37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Kamppailua kellarissa: Trojans-Wolverines

24.07.2009 klo 10:10

Maanantaina Urheilupuiston yläkentällä kohtaavat joukkueet, joista toinen ottaa tärkeän askeleen ylöspäin ja toinen joutuu entistä pahempaan ahdinkoon. Trojans ja Wolverines taistelevat sarjapaikastaan yhdessä Saintsin kanssa ja keskinäisten kamppailujen voitot ovat kultaakin kalliimpia.

  

Trojans on avauspelissä ottamansa voiton jälkeen kyntänyt melkoisen syvällä kärsien viisi perättäistä tappiota, viimeisimpänä masentava 90-0 löylytys Butchersilta. On kuitenkin vaikea uskoa, että Trojans olisi aivan niin huono kuin viimeisin tulos antaa ymmärtää. Kahdessa edellisessä ottelussa oli nimittäin nähtävillä jo jonkin asteista heräämistä. Kolme ottelua viikon sisällä oli kuitenkin aivan liikaa nuorelle joukkueelle ja kokenutta Butchersia vastaan eivät paukut yksinkertaisesti enää riittäneet.

trowol.jpg

Viikon lepotauko on toivottavasti auttanut lataamaan akkuja ja antanut loukkaantuneille aikaa parantua, sillä maanantaina vastaan tulee toinen kauteensa totaalisen pettynyt joukkue, Wolverines. Siinä missä Trojans otti pataan hallitsevalta mestarilta rökälenumeroin, joutui Wolverines olemaan se joukkue, jolta puolitoista kautta kestäneessä tappioputkessa ollut Tampere Saints otti historiansa ensimmäiset pisteet. Kohtalon ivaa, että valmentaja Anthony de Carvalhon 39 ottelun tappioputki päättyi juuri joukkuetta vastaan, jonka puikoissa suurin osa tästä kyseenalaisesta ennätyksestä syntyi.

Katkera kamppailu sarjapaikasta

Maanantain taisteluparin tunnelmat ovat siis hyvin samanlaiset. Kummallakin on yksi voitto ja viisi tappiota. Juna pudotuspelien suhteen on molemmilta mennyt ja nyt joukkueiden pitää yrittää koota itsensä välttääkseen joutuminen tasonmittausotteluun I divisioonan voittajaa vastaan. Pahimpana peikkona uhkaa jopa putoaminen sarjaporrasta alemmas.

trowol.jpg

Trojansin ongelmista on jauhettu jo koko alkukauden ja ne voidaan kiteyttää yhteen lauseeseen: hyökkäys ei tee tarpeeksi pisteitä. Pistekeskiarvolla 6,7 ei voiteta tällä hetkellä Vaahteraliigassa ainuttakaan joukkuetta. Oli Trojansin onni, että sen ensimmäinen vastustaja oli vielä pahemmassa kohmeessa ollut Saints, jonka voittoon kuusi pistettä vielä tuolloin riitti. Trojansiin verrattuna Wolverines on suorastaan tehtaillut pisteitä. Pistekeskiarvo on lähes neljän maalin luokkaa eli 27,2 pistettä per ottelu.

Trojansin eteneminen Hamlettin varassa

Trojansin keskushyökkääjä Gerard Hamlett on Butchers-ottelua lukuunottamatta edennyt varsin hyvin, vaikka isommat maineteot ovatkin loistaneet poissaolollaan. Sen sijaan heittohyökkäyksessä on isompia ongelmia. Pelinrakentaja Billy Hart ei ole koko kauden aikana löytänyt laitahyökkääjiensä kanssa yhteistä säveltä ja hyvinkin heitetyt pallot ovat hylkineet kiinniottajien tartuntaelimiä. Lisäksi kolmannen jenkin, Marques Daileyn rooli on jäänyt toistaiseksi vähäiseksi. Turkulaisten kaikkein pahimmat ongelmat ovat kuitenkin linjoissa, sillä jo alkuaan vähäväkisessä ja kokemattomassa linjamiesten kaartissa on kärsitty loukkaantumisista ja tuleen on jouduttu heittämään jo ensikertalaisia ja C-junioreja.

trowol.jpg

Wolverinesillakin juoksupeli on hyvässä, ellei peräti erinomaisessa mallissa, sillä Wolvojen Jason Harrison ja Stephen Stokes ovat liigan kärkietenijät. Harrisonin keskiarvo yritystä kohden on huikeat 12,5 jaardia. Heittopelit sen sijaan ovat tuottaneet tulosta aavistuksen Trojansiakin heikommin, edettyjä jaardeja ottelua kohden on keskimäärin 125, kun Trojansin keskiarvo on 150 jaardia. Wolverinesille on kuitenkin nostettava hattua siitä, että se luottanut kotimaiseen pelinrakentajaan ja antanut Janne Lehtiselle vastuuta ja peliaikaa. Se kantaa varmasti hedelmää ennen pitkää.

Maanantaina nähdään siis kahden epätoivoisen joukkueen kiihkeä kamppailu pisteistä. Jännitystä se on tällainenkin jännitys, joten Turun Urheilupuiston yläkentällä tunnelma on varmasti proverbiaalisessa yläkvartaalissa, vaikka joukkueet ovatkin alakvartaalissa.

Turku Trojans-Helsinki Wolverines Turun Urheilupuiston yläkentällä maanantaina 27.7. klo 19.00.