37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Hallitseva mestari sytytti Trojansin taisteluun.

06.04.2008 klo 11:32

Liekö pitkä matka bussissa väsyttänyt turkulaisia, sillä pelinrakentaja Paavo Teittisen johtaman jyväskyläläisorkesterin aloittaessa ensimmäistä hyökkäystään noin 50 jaardin linjalta Trojansin pelaajat näyttivät olevan päiväunilla. Jaguaarien keskushyökkääjä Aaro Kujanen kirmasi peliväline tiukasti kainalossa vastustamattomasti turkulaisten maalialueelle. Lisäpisteenkin sujahtaessa haarukkaan Perttu Ahilan potkaisemana, oli tilanne taululla tylysti 7-0 kotijoukkueelle pelikellon näyttäessä vasta 30 sekuntia.

Turkulaiset ei tästä lannistuneet, vaan sisuuntuneena aloittivat oman etenemisensä. Hyökkäyksen linjamiesten siirrellessä sivuun puolustuksen linjamiehiä raumalaiskaksikon muodostama juna eteni kuin kiskoilla. Veturinkuljettajana toimineen Ilkka Koirasen perässä pallo kohti vastustajan maalia kantoivat vuoroin Sami Toivonen ja Ville Järviö. Toivonen pääsikin Jaguaarien päätyyn ajassa 7.12 ensimmäistä neljännestä.

Toisella ja kolmannella neljänneksellä nähtiin puolustusten taistelua molempien pysäyttäessä vuoron perään vastustajansa hyökkäykset. Viimeisellä neljänneksellä sama tiukka kamppailu jatkui, mutta pelikellon osoittaessa lukemia 5.30 Trojans hölmöili pallon naapurille. Koiranen ja pelinrakentaja Joonas Andersson törmäsivät toisiinsa ja pallo karkasi suoraan ylöspäin pudoten suoraan myös puolustuksessa häärineen Teittisen syliin.Teittinen sai kaikessa rauhassa juosta pallon maaliin ja kun myös potkaisija Ahilan lisäpistepotku solahti haarukkaan siirtyi kotijoukkue 14-8 johtoon.

Trojansin raivoisa takaa-ajo sai palkinnon, kun peliaikaa kellossa oli enää minuutti ja viisi sekuntia. Neljännellä yrityksellä Sami Toivonen juoksi pallon maaliin noin 17 jaardin etäisyydeltä. Pelatun lisäpisteyrityksen epäonnistuttua oltiin tilanteessa 14-14, joka myös jäi varsinaisen peliajan tulokseksi. Mentiin siis hyökkäyskilpailuun.

Hyökkäyskilpailussa molemmat joukkueet epäonnistuivat ensimmäisellä vuorollaan. Toisella yrittämällä turkulaisten Ville Järviö kantoi pallon 20 jaardin linjalta maaliin ja lisäpisteen epäonnistuttua 14-20 tilanteessa saatiin vielä jännittää Jyväskylän tasoittavaa vuoroa. Sen turkulaispuolustus kuitenkin torjui vieden Jaguaareja jopa miinusjaardeille ja näin kauden ensimmäinen voitto oli varmistettu.

Jyväskyläläisistä hyviä otteita kentällä esitteli Teittisen ja Kujasen lisäksi maajoukkueessakin esiintynyt tight end Ville Wacklin, jonka hyppysiin pallo tarttui lähes joka kerta kun pallo oli ilmassa. Wacklin esitteli taitojaan myös puolustuksen puolella. Turkulaisista koko joukkue taisteli alun nukahdusta lukuunottamatta pelin loppuun asti. Taistelu jatkuu la 12.4 klo 16.30 Helsingin Velodromilla, jossa Trojansia isännöi Vantaan TAFT.

Teksti: Kamran Osman