisesta pelkkää hyvää sanottavanaan. Otin sitten asioista selvää ja huomasin, miten korkeatasoisia sarjat ovat. Ymmärsin, että tässä voisi olla hyvä tilaisuus päästä esittelemään taitojaan. Laitoin ilmoituksen europlayers.comin sivuille ja vain muutamaa päivää myöhemmin Turku Trojans tarjosi minulle sopimusta.

Millaisia ajatuksia Suomessa pelaaminen sinussa herättää?
Suomi on minulle aivan uusi kokemus. Pelaaminen Suomessa on uusi luku elämässäni ja se tarjoaa mahdollisuuden tutustua ja sopeutua toisenlaiseen kulttuuriin. Uskon, että opin ymmärtämään lisää elämän monimuotoisuudesta sekä taloudellisista ja ilmastollisista eroavaisuuksista.

Kerro meille itsestäsi. Millainen on Gerard Hamlett ihmisenä?
Uskonnollisuus on minulle tärkeä asia ja haluan auttaa muita ihmisiä löytämään oman paikkansa elämässään. Uskon vakaasti toisten ihmisten huomioon ottamiseen, sillä koskaan ei voi tietää, milloin saatat itse tarvita hänen apuaan. Olen kokenut elämässäni paljon vastoinkäymisiä ja ne ovat muokanneet minusta avoimen ja vastaanottavaisen henkilön sekä auttaneet ymmärtämään muita vaikeuksien parissa kamppailevia.

Millaisia tavoitteita sinulla on pelaajana ja yksityishenkilönä?
Pelaajana tavoitteenani on omalta osaltani auttaa Trojansia pelaamaan voitokkaan kauden ja taistelemaan kauden 2009 mestaruudesta. Lisäksi haluan kehittyä monipuoliseksi joukkuepelaajaksi. Mitä yksityiselämään tulee, haluan jatkossakin pitää moraalisia arvoja elämäni ohjenuorana. Perhe ja uskonto tulevat edelleen olemaan minulle tärkeitä. Pyrin olemaan omassa yhteisössäni hyvä roolimalli sekä löytämään elämänuran, jossa voin hyödyntää omia kykyjäni ja sosiaalisia vahvuuksiani.

Onko sinulla suosikkijoukkuetta NFL.ssä?
Minulla ei ole suosikkijoukkuetta, mutta seuraan ja kannustan muutamaa tiettyä pelaajaa.

Haluatko sanoa jotain Trojansin kannattajille näin ennen kauden alkua?
Haluan lähettää terveisiä kaikille Trojansin kannattajille. Lupaan kantaa kunnialla Trojansin värejä ja tehdä parhaani johdattaakseni joukkueen mestaruuteen. Seuratkaa tiiviisti Trojansia ja takaan, että tulette näkemään runsaasti huippuhetkiä, saamaan hyviä muistoja ja paljon voittoja! Merkitkää ottelut kalenteriinne ja tulkaa kannustamaan joukkuetta!