37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

C-jun. Trojans- Crocodiles 27-0

07.10.2008 klo 12:44

Sateisena sunnuntaiaamuna 5.10. lähtivät C-juniorit Seinäjoelle hakemaan kaudelleen jatkoa. Sivussa loukkaantumisten vuoksi olivat muiden muassa Markus Dahla ja Waltteri Varjokivi ja lisäksi muutama muu oli niin sanotusti epävarma pelikunnostaan. Oma lukunsa oli Pohjoismaiden mestaruutta edellisenä päivänä voittamassa olleet... Matkaan lähti kuitenkin päättäväinen joukkue, joka ei aikonut istua seitsemää tuntia linja-autossa ja hävitä ottelua.

Sateessa ja tuulessa pelattu ottelu alkoi Trojansilta hermostuneesti. Crocodiles pääsi palauttamaan aloituspotkun Trojansin kenttäpuoliskolle, mutta varman ottelun pelannut puolustus ei antanut mitään ilmaiseksi koko päivän aikana. Crocodilesin pelaajista eniten jaardeja keräsi pelirakentaja omilla juoksuillaan, mutta sen varaan on vaikea menestystä rakentaa, joten saaliiksi jäivät muutamat uudet yritykset.

Trojans lähti peliin kahdella keskushyökkääjällä ja varsinkin Joni Rajalan näyttäessä, miten pallon kanssa edetään, alkoi usko omassa joukkueessa nousta samaan tahtiin kuin vastustajalla laskea. Alun hermoilun jälkeen Trojans teki selvää jälkeä. Joni Rajalan lisäksi myös Tino Vainio eteni pallon kanssa tasaiseen tahtiin maata pitkin. Myös pelinrakentaja V-V Suojasen omat juoksut olivat merkittäviä.

Positiivista oli että myös heittopeli saatiin säästä huolimatta käyntiin ja nimenomaan usealle eri kiinniottajalle. Päivän pisin heittopeli oli Joni Rajalalle "flatille" suuntautunut kuva. Rajala koppasi heiton ja kuljetti pallon kiinnioton jälkeen yli 50 jaardia aina maaliin saakka. Trojans teki kolme maalia juosten ja yhden heittämällä. Lisäksi kaksi pitkää juoksumaalia hylättiin rangaistusten takia.

Seuraavaksi vastaan asettuu välierissä Tampere Saints, joka kohdataan kotona lauantaina 11.10 klo 14.30. Tämän ottelun voittaja matkaa Final Four turnaukseen. Trojansin on vielä saatava erikoisjoukkueiden pelit kuntoon. Lisäksi rangaistuksia kerätään aivan liikaa. Virheitä sattuu, mutta seeprojen kanssa pitää tulla toimeen tai elämä muuttuu tarpeettoman vaikeaksi. Edelleen palloa rähmätään liikaa, eikä toisaalta pystytä hyödyntämään nopeasti vastustajan virheitä. Hyökkäyksessä pitäisi pelien ajoituksia ja rytmitystä saada vielä paremmin kohdalleen.

Playoff-peleissä on jäljellä enää kovia joukkueita, joten henkimaailman asiat alkavat korostua. Voittaminen ja häviäminen voivat muodostua elämäntavaksi. Joskus joukkueesta aistii jo ennen pelin alkua tappiomielialaa, josta muodostuu itseään toteuttavaa profetiaa ilman todellisia perusteita. Viime syksynä välierissä joukkueessa oli havaittavissa voittoasennetta ja vaikeasta ottelusta huolimatta pudotimme Roostersin jatkosta ja taistelimme tiemme finaaliturnaukseen. Nyt tarvitaan samanlaista päättäväisyyttä. Enää ei ole aikaa hermoilla tai kokea epävarmuutta ensimmäisen neljänneksen ajan. Valmentajan vaikutus rajoittuu sivurajalle.

Tällä viikolla viimeistään pitäisi pelaajien joukosta nousta johtajia, jotka saavat joukkueen pelaamaan yhteen ja tuovat tahtoa kentälle. Kun pelaajat päättävät kukin kohdallaan, mitä he haluavat ja näkevät muiden pyrkivän samaan tavoitteeseen, tarvitsee heidän vain mennä ja toteuttaa se. Se on juuri niin yksinkertaista!

Pelaajan tehtävä on pelata niin kovaa ja hyvin kuin pystyy osana joukkuetta, luovuttamatta. Niin kauan kuin pelaaja on yrittänyt parhaansa ja antanut kaikkensa, voi hän kulkea pää pystyssä ottelun jälkeen lopputuloksesta riippumatta. Valmentajan tehtävä on huolehtia ongelmien ratkaisusta. Tästä syystä pelaajat voittavat otteluita ja valmentajat häviävät niitä...

Otto Junttila