37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Crocodiles kylvetti vaisun Trojansin

03.07.2009 klo 23:17

Seinäjoki Crocodiles otti Trojansilta luulot pois jo kättelyssä ja siirtyi 14-0 johtoon ennen kuin turkulaiset ehtivät kissaa sanoa. Kotijoukkue hyödynsi Trojansin pallonmenetykset kovalla prosentilla ja kun vieraat eivät vieläkään saaneet hyökkäyspeliään uomiinsa, päädyttiin turhan rumiin 35-6 (21-0) loppulukemiin.

crotro1.jpg
Crocodilesin Charles McCrea plokkaa tylysti puhallettavan lelun pois Juha Yli-Arvelan tartuntaelinten ulottuvilta.

Lähtöasetelma otteluun näytti turkulaisittain kaikin puolin otolliselta. Kolmen viikon tauon aikana vammoja on paranneltu ja harjoitteluunkin olisi ollut runsaasti aikaa. Lisäksi joukkue vahvistui amerikkalaisella WR/DB Marques Daileyllä ja Trojans-ikoni Mika Sevonilla. Seinäjoella Trojansin esitys oli kuitenkin yllättävän haluton. Joukkue ei selvästikään ollut valmistautunut otteluun riittävällä vakavuudella, sillä peli tuntui ratkeavan jo ensimmäisen viiden minuutin jälkeen.

Crocodiles päätti heti ensimmäisen hyökkäysvuoronsa maaliin, kun koko ottelun erinomaisesti esiintynyt Charles McCrea hankkiutui pallon kera turkulaisten maalialueelle. Tomi Natri viimeisteli lisäpisteen varmasti. Omalla hyökkäysvuorollaan Trojans menetti pallon miltei välittömästi kotijoukkueelle. Gerard Hamlett hukkasi pelivälineen ja vihreänuttuinen pelaaja oli kärppänä pallon päällä. Crocodiles ei aikaillut, vaan rokotti saman tien siirtyen jo 14-0 johtoon.

crotro2.jpg
Batman saapuu hätiin, ei kun se onkin Seikko Vennelä.

Pelissä oli menossa vasta ensimmäinen neljännes ja Trojansin selkäranka näytti olevan jo pahasti sillassa. Puolustus onnistui ajoittain pakottamaan Crocodilesin luopumaan pallosta, mutta kun hyökkäys ei pystynyt tekemään pisteitä karkasivat seinäjokelaiset vähä vähältä tavoittamattomaan johtoon. Puoliajalle mentiin tilanteessa 21-0.

Ensimmäiset pisteet Trojans teki vasta viimeisen neljänneksen alussa pelinrakentaja Billy Hartin tavoitettua heitollaan Ville Veneen Crocodilesin maalialueella. Lisäpisteitä yritettiin pelaamalla kahta, mutta Hamlettin juoksuyritys linjan läpi tyrehtyi ennen maaliviivaa. Tilanne kaventui tässä vaiheessa lukemiin 28-6. Crocodilesin Tuukka Pernu viimeisteli vielä kotijoukkueelle yhden maalin, jonka Tomi Natri kuorrutti lisäpistepotkullaan niitaten ottelun lopputulokseksi 35-6. Kotijoukkueesta ottelun parhaina palkittiin Charles McCrea ja Sami Leinonen, Trojansilta Ilkka Koiranen ja Janne Stenberg.


Tehottomuus jälleen Trojansin ongelmana


Trojansin ongelmana on koko alkukauden ollut hyökkäyksen tehottomuus viimeistelyssä. Tässäkin ottelussa RB Gerard Hamlett keräsi ajoittain ihan mukavasti jaardeja, mutta vastustajan maalialueen lähetessä puolustus aina tiivistyi ja eikä linja pystynyt raivaamaan tilaa Hamlettin juoksuille. Heittopeleissä ajoitukset eivät tunnu osuvan kohdalleen ja pallot tuntuvat myös turhan usein polttelevan laitahyökkääjien näpeissä.

crotro3.jpg
Trojans ei saanut apua taivaaltakaan, vaikka tässä Ville Vene ja Marques Dailey sitä ylhäältä anelevatkin.

Tuore amerikkalaispelaaja saapui maahan vasta edellisenä päivänä, joten hänen panoksensa voidaan punnita vasta seuraavan ottelun jälkeen Marques Dailey väläytti kuitenkin taitojaan yhdessä potkunpalautuksessa. Mika Sevónin käsiin pallo sinkautettiin kerran ja sen “Sedu” liimasi takuuvarmasti. Seuraavaan otteluun toivottavasti saadaan myös kolmas uusi vahvistus Jukka Satola, joka tuo varmasti lisää kaivattua varmuutta heittopeliin.


Trojans kohti ottelusumaa


Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa päävalmentaja Jarmo Rautiainen myönsi, että Seinäjoki oli tällä kertaa parempi joka osa-alueella. Janne Stenberg puki sanoiksi joukkueen turhautumisen, todeten, että ottelun alkuun olisi epäonnistumisten sijaan tarvittu itseluottamusta ruokkivia onnistumisia.

crotro4.jpg
Janne Stenberg oli Trojansin parhaimmistoa. Tässä teräksenkova katse suunnattuna määrätietoisesti eteenpäin.

Rautiainen harmitteli, ettei pitkää taukoa pystytty lukuisien poissaolojen takia hyödyntämään harjoittelussa. “Jenkkifutis on sen verran monimutkainen peli, ettei sitä opi ilman treenaamista” jyrisi Rautiainen. Taukoa seuraa nyt todellinen härkäviikko, sillä runsaan viikon sisään Trojansilla on peräti kolme ottelua. Stenberg arvelikin, että välipäivät menevät edellisestä ottelusta toipumiseen, mutta pisteitä matseista on pakko saada.

Trojansin seuraava ottelu on vuoden ensimmäinen kotiottelu lauantaina 11.7. pelattava kamppailu kauden yllätysjoukkuetta Lappeenrannan Rajaritareita vastaan. Toivottavasti joukkue ryhdistäytyy siihen mennessä ja esittää uskolliselle kotiyleisölleen kauden parastaan.

Teksti ja kuvat: Kari Toivonen

Ottelun tilastot
Ottelun kuvat