37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans murskavoitolla välieriin

26.04.2009 klo 22:22

Trojansin A-nuoret eivät jättäneet mitään sattuman varaan välieräpaikan ratkaisseessa runkosarjan viimeisessä ottelussaan Jyväskylä Jaguaareja vastaan. Nihkeän ensimmäisen puoliskon jälkeen turkulaiset mättivät kahdella viimeisellä neljänneksellä pisteitä urakalla ja kuittasivat välieräpaikan tylyin luvuin 46-6.

A_Tro_Jag
Dany Andersson teki hommia hampaat irvessä, vaikka irvistelyn pitäisi ennemminkin kuulua Jaguaarien toimenkuvaan.

Ensimmäinen neljännes oli molemmilta joukkueilta hapuilevaa ja pisteiden makuun päästiin vasta neljänneksen lopulla, kun pelinrakentaja Joonas "Dany" Andersson piti pallon itsellään ja pyyhälsi pitelijöiltään päätyyn asti. Lisäpistepelissä koko ottelun ajan vakuuttavasti esiintynyt Ilkka Koiranen niisti jyväskyläläispuolustuksen nenät ja lisäsi johdoksi 8-0.

Vielä toisellakaan neljänneksellä Trojansin peli ei kulkenut mestareille tyypillisellä tavalla, mutta pistesarakkeeseen saatiin silti merkintä puolustuksen ansiosta. Facebookissa suorastaan kulttisuosiota nauttiva Ville-Valtteri Suojanen näytti, miten tilanteet taistellaan loppuun asti. Jaguaarien heittopelin onnistuttua "Viltsu" ei tyytynyt taklaamaan laitahyökkääjää nurmen pintaan, vaan kohdisti katseensa itse pelivälineeseen. Rivakalla otteella hän kiskaisi lelun pois Jaguaarien Perttu Ahilalta ja pinkaisi maalialueelle asti. Tällä kertaa lisäpisteyritys ei onnistunut, ja tauolle mentiin kotijoukkueen 14-0 johdossa.

A_Tro_Jag
Ville Vene yrittää karistaa turhan intiimiksi äitynyttä vastustajaa loitommalle.


Valmentajan käärmekeitto toi lisää puhtia


Tauolla päävalmentaja Pauli Ojanen korosti pelaajille joukkueena pelaamisen tärkeyttä ja uhrautumista kaverin puolesta. Toiselle puoliskolle tulikin uudesti syntynyt Trojans, joka alkoi tehtailla pisteitä suorastaan liukuhihnalta. Ensin Ilkka Koiranen juoksi kuudesta jaardista tilanteeksi 20-0 ja Ville Veneen kopilla lisäpistepelissä tilanteeksi kaunistui jo 22-0. Kummankin joukkueen rähmäiltyä vuorollaan palloa Ville Vene suoritti ehkäpä ottelun upeimman suorituksen kopattuaan Anderssonin ilmaan sinkoaman pitkän heiton aivan maalialueen nurkasta. Nyt oli taas Koirasen vuoro viimeistellä lisäpisteet ja tilanne jo 30-0.

Jaguaarit onnistui avaamaan pistetilinsä, kun Perttu Ahila juoksi heittopelin päätteeksi pallon kotijoukkueen maalialueelle. Lisäpistepotkun Trojans-puolustus blokkasi, joten tilanteeksi muodostui 30-6. Kolmannen neljänneksen lopulla Ville Vene tekaisi iltapäivän toisen maalinsa palautettuaan jyväskyläläisten potkun maaliin asti. Lisäpistepelissä Ilkka Koiranen tanssahteli maalialueelle askelin, joilla Tanssii Tähtien Kanssa -kisassakin olisi saatu tuomarit liki laskemaan alleen. Ottelun päätöslukemiksi Trojans viimeisteli Sami Toivosen näyttävällä kiinniotolla ja Ville Veneen koppaamilla 46-6.

A_Tro_Jag
Trojans-merkkinen höyryjyrä teki tasaista jälkeä. Tässä kovia kokee Jaguaarien pelinrakentaja.


Valmentaja Ojasen kommentit


Valmentaja Ojanen totesi ottelun jälkeen, että tulos miellytti, vaikka parannettavaakin jäi. "Kolmas neljännes oli meiltä hyvä ja siinä ottelu ratkesi" myhäili Ojanen mutta jatkoi, että osasyy isoon piste-eroon oli myös vastustajan pelinrakentajan ikävällä loukkaantumisella. "Puolustuksemme pelasi hyvin koko pelin ajan ja hyökkäyskin nousi toisella puoliskolla omalle tasolleen". Erityisesti valmentaja Ojanen nosti esille Martti Välimaan suorituksen puolustuksessa. "Välimaa pelasi tosi hyvän ottelun, vaikka oli oikeastaan toipilaana ja kärsi jalkavaivasta" kiitteli Ojanen puolustuksen näkyvää hahmoa. Myös juoksupelin toimiminen ja pelinrakentaja Anderssonin otteiden loksahtaminen kohdalleen ottelun kuluessa ilahduttivat valmentajaa.


Tamperelaiset vastaan välierässä


Voitto Jaguaareista tietää sitä, että Trojans kohtaa ensi sunnuntaina välieräottelussa Tampereen Saintsin. Valmentaja Ojanen totesi Saintsin olevan aivan toisentyyppinen joukkue, joka luottaa vahvasti niin sanottuun option-hyökkäykseen, jossa pelinrakentaja vasta viime tingassa päättää kenelle pallon antaa vai pitääkö pelivälineen itsellään. Yleensä näitä valintapelejä vastaan on hankala puolustaa, mutta Ojanen vihjaisi, että lääkkeet sen taltuttamiseen ovat kyllä tiedossa.

Sunnuntain ottelussa oli upeassa kevätsäässä paikalla mukavasti katsojia, mutta toivottavasti ensi sunnuntain otteluun saadaan paikalle vielä enemmän väkeä. Vaahteraliigan alkuun on vielä aikaa ja ensimmäistä Trojansin kotiottelua saadaan odotella pitkälle heinäkuun puolelle asti, joten nyt on loistava tilaisuus päästä katsomaan tulevaisuuden tähtien – itse asiassa hallitsevien Suomen mestareiden – otteita mahtavan hienoissa puitteissa. Välieräottelu Turku Trojans-Tampere Saints alkaa sunnuntaina 3.5. kello 13.00. Otteluun on vapaa pääsy.

Kuvia ottelusta
In English