37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojansin A-nuoret uusivat mestaruutensa

25.05.2009 klo 14:31

Trojansin A-nuoret toivat Turkuun SM-kultaa viime vuoden tapaan. Ratkaiseva ottelu pelattiin hyvin vaihtelevissa olosuhteissa Yläkentällä, jonne oli saapunut hyvä määrä molempien joukkueiden kannattajia myrskyvaroitusta uhmaten. Peli säilyi pitkään nollalukemissa kunnes Troijan pojat aloittivat voittoon johtavan hitaan mutta varman tylyttämisen. Vastassa ollut helsinkiläisjoukkue Wolverines sai myös hopeaa jo toisena vuonna perättäin.

trowol_a_09_1.jpg
-

Peli alkoi hitaanlaisesti. Kumpikaan joukkue ei kyennyt pitkäkestoiseen hyökkäykseen vaan joutuivat vuoroin luopumaan pallosta. Ensimmäinen syvälle Trojansin päätyyn yltänyt vierasjoukkueen hyökkäys kääntyi eduksemme Ville-Valtteri Suojasen napattua syötönkatkon. Pelinrakentaja Jonas Andersson toimitti pitkän syötön Ville Veneelle, joka käänsi asetelman kotijoukkueen eduksi. Parin erittäin onnistuneen Ilkka Koirasen juoksupelin jälkeen oltiinkin vain jaardin päässä Wolverinesin maalista. Jännitys tiivistyi samalla kuin pahaentesiä pilviä kerääntyi taivaalle ja salamat alkoivat lyödä tiuhaan. Trojansin peli ei ottanut kulkeakseen ja linja etääntyi Wolvojen maalista osin rangaistusten vuoksi. Tässä vaiheessa salamat olivat muuttuneet ukkoseksi ja rankkasateeksi. Trojans oli nyt 17 jaardin päässä vastustajan maalialueesta ja yritti ratkaista tilanteen heittopelillä. Pallo oli kuitenkin jo kastunut ja se rähmättiin. Wolverines sai pallon haltuunsa omalta viiden jaardin linjaltaan ja ensimmäinen neljännes päättyi.

trowol_a_09_2.jpg
-

Toinen neljännes alkoi edelleen kovan sateen ja ukkosen säestämänä ja pelaajien jännitys välittyi yleisöön asti. Eräs katsoja totesikin että tilanteesta tulee mieleen amerikkalaisen futisleffan ratkaisuottelun tunnelma. Wolverines rähmäsi pallon suoraan hyökkäyksen linjasta siten, että Troijan Sami Toivonen sai pallon heti kättelyssä. Hyökkäys painui Ilkka Koirasen juoksupelin siivittämänä taas lähelle maalialuetta, mutta katkesi viime jaardeilla. Ahmat eivät saaneet pidettyä veden liukastamaa puikulaa hyppysissään vaan rähmäsivät sen kolmasti. Viimeisellä kerralla olivat taas Sami Toivosen ahnaat kädet jaolla ennen hyökkäyksen korjaavia liikkeitä. Ilkka Koiranen sai mahdollisuuden rummuttaa pallo sisään toistuvilla juoksupeleillä ensin kuuden ja sitten kahden pisteen arvosta. 8-0.

trowol_a_09_3.jpg
-

Huono menestys märän pallon käsittelemisessä jatkui. Trojansin linjamies Mikko Rastas nappasi omille teilleen lähteneen pallon, mutta heti seuraava joukkueen hyökkäyspeli päättyi saavutetun edun menettämiseen samoissa merkeissä. Wolverines pelasi peräti yhden pelin ennenkuin joukkueiden yhteinen sorminäppäryyspoliittinen linjanveto toi pallon Trojansin puolustajien räpylään. QB Jonas Andersson ja WR Ville Vene katsoivat että nyt saa hyökkäysvuoron arpominen riittää. Oppikirjamainen syöttö maalialueen oikeaan takanurkkaan toi taululle 14-0 Trojansin hyväksi. Lisäpisteyritystä yritettiin 13 jaardin linjalta parin väärän aloituksen vuoksi, eikä WR Mikko Rannikon hienosta syötön vastaanotosta huolimatta päästy pisteille. Toisen neljänneksen lopussa joukkueiden puolustukset jatkoi periksiantamatonta työtään, eikä kumpikaan joukkue päässyt niskan päälle.

trowol_a_09_4.jpg
-

Puoliajan jälkeen Trojans sai Wolverinesin rähmäyksestä hyökkäysvuoron, mutta menetti sen syötönkatkolle. Wolvojen vakavat ongelmat päästä Trojansin tiiviin puolustuksen läpi kuitenkin jatkuivat, ja jo seuraavalla Troijan hyökkäysvuorolla tapahtui. Ilkka Koiranen paukutteli puolesta kentästä tasaisesti juosten. 25 jaardin kohdalla puikkoihin astui Sami Toivonen, joka lanteet öljyttyinä sambasi keskeltä läpi välttäen puolustajien otteet. Lisäpisteyritys ei taaskaan onnistunut, mutta tilanteessa 20-0 on helppo hymyillä kaikki tyynni. Viimeisen neljänneksen aikana Trojans dominoi peliä yhä ja kaksikko Koiranen & Toivonen toisti temppunsa. Maalia edelsi Toivosen upea 17 jaardin juoksu parit taklaukset murtaen aivan maalin tuntumaan josta hän lopulta vei pallon ansainta-alueelle ja varmisti loppunumerot 26-0.

Mestarit09
A-nuorten Suomen mestarit 2009

Trojansin hyökkäys toimi hyvin mutta todellinen ratkaisija oli puolustuksen säälimätön tehokkuus. Wolvot saivat uudet neljä yritystä vain neljästi, joista kerran troijalaisten rangaistuksen turvin. Koko puolustus ansaitsee yhteistoiminnastaan ison käden, mutta ainakin nimet Martti Välimaa, Mikko Rastas, Jussi Jalonen ja Jesse Vuorinen jäivät mieleen hyvistä yksilösuorituksista. Trojans eteni ottelussa 268 jaardia juoksemalla ja 86 heittämällä. Wolverinesin lukemat olivat hieman vaatimattomammat 65 ja 5. Wolverinesin parhaaksi valittiin Jussi Penttinen ja Trojansin puolelta Sami Toivonen. Ottelun Most Valuable Player -palkinto meni koko ottelun ahkeroineelle Troijan Ilkka Koiraselle. Lisäksi Naantalin kylpylä palkitsi kotijoukkueen Ville-Valtteri Suojasen.

Teksti: Jussi Hakokari
Kiitos kuvista Rami-Villelle!

Lisää kuvia