37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans- Saints 6-38

12.10.2008 klo 21:15

Trojans kaatui saappaat jalassa. Trojansin loukkaantuneiden pelaajien joukosta ei välieräotteluun noussut pelaajia, vaan sinne kaatui lisää Seinäjoen pelin jälkeen. Kun vielä kuume-epidemia ja erinäiset muut syyt kavensivat pelaajien määrän yhteentoista, olivat lähtökohdat hivenen ankeat ja suunnitelmat jouduttiin tekemään uusiksi. Monille pelipaikoille joutui nyt uusia kavereita varsin lyhyellä varoitusajalla. Tämä ei latistanut tahtoa, vaan ottelua lähdettiin kaikesta huolimatta voittamaan.

Ottelu lähti liikkeelle tasaväkisenä puurtamisena. Saintsin hyökkäys oli jopa yllättävän vaisu. Trojansin puolustus pisti tamperelaiset ansaitsemaan jaardinsa hiellä ja työllä. Turun oma hyökkäys ei kuitenkaan edennyt. Tampereen puolustuksen linjassa NT teki tuhoaan keskellä ja OLB:t pitivät huolta siitä että kiertopeli pysähtyi. Varmasti päivän raskaimpia jaardeja keräsi laitahyökkääjän paikalta keskshyökkääjäksi siirretty Stefan Ekblad.

Eniten maata pitkin eteni V-V Suojanen omien juoksujensa avulla. Myös heitot onnistuivat välillä hieman onnettarenkin avustuksella. Trojansin ainoa maali syntyi Suojasen heitosta maalialueella yksin odottaneelle Jaakko Tirkkoselle.

Hyökkäyksessä koetettiin pelin aikana kaikkia muodostelmia ja puoliajalla yritettiin vielä ajaa sisään vähän uuttakin, mutta muutama onnistunut peli ei muuttunut tasaiseksi etenemiseksi. Tampere taas onnistui tasaisesti jauhamalla etenemään kentällä ja kartutti vähitellen pisteitä taululle.

Puoliajalla oli kaikki vielä mahdollista Tampereen ollessa johdossa parilla maalilla. Kolmannella neljänneksellä yritimme käyttää puolustuksen linjan agressiivisuutta hyväksemme, mutta LB:it eivät menneet halpaan suunnanmuutospeleissä, eikä Trojansin juoksu lähtenyt vieläkään kulkemaan. Kun puolustus pystyy ottamaan juoksun täysin pois, muuttuu hyökkäys väistämättä yksipuoliseksi. Valmennuksellisesti emme kyenneet löytämään Tampereen puolustuksesta heikkoa lenkkiä, johon iskeä.

Ottelussa ei varsinaisesti syntynyt mitään kulminaatiopistettä eikä Trojans luovuttanut siinäkään vaiheessa, kun lopputulos alkoi näyttää selvältä. Ottelu ei siis kaatunut tahdon puutteeseen, vaan loppuun asti mentiin asenteella. Jos hyökkäyspeli ei käynnisty, on puolustuksen vaikeaa pitää taloa yksinään pystyssä. No, jos kaadutaan niin kaadutaan kovaa. Häviäminen ei ole ikinä mukavaa, mutta yhdelläkään pelaajalla ei ole syytä häpeillä omaa suoritustaan.

Tampere teki töitä ja matkaa Final Four -turnaukseen ansaitsemallaan voitolla. Lyhyen valmennuspalaverin jälkeen valmennustiimimme totesi että loukkaantumisten heikentämän joukkueemme olisi ollut hyvin vaikeaa pärjätä ensi viikonloppuna varsinkin turnausmuotoisessa kamppailussa, joissa olisi pelattava kaksi ottelua lähes peräkkäin.

Ensi vuotta silmällä pitäen on tilanne lupaava, sillä nyt pelanneesta kokoonpanosta vain kaksi pelaajaa muuttuu yli-ikäiseksi ja nuoremmista nousee vielä uutta verta kentälle. Vanhemmat pelaajat saavat nyt ansaitsemansa pienen tauon. Nuoremmat jatkavat harjoittelua. Sekä D- että E-junioreihin on tullut paljon uusia pelaajia, joten ensi kesä näyttää lähtökohtaisesti hyvältä silläkin rintamalla.

Kiitos kaikille mukana olleille ja hyvää syksyä

Otto Junttila
C-juniorien valmentaja

"It's a lot tougher to be a football coach than a president. You've got four years as president, and they guard you. A coach doesn't have anyone to protect him when things go wrong."

— Harry S. Truman